A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

A H-Moto Team fiatal tehetsége rengeteget fejlődött az ADAC Junior Cup hivatalos misanói tesztjén

Zólyomi Andrea | 2018.03.28, 12:57:00 | Utolsó módosítás: 2018.03.28, 12:57:00

Cimkék:

A H-Moto Team újabb versenyzője kezdte meg az idei felkészülésének utolsó szakaszát. Kakuszi Ádám a tavalyi tanulóévet követően idén is az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás bajnokságban, a német ADAC Junior Cup-ban áll rajthoz. A fiatal tehetség az elmúlt napokban részt vett a sorozat hivatalos tesztjén az olaszországi Misanóban, ahol a három nap alatt nemcsak a 2018-as versenymotorjával, hanem a Bridgestone új abroncsaival is megismerkedett, és jelentősen fejlődött az edzések végére. 
 
A H-Moto Team versenyzői közül ezúttal Kakuszi Ádámon volt a sor, hogy az olaszországi Misanóban, a német szervezésű ADAC KTM Cup sorozat hivatalos tesztjén bizonyítsa, az idei szezonban már a legjobbak között kell számolni vele. A tehetséges fiatal három napon keresztül folyamatosan edzhetett, megismerkedhetett idei versenymotorjával, a mezőnnyel, valamint a sorozat által használt Bridgestone abroncsokkal. Ádám – akinek munkáját a Moto2-ben versenyző német Marcel Schrötter, illetve egy korábbi német bajnok, Dario Giuseppetti segítette – folyamatosan gyorsult az olaszországi aszfaltcsíkon, és a nem éppen ideális időjárási körülmények között is képes volt körről körre fejlődni. Ha az itt látott teljesítményét képes lesz átmenteni a futamokra is, akkor akár a legjobbakkal is felveheti majd a versenyt pályafutása második nagy pályás szezonjában.
 
 
 „Számomra hatalmas lehetőség, hogy ismét itt lehettem az ADAC Junior Cup hivatalos edzőtáborában. A misanói aszfaltcsíkot tavaly már megismertem, így az első pillanattól kezdve elkezdhettem a munkát a Bridgestone abroncsaival. Nekem nagyon tetszik ez a keverék, ugyanis szárazon jobban tapad, mint a Metzeler, amit eddig használtunk. Noha fokozatosan gyorsultam, nem könnyítette meg a helyzetemet a kissé hideg időjárás. Nagyon hasznos napokon vagyok túl, jó felkészülést jelentett az április 20-i asseni idénynyitóra. A rajtot is többször gyakorolhattam, mindkét esetben a hetedik rajthelyről indulhattam, ám mindkétszer sikerült előrébb lépnem a kör végére. Ráadásul az edzők is nagyon segítőkészek voltak, hasznos tanácsokkal láttak el minket. Egy biztos, idén mindenképpen célba veszem az élmezőnyt, és már az első versenyen szeretnék a legjobb öt között végezni” – mondta Kakuszi Ádám.
 
 
Az ifjú tehetségnek év közben is lesz bőven kitől tanulnia, hiszen a sorozat háromszor lesz a Moto GP, egyszer a Superbike-vb – rögtön az idénynyitón, Assenben –, az endurance-vb és a Brit Superbike Bajnokság betétfutama.
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.