A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 13., vasárnap
Hírek

A H-Moto Team 16 éves versenyzője eddigi legjobb hétvégéjét teljesítette a Losail Ázsia Bajnokságban

Zólyomi Andrea | 2018.02.20, 09:23:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.20, 09:23:00

Cimkék:

Fantasztikusan zárta Kovács Bálint a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategória harmadik versenyhétvégéjét. A H-Moto Team 16 éves tehetsége hatalmasat küzdve a harmadik helyen zárta az első futamot, majd a másodikon ötödikként intették le, így az első dobogós helyének köszönhetően jelentősen csökkentette hátrányát összetettben.
 
 
Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesíthet a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros egy Kawasaki nyergében az elmúlt versenyhétvégén már a harmadik fordulót teljesítette a Losail Ázsia Bajnokságban. Ezúttal igencsak kitett magáért Bálint, aki maximálisan végrehajtotta a csapat sportigazgatójának, Rizmayer Gábornak a taktikáját, és az első futamon parádés teljesítményt nyújtva a harmadik helyen ért célba. A fiatal tehetség olyan mezőnyben állhatott fel a dobogóra, ahol olyanok találhatóak, mint a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi. A második futamon sem keltett csalódást Bálint, aki ezúttal az ötödik helyen végzett, és a hétvégi szereplésével ugyan maradt összetettben a hatodik, ám már csak kilenc pont a hátránya az ötödik helyen álló ellenfelével szemben.
 
 
 „Eddig még nem tapasztalt meleg fogadott bennünket Dohában, ami alaposan megváltoztatta a pálya tapadását. Ennek ellenére, hogy felszállt a por, a használt abroncsokon sikerült folyamatosan gyorsulni, és az előzetes elképzeléseimnek megfelelően sikerült ott folytatnom, ahol múltkor tartottam a bukásom előtt. Sikerült megközelítenem az eddigi legjobb köridőmet, és az időmérőn végül a hatodik pozíciót tudtam megszerezni, míg a warm up alatt teljesített négy kör alatt éreztem, hogy jó formában vagyok, hiszen ilyen gyors köridőt még egyszer sem tudtam elérni a használt gumikon. A verseny aztán a lehető legjobban sikerült a számomra, ugyanis a vetélytársaim sorra hibáztak, amit én sorra kihasználtam, és nagy küzdelemben végül odaértem a dobogóra. Fantasztikus érzés volt a pódiumon állni… Sajnos a második futamon nem tudtam az élmenőkkel menni, így egy eléggé unalmas verseny végén ötödikként zártam. Nagyon köszönöm a csapatomnak, hogy ilyen pillanatokat élhetek át egy ilyen csodás helyen, és ilyen profi körülmények között készülhetek a németországi versenyszezonra – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
A csapat sportigazgatója nagyon elégedett volt tanítványa teljesítményével, és kijelentette, most már abszolút látható a fejlődése Bálintnak.
 
„Az élmezőnyből csak mi nem voltunk ott a hét eleji teszten, ami komoly hátrány Bálint számára, hiszen egyedül ő használ a mezőnyben széria futóművet, és a többiekkel ellentétben ő nem tudott javítani a motor beállításain. Ennek ellenére nagyon jó teljesítményt nyújtott, egyre jobban kezeli a gumikat, legyen az használt vagy új. Az első futamon egyrészt megfutotta az eddigi legjobb köridejét, és ennek köszönhetően csatázhatott a dobogóért, amit érett versenyzéssel meg is szerzett. A második futamon is kiegyensúlyozott időket ment, ez pedig az ötödik helyre volt elég. Sokat javult a tempója, mérhető a fejlődése és még messze a vége” – mondta Rizmayer Gábor
 
A bajnokság állása négy futamot követően: 1. Saeed Al Sulaiti 130 pont, 2. Mashel Al Naimi 126 pont, 3. Nasser Al Malki 96 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 79 pont, 5. Fahad Al Sowaidi 69 pont, 6. Kovács Bálint 60 pont.
 
fotó: Ahmed Feisal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.