A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 14., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.05.04, 12:14:00 | Utolsó módosítás: 2018.05.04, 12:14:00

Cimkék:

Szombaton megérkeztem Máriapócsra egy nappal a verseny előtt, hogy begyakoroljam a pályát,hozzászokjak és bejárassam az új motort. Gyorsan ráéreztem az új pályavonalra és az Aprilia RS 125 is szépen muzsikált. Másnap a  szabadedzés előtt egy karburálás várt csak rám.
 


A motor beállítások megtörténtek. Az első időmérőn a harmadik helyet sikerűlt elcsípnem aminek nagyon örűltem, de a motorral nem voltam megelégedve, gyengének éreztem. Az első versenyen a rajtot elrontottam, utolsóként fordultam a célegyenes végén. Majd a következő féktávon már a negyedikként fordultam. Hosszas csatában, tíz körön keresztűl egymást előzgettük a negyedik helyért Sándor Balázzsal.  Majd verseny végére egy kissé merész és kockázatos féktávval harmadikként furdultam a célra rá..

Másnap reggelre virradva tanakodtunk Lévai Karcsival, hogy szemmel láthatóan gyengébb a motorom a többieknél. A powerszelepre gyanakodtunk. Jó irányba is indultunk el, mert a powerszelep el volt törve. A hibát orvosoltuk és a motor így is sokat javult, de még mindíg nemvolt tökéletes. Az időmérőn a negyedik helyet sikerült megcsípnem, amivel meg voltam elégedve, mert a motorban ennyi volt. Első versenyen egy jó rajttal megtartottam a pozícióm. Majd egy kis csatával, de nagyobb fölénnyel újra 3 madik lettem. A második versenyen aznap sikerült megismételnem a remek rajtot, majd 14 körön keresztűl Duris Maximiliennel csatáztunk parádésan. Féktávról féktávra egyenesről egyenesre a harmadik helyért. Az utolsó körben akadt egy kis hiba a benzinem elfogyott..
 

Úgyhogy a gázt egyből visszavettem és már csak az volt a lényeg, hogy negyedikként beguruljak a célba. Ami sikerült is.

Mivel Max az előző futamon jóval mögöttem végzett egy kis koccanás miatt, így összesítettben megtartottam a harmadik helyem. A hétvégével teljesen elégedett voltam elsőre, egy új kategóriában, egy új motorral.
 


Köszönöm a támogatóimnak, a Vámsoftnak, a Fulltop Cargónak, a Moto.hu-nak és a Checkpoint Bár-nak, hogy itt lehettem.
 
fotók: Erdélyi Károly
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.