A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.05.28, 13:17:00 | Utolsó módosítás: 2018.05.28, 13:17:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén Györfi Alen számára folytatódott a 2018-as szezon, a H-Moto Team korábbi Európa-bajnok motorosa ugyanis Poznanban állt rajthoz az idei Alpok-Adria sorozat Superstock 600-as kategóriájában. Alen – aki a hazai utánpótlás tehetségeit segítve megalapította saját egyesületét, a Forty Racing-et – ezúttal semmit nem bízott a véletlenre, és mindkét futamon hatalmas csatákat követően a második helyen végzett, így összetettben is feljött a második helyre.
 
 
Györfi Alen a Slovakiaringen rendezett, és meglehetősen felemásra sikeredett idénynyitót követően ezúttal egyik kedvenc pályáján, Poznanban folytatta bajnoki szereplését, ott, ahol tavaly a Supersport kategóriában kettős győzelmet tudott aratni. Idén a Superstock 600-as kategóriában versenyez a H-Moto Team pilótája, és úgy tűnik, az újabb kategóriaváltás okozta nehézségekből immáron véglegesen sikerült kilábalnia. A szabadedzéseken végig a leggyorsabbnak bizonyult, míg az időmérőn végül a második rajtkockát sikerült megszereznie, ám végül a pole is meglett a számára, ugyanis az előtte végzett riválisát megbüntették. A rendezők ezúttal sem álltak feladatuk magaslatán, hiszen a futam előtt nem sokkal döntötték el, hogy a két 600-as kategóriát – Supersport és Superstock – egyben engedik el. Alent ez sem zavarta meg túlságosan, ám a szombati verseny utolsó körében a Supersport legjobbja kiterelte az élen haladó magyar motorost a pályáról, így mire vissza tudott jönni, már csak másodikként intették le. Vasárnap a futamon rakoncátlankodott a Yamaha, és így bravúrnak számított, hogy ismét második lett, és a poznani két dobogójával összetettben is feljött a második helyre.
 
 
Győrfi Alen motorversenyző: „Jól indult számomra a hétvége, hiszen a szabadedzéseken nem volt gyorsabb versenyző nálam. A versenybíróság döntése, miszerint együtt kell rajthoz állnunk a Supersport mezőnyével, kicsit megzavart, és éppen a futam végén mutatkozott meg, a helyezésemre milyen hatással volt ez a döntés. Végig az élen haladtam kategóriámban, amikor az utolsó körben bevágott elém az egyik supersportos versenyző, és nekem el kellett hagynom a pályát, nehogy belemenjek hátulról. Ennek következtében tempót veszítettem, és a második helyet tudtam megszerezni. Vasárnap viszont a Yamaha motorerejével támadtak gondok, így bravúrnak éreztem, amikor ismét sikerült a második helyet megcsípnem. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, és nagyon várom már a következő fordulót, amit hazai pályámon, a Pannoniaringen rendeznek majd.”
 
 
Forty Racing Média
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.