A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.05.09, 08:22:00 | Utolsó módosítás: 2018.05.09, 08:22:00

Cimkék:

A H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen egy második hellyel kezdte meg az Alpok-Adria Sorozatban való szereplését, míg a Magyar Bajnokságban az SSP 300 kategóriában induló Kakuszi Ádám újra dobogóra állhatott az Euro-Ringen
 
A H-Moto Team versenyzői az elmúlt hétvégén ismét sikert sikerre arattak a különböző versenyeken. Kovács Bálint ezúttal a Magyar Bajnokság második futamán idei második győzelmét aratta – mindkétszer a pole pozíció is az övé volt, így Németország után itthon sem talált legyőzőre, míg az SSP 300-as mezőnyben Kakuszi Ádám ismét dobogóra állhatott. A csapat korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen is elkezdte a szereplését az Alpok-Adria sorozatban, és a Superstock 600-as kategóriában egy második hellyel zárta a hétvégét.
 
Újabb hétvége, újabb sikerek a H-Moto Team életében. Ezúttal ismét két helyen álltak rajthoz a csapat motorosai, és mindhárom versenyző felállhatott a dobogóra. A Magyar Bajnokság második versenyhétvégéjén Kakuszi Ádám az SSP 300-ban állt rajthoz az Euro-Ringen, és jó teljesítményt nyújtva a harmadik rajthelyről indulva megtartotta a harmadik pozícióját.
 
 
„Az volt a célom, hogy már a szabadedzéseken minél jobban ráhangolódjak a motorommal együtt a pályára, ahol éppen egy évvel ezelőtt köröztem utoljára. A tervemet sikerült valóra váltanom, és előbb az időmérőn, majd utána a versenyen is harmadik lettem. Nemcsak az eredménynek, hanem a mutatott formámnak, a konstans köreimnek is nagyon örülök, és ez a verseny is kiváló felkészülést jelent az ADAC versenyeire”– jelentette ki Kakuszi Ádám.
 
Kovács Bálint a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategóriában végigversenyezhette a téli szezont, és a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben kétszer is dobogóra állhatott az ötfordulós sorozatban, majd előbb a magyar bajnokságban nyerte meg az ezres kategória futamát, utána az IDM betétsorozatában, a Suzuki Cupban lett futamgyőztes. A 16 éves motoros az Euro-Ringen is folytatta remeklését, és ahogy eddigi ezres versenyein, ezúttal is megnyerte az időmérőt Suzukija nyergében, majd az első rajtkockából indulva újra legyőzte legnagyobb hazai riválisát, akivel szemben idén már 2-0-ra vezet.
 
„Nagyon boldog vagyok, hogy tovább őrzöm a remek formámat. Az egész hétvégét használt gumin teljesítettem, éppen ezért értékes nagyon a pole pozícióm és az újabb futamgyőzelmem, amit nagy csatában sikerült megszereznem” – mondta Kovács Bálint.
 
 
Mindeközben a Slovakiaringen a 2007-es esztendő Európa-bajnoka, Györfi Alen számára is elkezdődött a 2018-as szezon, ám a H-Moto Team versenyzőjének finoman szólva is felemásra sikeredett a bemutatkozása az Alpok-Adria sorozat Superstock 600-as kategóriájában. Előbb nem érkeztek meg a megrendelt alkatrészek a Yamahájához, majd jött a fekete szombat: előbb az időmérőn büntették meg – a második helyről visszasorolták a hetedikre –, majd a versenyt követően, amin másodikként intették le, végül egy alkatrész miatt kapott 20 másodperces időbüntetést, így a dobogó helyett megint csak jött a hetedik hely. Vasárnap aztán már a második helyről indulva úgy nézett ki, a futamot is megnyerheti, ám az utolsó kanyarban megelőzték, így végül második lett.
 
 
„Azt hiszem, ezen a hétvégén minden megtörtént velem, ami csak megtörténhetett. A büntetésekről nem akarok beszélni, azt még emésztgetnem kell. Vasárnap viszont megint hatalmasat meccseltem, és az utolsó kanyarig úgy nézett ki, hogy megnyerhetem a futamot, ám a külső ívre sodródtam, így az egyik ellenfelem belülről megelőzött, és a kigyorsításnál sem tudtam már visszavenni tőle az első helyemet. Mindössze fél keréknyivel kaptam ki, de azt remélem, a következő futamon az én javamra fog eldőlni a csata ” – fogalmazott Györfi Alen.
 
 
Fotó: Erdélyi Károly, H-Moto Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.