A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.03.26, 10:19:00 | Utolsó módosítás: 2018.03.26, 10:19:00

Cimkék:

Március 24-én sor került a 2018-as év első közös edzésére Bence új csapatával, az ’RXP race for passion’ teammel, ahol a Luca Pasini és Alessandro Falzone szárnyai alatt nevelkedő versenyzők fejlődnek kiváló körülmények között.
 
Az esemény Bence számára új helyszínen történt, Cervesina-ban, Tazio Nuvolari-ról elnevezett pályán. A pálya jól motorozható, 2805 méter hosszú, kellemesen széles. Motoros és autós események is zajlanak rajta, a pálya külalakja is erre hajaz, kamiontól a vonaton át antik villamoskocsik is dekorálják és egyben vendéglátóegységként is működnek a szezonban.
 
 
A működő antik autók pedig rendszeres vendégei. Nagy örömünkre, most egy bemutatóval egybekötött autópiac is volt, sőt, a pályát is használták egy órán át a régi csodaautókkal ebédszünetben.
 
 Az időjárásnál az előre jelzett 15 fok helyett végül csak 9 került elő, és a borús idő mellé társuló metsző szél, magas páratartalom és egy-két csepp leheletnyi eső is nehezítette a motorozást.
 
A jól megszervezett edzésnapon 5 lehetőség volt a motorral való ismerkedésre és a pálya betanulására. Egy felmenetel 23-25 percig tartott, ez alatt Bence az általunk kért lépcsőket betartva szépen haladt előre a másodpercekkel. Az első felmenetel során megkezdte az ismerkedést a pályával, de az első körökben a motorral kapcsolatban érezte hogy valami nem jó, kiállás és egyeztetés után kuplunghibára gyanakodtak a szerelők. A Bence által adott információk szerint a kuplung megadta magát, átvizsgálásnál kiderült hogy igaza van. Azonnal kapott egy másik motort, hogy ne menjen el az edzésideje. A második felmenetelnél a pálya további tanulása mellett az új motort is figyelnie kellett, érezte hogy el-elcsúszik a hátulja, ezért kiállt, jelezte a problémát, amit szintén azonnal orvosoltak szerelőink, így a további edzések során folyamatosan javítani tudta az időit. Nap végére az elvárt eredményt hozta, az edzésre kitűzött célt teljesítette, a pályát megtanulta.
 
 
Hamarosan Franciacortán, egy másik olasz pályán lesz a következő edzése a csapattal.
 
Az olaszok mottójával várjuk az újabb kihívást: FULLGAS!
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.