A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Futóművet cserélne második versenyhétvégéjére a H-Moto Team fiatal versenyzője

Zólyomi Andrea | 2018.01.24, 11:20:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.24, 11:20:00

Cimkék:

Amikor csak lehetősége van rá, készül a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategóriájának második fordulójára Kovács Bálint. A H-Moto Team fiatal motorosának – aki 22 pontjával az összetett ötödik helyéről várja a február első hétvégi folytatást – helyzete azonban nem könnyű, ugyanis rengeteget betegeskedett az elmúlt hetekben. Mára azonban már egészséges, így egyre motiváltabban várja a következő versenyét, és bízik abban, hogy ő is megkaphatja csapatától a jobbik futóművet, aminek segítségével akár előrébb léphet decemberi helyezéseihez képest.
 
 
Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesíthet a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros a Losail Ázsia Bajnokság első fordulójában mindkétszer az ötödik helyen végzett egy Kawasaki nyergében, egy olyan mezőnyben, ahol többek között olyan pilóták álltak rajthoz, mint a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi. Bálint rövidesen ismét útra kelhet Katarba, hiszen február első hétvégéjén folytatódnak a küzdelmek. A fiatal versenyző felkészülése sajnos eddig nem a tervezettek szerint alakult, hiszen sokat betegeskedett, ám mára már teljesen egészséges, így szervezete megnyerte az első csatáját 2018-ban.
 
 
 „Sajnos ez a tél eddig nem a legjobban alakult a számomra, ugyanis rengeteget voltam beteg, így sokat ki kellett hagynom emiatt. Szerencsére egy ideje teljesen gyógyult vagyok, így az evezős edzéseken, illetve a fedett pályás kismotorozások alkalmával igyekszem önmagamat utolérni” – fogalmazott Kovács Bálint, aki 22 pontjával az ötödik pozícióban várja a február eleji folytatást összetettben.
 
Hazánk egyik legnagyobb tehetségének tartott fiatal motoros a csapat sportigazgatójával, a korábbi vb-versenyző Rizmayer Gáborral már kielemezte az első katari bajnoki hétvége tapasztalatait. Mindketten abban reménykednek, hogy Bálint is megkapja az élmezőny által használt jobb minőségű futóművet, aminek segítségével akár már a dobogóért is harcolhat a következő futamokon.
 
 
Már kint, közvetlenül az első versenyek után is átbeszéltük Rizivel, hogy mit kellene ahhoz tennem, hogy előrébb végezhessek. Egy biztos, minden pályára való felmenetelkor jobban kell koncentrálnom, hogy képes legyek minél hamarabb a lehető leggyorsabb köröket teljesíteni. Természetesen alapcélom, hogy a február eleji második versenyhétvégén gyorsuljak az első futamokhoz képest, és ha mi is megkapnánk azt a futóművet, amit az élmenők használnak, lenne esélyem arra, hogy akár a dobogóért is harcolni tudjak – mondta a 16 éves motoros
 
A bajnokság állása két futamot követően: 1. Saeed Al Sulaiti 50 pont, 2. Mashel Al Naimi 36 pont, 3. Nasser Al Malki 33 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 29 pont, 5. Kovács Bálint 22 pont  
 
A bajnokság versenynaptára
1-2. forduló – 2017. december 8-9.
3-4. forduló – 2018. február 2-3.
5-6. forduló – 2018. február 16-17.
7-8. forduló – 2018. március 15-17. (MotoGP szezonnyitó)
9-10. forduló – 2018. április 6-7.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.