A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.05.23, 13:43:00 | Utolsó módosítás: 2018.05.23, 13:43:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén megkezdődtek a bajnoki küzdelmek a MAMS-SMF-JIMC nemzetközi bajnokság szlovákiai első fordulójában, Dlha-ban ahol a Forty Racing és a MIR Hungary öt ifjú tehetsége is rajthoz állt. A szezonnyitón Vincze Hanna IMR 110 ccm-ben és Mini GP 110-ben, Varga Tibi az IMR Motard 155 ccm-ben, Kecskés Tomi az IMR 90 ccm-ben, Kecskés Bence az IMR 140 ccm-ben, míg Viktor Csemez a Mini GP 110-ben szerepelt.
 
 
Ezúttal a fiatalok által jól ismert szlovákiai Dlha aszfaltcsíkján ültek motorra az ifjú tehetségek, és a szereplésükkel minden várakozást felülmúltak. Csapatunk ifjú amazonja, Vincze Hanna ráadásul két kategóriában is megmérette magát, és amíg a Pitbike junior kategóriában az IMR 110 ccm-ben mindkét futamot megnyerte, addig a Mini GP 110-ben éppen csapattársa, Viktor Csemez mögött – akit ötödikként intettek le – a 6. helyen végzett. Varga Tibi a beállítási gondjaitól függetlenül végül megnyerte az IMR Motard 155 ccm-es kategória versenyét, míg a Kecskés-testvérek közül Bence első lett az IMR 140 ccm-ben, addig Tomi az IMR 90 ccm első futamán bukott, a másodikon azonban a 2. helyen végzett. A versenyen Györfi Alen csapatfőnök is jelen volt, aki nagyon elégedett volt kis mentoráltjainak eredményes szereplésével.
 
 
Vincze Hanna: „Nagyon  vártam már az első futamot, hiszen erre készültem nagyon keményen egész télen. Az IMR 110-es kategóriában már az edzéseken és az időmérőn is a leggyorsabb voltam, így ennek megfelelően sikerült rajt-cél győzelmet aratnom. Ugyanakkor a Mini GP 110-ben egész hétvégén technikai gondokkal küzdöttem, ráadásul estem is egy nagyot, ennek ellenére a nyolcadik helyre kvalifikáltam magam a versenyre, ahol aztán szinte végigcsatáztam a futamot. Sikerült előrébb jönnöm, és hatodikként zárnom. Nagyon élveztem az egész hétvégét!”
 
Varga Tibi: „Edzésképpen indultam el ezen a versenyen, hiszen most hogy nem volt spanyol futam ezen a hétvégén. Sajnos végig szenvedtük a motor futóművének beállítási problémái miatt az egész hétvégét, és bizony nem sokon múlt, hogy néhány esetben nem estem el. Az időmérő éppen a fentieknek köszönhetően nem sikerült, ám a versenyekre sikerült egy jó beállítást találnunk, és két jó rajtot követően végül mindkét futamot sikerült megnyernem. Örülök az eredményeknek, jó felkészülés volt ez a következő spanyol megmérettetésre.”
 
 
Kecskés Tomi: „Kifejezetten örültem annak, hogy a pitbike junior kategóriában indulhattam, ugyanis lassan áttérek a váltós motorokra, és ezt remekül szolgálta ez a megmérettetés. Az egész hétvégét nagyon élveztem, csak azt sajnáltam, hogy az első futamon a pole pozícióból indulva vezettem, amikor elment a motorom hátulja, és emiatt elestem. A második futam rajtjánál túl nagy gázt húztam, és ameddig én egykerekeztem, addig a többiek bizony ott hagytak. Összeszedtem rögtön vagy fél kör hátrányt, ám sikerült magam visszaküzdeni a második helyre. Úgy érzem, ha lett volna még egy kör a versenyből, akkor képes lettem volna megnyerni a futamot. Mindennek ellenére nagyon jól éreztem magam.”
 
Kecskés Bence: „Mivel nekem sem volt olasz bajnoki futamom, így indulni tudtam ezen a versenyen. A hétvégét végigmotoroztam jó hangulatban, és egyetlen eseményt leszámítva, amikor az egyik vetélytársammal összeakadva elhagytuk a pályát, hiba nélkül teljesítettem. Az összetett első hellyel elégedett vagyok, hiszen egyrészt megint motorozhattam, másrészt olyan tapasztalatokat is gyűjthettem, melyeket majd az olasz bajnoki futamokon tudok majd hasznosítani.”
 
 
Viktor Csemez: „Vártam már nagyon a hazai versenyem, de sajnos az első edzésen elestem, ami miatt egész hétvégén gondunk volt a motorral. Ennek ellenére végig nagyokat harcoltam, és végül mindkét futamon sikerült az ötödik helyen befutnom. Amennyiben a motoromat összerakjuk rendesen, biztos még előrébb tudok majd végezni ebben az erős mezőnyben.”
 
Győrfi Alen csapatvezető: „Ezen a  versenyen mar én is végig a gyerekek mellett lehettem, és nagy örömmel láttam, hogy szinte a teljes csapat elindult a szlovákiai szezonnyitón. Nagyot küzdöttek a fiatalok, jó volt látni, ahogy körről körre fejlődnek, többen is emlékeztetnek arra az időkre, amikor én is ekkora gyerekként bontogattam a szárnyaimat. Fantasztikus, hogy már az első versenyhétvégén ilyen eredményeket értek el a Forty Racing és a MIR Hungary színeiben ezek a tehetségek. Abban bízok, hogy nemcsak eredményes, hanem tanulságos is volt mindenki számára ez a hétvége, és azt remélem, soha nem érünk el rosszabb eredményt a továbbiakban.”
 
 
 
Forty Racing Média
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.