A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 16., kedd
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.04.27, 08:49:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.27, 08:49:00

Cimkék:

Az idén alakult, elsősorban az utánpótlás versenyzőkkel foglalkozó Forty Racing az elmúlt hétvégén hivatalosan is megkezdte a 2018-as szezonját. Amíg Vincze Hanna Dlha-i pályán tesztelt a május közepén rendezendő idénynyitóra készülve, addig csapattársa Kecskés Bence kétszer is a 8. helyen végzett a CIV olasz bajnokság junior korosztályának Mini GP kategóriájában. A két ifjú tehetség mindkét helyszínen kihozta magából a maximumot, és a mostani teljesítményük igencsak bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.
 
Bence fokozatosan szokott össze új csapatának szerelőivel, és ahogy közeledett az időmérő edzés, a fiatal tehetség visszajelzései alapján sikerült a lehető legjobban beállítani a motorját. A 26 fős mezőnyben végül a 11. rajtpozíciót sikerült megszereznie olasz csapattársa mögött, mégpedig úgy, hogy folyamatosan képes volt javítani a köridején. Mindkét versenyen remekül rajtolt, ám mindkétszer visszaesett ezután, ám a futamok második felében hatalmasat hajrázva mindkétszer a 8. helyen intették le, azaz dupla pontszerzéssel kezdte meg a szezont.
 
 
Hanna három napon át körözött a Dlha-i pályán, ott, ahol majd a május 19-20-i idénynyitót is megrendezik majd. Maga a teszt nemcsak arra volt jó, hogy a teljes mezőnnyel megismerkedhetett, hanem arra is, hogy sikerült a lehető legjobban beállítani a versenymotorját.
 
Kecskés Bence: „Nagyon jól éreztem magam mindkét nap során, jó volt végre versenyezni és komolyakat csatázni ebben a nagy és rendkívül erős mezőnyben. Nem zavart a szinte nyári meleg, a csapatom szerelői rengeteget segítettek, és ha volt valami kérésem a motorral kapcsolatban, azt azonnal megcsinálták. Az időmérős teljesítményemmel elégedett voltam, akárcsak a futamokon nyújtottakkal. Nagyon igyekeztem, hogy minél előrébb végezhessek, és örülök annak, hogy mindkét futamon három-három helyet tudtam előrébb jönni. A dobogóra sajnos most nem tudtam felállni, de következő versenyen igyekszem a legtöbbet kihozni magamból.”
 
 
Vincze Hanna: „Végre elkezdődött a szezonunk hivatalosan is ezen a hétvégén. Igaz, ez még nem verseny volt, de már az összes motoros részvételével teszteltünk Szlovákiában. Péntektől vasárnapig az első versenyünk helyszínén, a Nagyszombat mellett lévő Dlha-i pályán volt a háromnapos tréning, ahol megismerhettem az idei vetélytársaimat is. Jó lehetőség volt ez arra, hogy a motort beállítsuk ehhez a pályához és ráhangolódjunk az első versenyre, ami itt lesz majd éppen egy hónap múlva.”
 
 
Győrfi Alen csapatvezető: „Büszke vagyok Bencére a hétvégén nyújtott teljesítményéért, hiszen akárcsak a csapattársai Spanyolországban, ő is egy igen rangos és erős nemzetközi mezőnyben mérette meg magát. Amint azt az eredménye is mutatja, abszolút nem bizonyult könnyűnek, sőt… Biztos vagyok abban, hogy amennyiben még jobban összecsiszolódik az olasz szerelőivel, illetve a motorjával, még ennél is szebb eredményekre lesz képes. Hanna már a teszten megmutatta, hogy akár a legjobbakkal is felveheti a versenyt, mindhárom napon korához képest jóval érettebben vett részt a motor beállításában, aminek eredménye majd a májusi bajnoki idénynyitón mutatkozhat meg.”
 
Szöveég és fotó: Forty Racing Média
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.