A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.06.08, 09:05:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.08, 09:05:00

Cimkék:

Versenyzőink tovább meneteltek a Magyar Bajnokságban és ismét dobogós helyezésekkel öregbítették csapatunk hírnevét.
 
Kicsit hiányos versenyzői létszámmal álltunk csatasorba ezen a hétvégén, mivel kettő versenyzőnk sérülés miatt maradt távol, egyikük pedig a Motocross Európa Bajnokságon vett részt. Kalász Zsombor és Rácz Zoltán a sérültek kispadjáról kényszerültek nyomon követni a Bajnokság harmadik fordulóját. Vaclav Kovár pedig egy magasabb prioritású versenyen vett részt. Innen is szeretnénk gratulálni az Európa Bajnokság Angol fordulóján elért 2. helyezéséhez. Így a vezető pozíciónk elúszott az élsport Mx open bajnokságban, ellenben Vacláv karrierjében  előre lépés az Európa Bajnoki dobogó.
 
 
Mx1 másodosztályban Horváth Endre#22 igyekezett maradandót alkotni. A Kiskunlacházi versenyen elszenvedett fiaskót sikerült egy dobogós helyezéssel kijavítani. Remek rajtokat követően mindkét futamban a 3. pozícióban ért célba így a napi összesítésben is a harmadik helyezéssel lett gazdagabb. Endre: „Kaposvárra azzal a célkitűzéssel érkeztem hogy mindkét futamban stabilan teljesítek. Az előző fordulón a túlzott igyekezetem és némi balszerencse miatt messze nem úgy sikerült a verseny, ahogy elterveztem. A pálya nagyon változatos volt itt Kaposváron,  egyszerre kellet megküzdeni a sárral és porral . Emiatt a startoknál igyekeztem oda tenni magam így a futamok hátralevő részében könnyebb volt a feladatom. Elégedett vagyok az eredménnyel, és várom az őszi versenyeket.”
 
 
Mx2 első osztályban Thomas Windisch#91 és Horváth Renátó#313 vágtak neki a versenynek. Thomas az összetett 6. míg Renátó a 7.helyen rangsorolt a verseny végeredményében. Thomas: „Szeretem a Magyar versenyeket és nagy örömmel vágok neki minden alkalommal. Ez Kaposváron sem volt másképp. Az edzéseket időeredményéből borítékolható volt, hogy a 3-6.helyzésekért szoros küzdelem várható. Az első futamban jól startoltam és a futam feléig harcban voltam a második pozícióért. Talán túl sok energiát fektettem a pozícióharcba, de sajnos nem sikerült megvalósítanom az előzést Klausz Norberttel szemben. A futam utolsó pár körében a fáradság miatt pedig át kellett adnom a harmadik helyet és negyediknek értem célba. A második futamban a startjánál kissé beragadtam és a ritmust sem sikerült felvennem a többiekkel így a hatodik hellyel kellett megelégednem. Folytatni fogom a munkát a kitűzött célok mentén és továbbra is hiszek abban, hogy sikerül dobogóra állnom az idei esztendőben. Köszönöm szépen a segítséget a Motoaction Monpet Team csapatának.”
 
 
Renátó: „Az edzéseken igyekeztem felvenni a tempót középmezőnnyel. Be kell látnom, hogy ehhez még sokat kell fejlődni és dolgoznom kell érte. A nagy meleg mellett a por is egyfajta kihívás számunkra. Egyik futamban startjánál elestem a gyenge látási körülmények miatt és az utolsó helyről kellett felzárkóznom. Az összetett 7. helyezés a két futam alapján a maximum, amit el tudtam érni ezen a hétvégén. Köszönöm a csapatomnak a támogatást, és gratulálok a csapattársaimnak.”
 
 
Mx1 első osztályban Gaál Norbert#189 egyedül képviselte a Motoaction Monpet Team alakulatát. Norbi már az időmérő edzésen is remekelt és ezt a formát a versenyeken is tudta hozni. 3.helyezéssel zárta a Kaposvári bajnoki fordulót. Norbi: „Kaposvári verseny előtt egy alkalommal sikerült a pályán edzenem. A pálya nyomvonala már akkor is tetszett. A versenynapra a locsolás miatt nyomos lett a pálya, de jól tudtam alkalmazkodni. Mindkét futamban a 3. helyet szereztem meg, aminek nagyon örülök. A nyári szünetben tovább fogok készülni és igyekszem hasonlóan jó eredményeket szállítani a csapatnak az őszi fordulók alkalmával.
 
 
fotó: Somogyi Péter
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.