A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 19., kedd
Hírek

A H-Moto Team 16 éves tehetsége ma kezdi meg szereplését az IDM Suzuki Cup 2018-as sorozatában

Zólyomi Andrea | 2018.04.27, 09:28:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.27, 09:28:00

Cimkék:

A H-Moto Team ezen a hétvégén sem pihen, ugyanis ezúttal a németországi Oschersleben-ben a csapat 16 éves tehetsége, Kovács Bálint kezdi meg a szereplését az IDM Suzuki Cup sorozatában. A fiatal motoros kellő önbizalommal várhatja az idénynyitó versenyt, hiszen a téli időszakban kétszer is dobogóra állhatott a katari nemzeti bajnokságban, valamint győzelemmel mutatkozott be a 2018-as magyar bajnokságban is. A formájára nem lehet panasz, ugyanis a helyszínen megrendezett hivatalos teszten Bálint négy edzésből hármat megnyert.
 
 
Kovács Bálint számára is eljött az igazi szezonkezdet, hiszen a hétvégén elkezdődik az IDM Suzuki Cup sorozata, melyben a fiatal motoros is rajthoz áll. Tavaly ugyanitt már részt vett a sorozat versenyén, ahol az időmérőn remekelt, hiszen az ötödik rajtkockát szerezte meg, míg a versenyeken előbb a nyolcadik, majd a hetedik helyen zárt, azaz első ezres versenyhétvégéjén 17 pontot gyűjtött. Miután korábban nemcsak a Suzuki Cup-ban, hanem az ADAC Junior Cup sorozatban is száguldott már az oschersleben-i ringen, így a pályával már nem kellett ismerkednie a héten rendezett hivatalos IDM-teszten. Ennek megfelelően Bálint remekül szerepelt, hiszen négy edzésből háromszor ő futotta meg a legjobb köridőt – a negyediken a második helyen végzett –, és a formája alapján akár a hétvége legkellemesebb meglepetését is okozhatja a Suzuki Cup idénynyitóján.
 
 
„Szerdán elkezdődött az IDM, és ezzel együtt a Suzuki Cup hivatalos tesztje az első versenyünk helyszínén, Oschersleben-ben. Miután ezen a pályán már mentem, sőt, ezressel versenyeztem is itt, így a ring vonalvezetésének megismerésére nem kellett időt vesztegetnem. Négy edzést teljesítettem, melyeken a legfontosabb feladat a motorom minél jobb beállítása volt, ugyanis a sorozatban használt gumiabroncsokat egyelőre nem próbálhattuk ki. Sikerült a legjobb áttételt megtalálnunk, így a hivatalos hétvégi versenyprogramunkat is ezzel kezdjük majd meg. Sajnos az időjárás a második nap alaposan átírta a terveinket, hiszen az állandó változások miatt a teljes napot kihagytuk végül. Örülök annak, hogy jól ment a motorozás, és az elért köridők kellő önbizalmat adnak a szezonnyitóra”– mondta Kovács Bálint.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.