A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.06.15, 09:45:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.15, 09:45:00

Cimkék:

Újabb komoly feladat előtt áll az idén alakult, elsősorban az utánpótlás versenyzőkkel foglalkozó Forty Racing gyorsasági motoros csapat. Kecskés Bence újra útra kell, hogy Varanoban folytassa szereplését a CIV olasz bajnokság junior korosztályának Mini GP kategóriájában, míg a csapatfőnök, Györfi Alen és élete első nagypályás versenyére készülő Varga Tibi, valamint Kovács Zoli pedig a magyar bajnokságban gurul majd pályára. Amíg Bence kőkemény küzdelemben újabb pontokért harcol, addig utóbbiak tesztként tekintenek az előttük álló feladatra: Alen a rövidesen szintén a Pannoniaringen rendezendő Alpok-Adria futamra, míg Zoli és Tibi a spanyol utánpótlás bajnokságra.
 
 
Kecskés Bence számára ismerős pályán folytatja szereplését a CIV olasz bajnokság junior korosztályának Mini GP kategóriájában, ugyanis tavaly már versenyzett Varanoban, ahol a végül a negyedik helyet tudta megszerezni. Idén is remekül szerepelt eddig, hiszen amíg az idénynyitón kétszer nyolcadikként zárt, addig a második versenyhétvégén is szerzett két 10. helyet, így a 26 fős mezőnyben összetettben is a TOP 10 tagja. Bence jó formában utazott ki a helyszínre, ahol bízik abban, hogy képes lesz megismételni a tavalyi szereplését.
 
 
A felnőtt magyar országos bajnokság következő állomását rendezik meg a hétvégén a Pannoniaringen, ahol a csapatfőnök Györfi Alen mellett Kovács Zoli és Varga Tibi is rajthoz áll. A két fiatal a Supersport 300-as kategóriában indul, de ezúttal nem az eredményen lesz a hangsúly, ugyanis mindketten a következő spanyol bajnokijukra készülnek, amire ez a verseny egy kiváló tesztlehetőség. Hasonló tervekkel száll nyeregbe Alen is, hiszen a hónap végén éppen itt rendezik az Alpok-Adria Sorozat következő futamait, így most módja lesz a korábbi Európa-bajnoknak kipróbálni néhány dolgot a Yamaháján, valamint megtalálni az ideális beállítását a motornak.
 
 
Győrfi Alen csapatvezető: „Ismét eseménydús hétvége előtt áll a csapatunk, ráadásul egyszerre két helyszínen is bizonyítanunk kell, hiszen Bence Olaszországban, míg én a többi gyerekkel a Pannoniaringen szállunk motorra. Bence jól ismeri a pályát, hisz tavaly a remek negyedik helyet szerezte itt meg újoncként. Nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a szervezők ezúttal egy hosszabb vonalvezetésű aszfaltcsíkon rendezik a versenyt. Bízzunk abban, hogy képes lesz a maximumot kihozni magából, aztán majd kiderül vasárnap, mindez mire lesz elég. A csapat másik fele velem együtt a Pannoniaringen gurul pályára, ám itt elsősorban a tesztelésen lesz a hangsúly, hiszen Tibinek ez lesz az első nagypályás szereplése. Mindhárman a közelgő nagy feladatainkra készülünk, amire ez a hétvége egy remek lehetőség, amit teljes mértékben szeretnénk kihasználni. Már csak abban kell bizakodnunk, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk.”
 
Forty Racing Media
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.