A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 14., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.04.04, 09:04:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.04, 09:04:00

Cimkék:

Mire a húsvéti nyúl húsvét hétfőn kiszórta a csokitojásokat a kertekbe, Olaszországban a Daniel Bonararól elnevezett pályán –Franciacortán- megkezdődött a kétnapos teszt Kecskés Bence számára. A nem hagyományos húsvéti ünnepet végig edzhette a fiatal utánpótlás versenyző az olasz csapatával az RXP race for passion-el.
 
 
A versenypálya érdekessége, hogy a helyi jellegzetesség –a folyamatosan erősen fújó szél miatt- egyszerűen „süllyesztett”, nem kevés földet megmozgatva egy óriási medencét létrehozva építették fel. Népszerű az olasz és más nemzetiségű motorosok számára, a két nap alatt német, holland, spanyol és osztrák motorosok is koptatták a betoncsíkot. A pályán belüli pályák –található itt egy keskenyebb, rövidebb kispálya és egy beltéri gokartpálya is, sőt a gyorsasági rész mögött egy MX pálya-, mind használva voltak, a minimotosok, robogósok és pitbike rajongók a kispályán, Bencéék pedig több más kategóriával bontásban a teljes nagypályán száguldhattak. A nyomvonalat nem rövidítették, azaz a teljes 2520 méteren napi 5x 20 percen át tanulhatta Bence az ideális íveket, sebességet.
 
 
A tesztek hétfő reggel kezdődtek, a versenyzői eligazításon kötelező volt megjelenni, az időjárás hamar 18-20 fok köré, napsütésesre kerekedett. Az első felmeneteleknél a pálya nyomvonalának tanulása és a fejlődésnek megfelelő beállítások kialakítása a motoron volt az elsődleges feladat. A nap hátralévő részében a folyamatosan javuló köridőkből látszott, hogy minden beállítás a legideálisabbra sikerült.
 
Kedd reggel ráérősen indult a nap, az első edzési lehetőség kora délelőtt volt, az időjárás borultra, néha esősre váltott, a levegő minimálisan lehűlt. A megfelelő igazítások után a kétütemű motorokon a fiatalok birtokba vették és uralták a pálya rájuk szabott idejét.
Bence elmondása szerint a két nap alatt rengeteget tanult, a folyamatos visszajelzéseinek köszönhetően létrejött ideális beállítások miatt jó kedvvel és eredményesen tudott motorozni. A csapattársakkal és a többi pilótával jókat csatázott amikor lehetősége nyílt rá. A szakmai tapasztalatokat és megszívelendő tanácsokat egyenesen Luca Pasini adta át neki, hosszasan elemezve szóban, rajzban és adatszerűen is a teljesítményét, így az általunk elvárt fejlődésnél jóval magasabb szinten teljesített ezzel a kiváló háttérrel.
 
 
Április 22-én lesz az első versenye, a felkészülés addig folyamatosan tart, a mezőnyben rengetegen lesznek, így izgalmas futamok várhatóak.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.