A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 18., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.10.04, 09:44:00 | Utolsó módosítás: 2017.10.04, 09:44:00

Cimkék:

Kakucsring-en rendezték a Cseh – szlovák – magyar Utánpótlás Bajnokság utolsó fordulóját. Máté magabiztos előnnyel vágott neki a hétvégének.
 
A szombati szabadedzéseken stopperóra nélkül is egyértelmű volt Máté fölénye versenytársaival szemben. Technikai sport révén a csapat izgatottan csinálta végig az utólag rutinszerűnek tűnő hétvégét.
 
 
Az időmérő edzéseken Máté 43.8-as köridővel megszerezte a pole pozíciót. Ez az összevont mezőny elsőségét és több mint egy másodperces előnyt jelentett a második helyezettel szemben. A versenyeken rögtön az élre állt és rajt-cél győzelmet aratva megnyerte a 12 körös futamokat. Már az első fordulót követően megszerezte a bajnoki címet, hiszen a záró futamra senkinek sem maradt matematikai esélye, hogy utolérje a 12 éves fiatalt.
 
Az év során rengeteg munka van egy ilyen eredmény mögött, Máté mindössze egy futamot nem nyert meg, akkor technikai hiba miatt kényszerült feladni a viadalt. E mellett Olaszországban is versenyzett, ahol rengeteget fejlődött és gyorsult.
 
 
Szabó János „Bregyó”, Máté edzője: „Elégedett vagyok Mátéval a hétvégén és a teljes szezonban nyújtott teljesítménye alapján. Már a tavalyi évben is elég gyors volt ahhoz, hogy megszerezze az elsőséget, de nem úgy jött ki a lépés. Idén minden pályán megjavította egyéni legjobbját, ezzel magabiztosan uralta a mezőnyt.”
 
A 2017. évi szezon zárásával egyszerre folytatódik a munka a jövőért. Máté szeptember végén Spanyolországban tesztelt egy Moto4-es csapat meghívására. A csapat elvárásait alaposan túlteljesítette, ennek eredményeként ajánlatot kapott, hogy ott motorozzon 2018-ban. „Nagyon szeretnék az együttműködést, de egy ilyen lehetőség anyagi áldozatok nélkül nem megy. Ez az áldozat jelenleg nagyobb, mint amit a menedzsment elő tud teremteni. Néhány hónapunk van a válaszadásra és a feltételek megteremtésére.” nyilatkozta Gyuricza Péter, a Förch Junior Team menedzsere.
 
Kommunikáció Számadó
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.