A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.01.23, 10:19:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.23, 10:19:00

Cimkék:

Véget ért a 2018-as Dakar Rally, a legtöbb szereplő csapat életében ilyenkor nyugalmi időszak következik. A Laller Racing Dakar Team-nél azonban már gőzerővel folyik a munka, az eddig ismert „egyszemélyes” klub ugyanis Magyarország legnagyobb terepmotoros egyesületévé alakul. Ennek megfelelően pedig az ambíciók is különlegesek lesznek!
 
A Laller Racing Dakar Team 2016-ban indult, kezdetben Horváth Lajos versenyeztetése, a 2017-es és 2018-as Dakar projekt miatt - ám gyorsan realizálódott, hogy jóval nagyobb potenciál rejtőzik benne.
 
A rövid idő alatt komoly médiavisszhangra szert tett gárdához az alapító Horváth Lajos "Laller" mellé csatlakozott még két motoros és egy quados, hogy együtt küzdjenek meg a terepversenyzők pályájának csúcsát jelentő Dakar Rallyért.
 
Horváth Lajos csapatvezető feltett szándéka a több mint 20 versenyzésben eltöltött év, a FIM-E Európa bajnoki cím, és a két Dakar szereplés minden tapasztalatával ígéretes versenyzőket segíteni. Elindítani őket az úton és eljutni velük a Dakarig - valamint sikeresen teljesíteni azt.
 
„Véget ért a jubileumi Dakar, nagy gratuláció azoknak, akiknek sikerült végigmenni! Minden tiszteletem Gyenes Emanuelé és Saghmeister Gáboré, Dési Jánosnak pedig gyors jobbulást kívánok. A magam részéről szeretném megköszönni azt a sok-sok támogatást és szeretetet, amit kaptam - rengeteget jelentett nekem.
Már az idei Dakar előtt is sokat tevékenykedtünk a háttérben, hogy létrejöhessen a többversenyzős felállás. Ekkor természetesen a prioritás még Dél-Amerika volt, de a korai búcsúm után nem álltunk neki keseregni, épp ellenkezőleg, felpörgettük a csapattal kapcsolatos munkát.
 
Lezártunk egy korszakot és most egy új kezdődik. Régi és nagy vágyam, hogy édesapám nyomdokaiba lépve versenyeztetéssel is foglalkozzak. Három versenyzővel bővültünk és idén négyen támadunk majd a magyar bajnokságban, valamint a nemzetközi porondon is harcba szállunk a pontokért. Ez is része annak az építkezésnek, amelynek végcélja a Laller Racing Team 2020-as Dakar Rally szereplése.” - összegezte gondolatait a csapatvezető-pilóta.
 
 
 
Egy ekkora lépés persze rengeteg munkával és lemondással jár, de Horváth Lajos készen áll az újabb kihívásra:
„Eltökélt és felkészült vagyok, eljött az a pillanat, amikor érdemes ezt meglépnünk. A csapat nemcsak tehetséges pilótákkal bővül, ezek a srácok emberileg is közel állnak hozzám. Kárpáti Péter és Pajer Csaba motorral, míg Heiszer Károly quaddal igyekszik majd minél jobb eredményeket hozni, és az álmokat beváltani. A hit, az elkötelezettség, a kemény munka és az összetartás a siker záloga - ezeken az alapokon nyugszik a Laller Racing Dakar Team.” - zárta bejelentését Horváth Lajos.
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.