A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. április 20., kedd
Hírek

Tanulságos volt a magyar OB második versenyhétvégéje

Zólyomi Andrea | 2018.05.14, 09:49:00 | Utolsó módosítás: 2018.05.14, 10:28:00

Cimkék:

Fordulatos, eseménydús hétvégén van túl Laczkó Máté (16) az MW Performance Motorosa. A palyamotorozás.hu és a MAMI csapata által szervezett Országos Bajnokság második fordulójában keményen harcolt az elsőségért,de most legyőzőre talált.
 
Az MW Performance Racing Team csapata napról-napra tökéletesíti a Suzuki GSX R 1000 R Technikát, amely a Suzuki Motorcycles Magyarország jóvoltából került az MW Műhelyébe.
 
 
A vasárnapi első időmérő edzésen Máté remekelt a legjobb idővel, a második éles időmérő már nem sikerült igazán jól. Fontos megjegyezni, hogy már itt is előjöttek apró technikai hiányosságok, ami miatt nem sikerült megszerezni az abszolút elsőséget. A Suzukin még mindig a gyári (vagyis utcai) futómű van elől, a csapat Németországból várja a versenyvillákat.
 
 
A délutáni erőpróba két ifjú titán hatalmas harcát hozta, amiből most nem a MAMI ÉSE bajnoka jött ki jobban, annak ellenére, hogy Máté megfutotta a legjobb időt, a kockás zászló a második helyen intette le. Az MW Performance üstököse a kiélezett küzdelemben mindössze 84 ezreddel maradt el riválisától.
 
Máté a hétvégéről nyilatkozott is:
„Már az időmérő is elég szoros volt, éreztem, hogy nem lesz egyszerű a verseny sem. A Q2-ben a gumim elfogyott és nem tudtam javítani az időmön, de a második rajthelyet sikerült elcsípnem. A versenyen erőteljesen a rajtra koncentráltam, tudom, hogy az még nem annyira az erősségem. Az első helyért küzdöttem végig, a féktávon kicsit óvatosabb voltam a gyári futómű miatt, ugyanakkor a kigyorsításokon próbáltam behozni a lemaradásomat. Voltak azért kisebb-nagyobb csúszkálások és izgalmasabb helyzetek is. A befutó rendkívül szoros volt az a 84 ezred gyakorlatilag egy fél kerékhossz. Összességében egy nagyon jó versenyt futottunk, amiből most is nagyon sokat tanultam."
 
 
A verseny nem ért véget, hiszen az MW Performance és a MAMI SZKI  időt, energiát, anyagiakat nem kímélve gőzerővel dolgozik tovább azért, hogy a legélesebb és legtökéletesebb versenygépet biztosítsa Máténak az évad további Versenyein.
 
MW Performance

Szöveg: Benitó Tóth

Fotó: Kőházy Tamás

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.