A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. április 20., kedd
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.04.20, 10:30:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.20, 10:30:00

Cimkék:

Laczkó Máté elindult a hosszú úton, immár egy számára teljesen új kategóriában, a Suzuki Motorcycles Magyarország és a MAMI Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakgimnázium jóvoltából 2018-ban egy GSX-R 1000R nyergében bizonyíthat.
 
Az első Pannónia ringi bemutatkozás után, az elmúlt vasárnap következett a Suzuki & ORF-OBB Motofest a Hungaroringen, majd hétfőn az országos bajnokság első fordulója.
 
A Suzuki Magyarországnál tudnak valamit, hiszen több száz motorost sikerült kicsábítani a rendezvényükre, ahol Máté is főszerepet kapott. A rendezvény sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy az MW Performance tehetséges versenyzője lehetőséget kaphat a Superbike VB (WSBK) Stock 1000-es kategóriájában bemutatkozni egy versenyhétvége erejéig. Csapatunk és a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS), a MAMI közreműködésével hosszú hetek óta azon dolgozik, hogy megkapjuk a Szabad Kártyát (Wild Card) a World Suberbike bajnokság Brno-i futamára, amelyet június 8-10-én rendeznek Csehországban.
 
 
Máté egy jótékonysági árverés keretében a Suzuki Magyarország által felajánlott Shoei Suzuki GT-Air bukósisakot dedikált és adott át a szerencsés nyertesnek, a cserébe felkínált 150.000,- forint pedig a Magyar Mentőmotor Alapítványhoz jutott.
 
 
Az MW Performance legénysége maradt a Hungaroringen, hiszen hétfőn következett a palyamotorozas.hu által szervezett Országos Bajnokság.
 
Máté versenygépébe a hétvégén építettük be az Öhlins versenyfutóművet, amit nem sikerült tesztelni a Motofest alkalmával. A nap nem indult igazán jól az ADAC KTM Junior kupa 2016-os győztesének, folyamatosan futómű problémákkal küzdött, ezért nem is tudott igazán jó időket motorozni. Ebédszünetben megérkezett a segítő kéz, egészen pontosan alkatrész a Suzuki Motorrad Szerviz Kft.-től amit közvetlenül a verseny előtt kellett beépíteni.
 
 
A Technika nem volt tökéletes, az Öhlins futómű beállításait finomítani kell, így Máté nem is igazán tudott értékelhető. versenyköröket futni az eső áztatta Hungaroringen. Az országos bajnokság első futamán így a negyedik helyen intette le a kockás zászló. Sok-sok munka és teszt vár csapatunkra a következő napokban, hogy a hamarosan kezdődő nemzetközi bajnokságban tökéletes technikával és felkészült versenyzővel vegyünk részt!
 
Kép és szöveg: Benito Tóth
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.