A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. július 25., vasárnap
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.03.28, 13:01:00 | Utolsó módosítás: 2018.03.28, 13:01:00

Cimkék:

Hétvégén kezdődött a CEV Repsol European Talent Cup (ETC) bajnokság a portugáliai Estoril pályáján.
 
Ahogyan azt a szakmabeliek is elismerik, az ETC egy olyan bajnokság, ami rengeteg versenyző életében az első lépés a világbajnoksági részvétel felé. 49 versenyző jelentkezett az ETC első fordulójára, ahol több, mint 15 különböző nemzetiség képviselői vettek részt, köztük az egyetlen magyar indulóval, a mindössze 12 éves Görbe Somával.
 
 
 
A fiatal tehetség 5 évesen kezdett motorozni és 6 évesen már versenyszerűen űzte ezt a sportágat.
Hamar felhívta magára a figyelmet, de az igazi áttörést a 2016-os év végén rendezett olasz Superfinale-ra való meghívás jelentette. Ebben az évben Stefano Favaro is felfigyelt Soma eredményeire. Az olasz üzletember szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyszer már sikerült magyar motoros világbajnokot kinevelnie. Somával sem tűztek ki kisebb célt. A világbajokságra vezető út hosszú ugyan, de a tavalyi sikeres olasz bajnokságban való szereplés után elérkezett az idő, hogy Soma - a számára teljesen új - pre moto3 kategóriában is kipróbálja magát.
 
 
Az első verseny nagyon eseménydús volt, de a nehézségek ellenére remekül szerepelt a fiatal versenyző.
 
 Az ETC első fordulójának két versenye csütörtök este 19:45-től lesz látható a Spíler1 Tv műsorán.
Soma versenyeit Stefano Favaro és Mezei Dániel kommentálásában élvezhetik majd a nézők a Spíler Motorsport HD keretén belül. A műsorban extra tartalomként láthatóak lesznek Soma verseny előtti pillanatai, illetve nyilatkozata élete első „nagy motoros” verseny tapasztalatairól.
 
 
Szurkoljunk együtt a Turbo Csiga becenévre hallgató Görbe Somának!
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.