A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Nem volt zökkenőmentes a bemutatkozása a királykategóriában, de így is dobogóra állhatott Csehországban a magyar motorversenyző.

Zólyomi Andrea | 2018.04.03, 11:02:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.03, 11:02:00

Cimkék:

Szvoboda Bence (26) Húsvét hétvégéjén megkezdte a 2018-as versenyszezont. A tavalyi év cseh MX2-es bajnoka idén egy kategóriával feljebb lépett, az MX1-es géposztály trónját ostromolja. Erősebb motorok, tapasztaltabb ellenfelek nehezítik dolgát ebben az évben. A szezonnyitó kaplicei versenyen bár önmagával nem volt megelégedve, egyből kivívta a versenytársak és a szakma elismerését. Bronzérmet szerzett első nekifutásra.
 
 
- Az első futamban félrementünk a motorbeállításokkal, így nem tudtam azt a tempót menni, amit tudok, és amiért egész télen dolgoztam. Küzdelmes harminc perc után a harmadik helyen végeztem. A második futamban változtattunk a futóművön, gyorsabb is lettem: a győzelemért csatáztam, de elkövettem egy hibát és elcsúsztam. Újra a harmadik helyen futottam célba, összetettben pedig a dobogó harmadik fokára állhattam fel. MX1-es karrierem kezdete a cseh bajnokságban jobban is sikerülhetett volna, több van bennem, ezért addig nem nyugszom, míg fel nem állhatok a dobogó tetejére ebben a kategóriában is. A csapatom mindenesetre elégedett volt velem, ez motivál. - nyilatkozta a leintés után a magyarok legjobbja.
 
 
Szvobodát a csehek többszörös bajnoka, Martin Michek és szintén egy helyi versenyző, Vaclav Kovar előzte meg, de több tapasztalt ellenfelét maga mögé utasította.
 
Idén hat fordulóból áll a cseh egyéni motokrosszbajnokság. Szvobodának öt fordulója (tíz futam) maradt a javításra. A következő összecsapásra május 6-án kerül sor Pacovban.
 
Végeredmény Kaplice, MX1:
1. Martin Michek (Csehország, KTM) - 50 pont
2. Vaclav Kovar (Csehország, KTM) - 44 pont
3. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) - 40 pont
4. Tomasz Wysocki (Lengyelország, KTM) - 36 pont
5. Filip Neugebauer (Csehország, Kawasaki) - 31 pont
 
A cseh MX1-es bajnokság állása:
1. Martin Michek (Csehország, KTM) - 50 pont
2. Vaclav Kovar (Csehország, KTM) - 44 pont
3. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) - 40 pont
4. Tomasz Wysocki (Lengyelország, KTM) - 36 pont
5. Filip Neugebauer (Csehország, Kawasaki) - 31 pont
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.