A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 13., vasárnap
Hírek

A németországi versenyen elszenvedett bukás komolyabb következményekkel járt, mint amire először gondolt a kilencszeres magyar bajnok.

Zólyomi Andrea | 2018.04.27, 11:16:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.27, 11:16:00

Cimkék:

Remekül indult Szvoboda Bence számára az idei szezon, dobogóra állhatott a cseh, az osztrák és a magyar motokrosszbajnokságban is. Németországban nem tudta folytatni sikerszériáját, elpártolt tőle a szerencse. A kvalifikáción és az első futamban is nagyot bukott, utóbbi baleset súlyos következményekkel járt.
 
 
- Két csont is eltörött a bal csuklómban, de biztosat majd csak a CT után tudok mondani. Az előzetes vizsgálatok után elmondható, hogy a legjobb esetben is négy hét kényszerpihenőre szorulok, így kénytelen leszek versenyeket kihagyni. Ezzel a sérüléssel sajnos a bajnoki esélyeim elszállni látszanak Csehországban és Magyarországon is. - mondta csalódottan a sérült versenyző.
 
Szvoboda tavaly első magyarként nyerte meg a cseh felnőtt bajnokságot az MX2-es kategóriában, idén egy géposztályt feljebb lépve már az MX1-es kategória trónját ostromolta, a hazai bajnokságban pedig a tizedik egyéni címéért szállt harcba.
 
 
Ezzel a sérüléssel a hétvégén Kiskunlacházán megrendezésre kerülő Európa-bajnoki versenyen sem indulhat, ami azért lehet csalódás a hazai közönségnek, mert tavaly ő nyerte a királykategória futamait. Ha már versenyzőként nem, szakkommentátorként számíthatnak rá a sportbarátok Kiskunlacházán.
 
Sérüléséről és a közelgő Európa-bajnoki versenyről a DigiSport reggeli műsorában beszélt a kilencszeres magyar bajnok: https://www.youtube.com/watch?v=2YFE6njRwuQ&t=336s
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.