A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

Az utánpótlás reménységei minden körülményre felkészültek a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság szlovákiai versenyhétvégéjén

Zólyomi Andrea | 2017.09.15, 11:40:00 | Utolsó módosítás: 2017.09.15, 11:40:00

Cimkék:

Újabb sikerekre, dobogós helyek megszerzésére készülnek a hétvégén a 220 Volt H-Moto Team ifjú motorosai. A MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságában a szlovákiai Felsőhosszúfaluban megrendezendő versenyen minden esély megvan arra, hogy egy fordulóval a sorozat vége előtt a PW50-es kategóriában az eddig valamennyi futamot megnyerő Kecskés Tomi folytassa sikersorozatát, vagy Varga Tibi újra dobogóra álljon a Mini GP Open-ben. A legkisebbek között a Szilágyi-testvérek és Szilárd Zalán, míg a tavaly magyar bajnoki címig jutó Vincze Hanna (Motard IMR 90 Junior) célja, hogy versenyben lehessen kategóriájuk legjobbjaival.
 
A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei ezúttal a szlovákiai Felsőhosszúfaluban gurulnak pályára, hogy folytassák idei szereplésüket. A pályaismerettel ezúttal nem lesz gond, ugyanis a sorozat első versenyét éppen itt rendezték meg. Egyetlen problémát az okozhat a hétvégén, hogy az előrejelzések alapján nem elképzelhetetlen, hogy a futamokat esőben rendezik majd meg.
 
A PW50-sek mezőnyében Kecskés Tomi szeretné megőrizni idei veretlenségét, míg a Szilágyi-testvérek közül Krisztián és Milán, valamint Szilárd Zalán az élbolyban végezne.
 
„Jó emlékeim vannak erről a pályáról, hiszen múltkor megszereztem a pole pozíciót, megnyertem mindkét futamot, ráadásul a leggyorsabb kört is én teljesítettem. Az előrejelzések szerint lehet, hogy esni fog a hétvégén, és én még sosem versenyeztem esőben, de ettől függetlenül nyerni szeretnék” – jelentette ki Kecskés Tomi.
 
 
A Szilágyi-ikrek is remekeltek itt az első, júniusi versenyen, hiszen Krisztián a második rajtkockából indulva mindkét futamban második lett, ám az elsőben korai rajt miatt megbüntették, amivel végül a negyedik helyre csúszott vissza. Testvére, Milán az élbolyhoz végig közel motorozva végül egy 6. és egy 5. hellyel zárt.
 
 
„Nagyon várjuk már a mostani hétvégét, hiszen az a célunk, hogy ezúttal is a legjobbak között végezzünk. A verseny mindig a legjobbat hozza ki belőlünk, így bízom abban, hogy ezúttal büntetés nélkül megúszom a hétvégét, és mindkét futam után felállhatok a dobogóra” – fogalmazott Krisztián, míg Milán hozzátette, szeretne előrébb lépni a múltkori helyezéseihez képest.
Szilárd Zalán is jó hangulatban várja a mostani hétvégét, és ő is szeretne javítani a múltkori eredményein – 8. és 7. lett az idénynyitón –, és ennek érdekében sokat készült: edzett Brezován, ahol sikerült megtalálni a Yamaha ideális beállításait.
 
„Nagyon tetszik a pálya vonalvezetése, ráadásul a sok gyakorlás után most úgy tűnik, a motorommal sincs gond. Ha nem hátráltat majd semmilyen külső körülmény, akkor jó versenyt futhatok, és előrébb végezhetek, mint a szezonnyitó futamokon” – mondta Szilárd Zalán.
 
A Mini GP Open kategóriában Varga Tibi áll rajthoz a szlovákiai versenyhétvégén. Tibi kiheverte már a múltkori hatalmas esését – a kórházból visszatérően azért harmadik lett a versenyen –, és jókedvűen készül a mostani megmérettetésre.
 
 
„Mivel a bajnoki cím gyakorlatilag elúszott a számomra, így most már önfeledten, de értelmetlen kockázatot nem vállalva szeretnék motorozni az egész hétvégén. Bízom abban, hogy a dobogó ismét elérhető lesz a számomra, amivel megerősíteném a helyem összetettben a legjobb háromban. Sosem mentem még esőben, de felkészültem erre is, így nem okozna gondot a vizes aszfalton körözni” – közölte Varga Tibi, aki nemcsak a Mini GP Openben indul a hétvégén, hanem a Motard IMR 90 Junior kategóriában is, amit vezet jelenleg. 
 
Utóbbikategóriában áll rajthoz a tavaly bajnoki – PW50 Speciál – címet szerző Vincze Hanna is. A szezon első felét sérülés miatt kihagyó Hanna – mivel korábban ő még nem ment ezen a pályán – kihasználva a szünetet, kiutazott tesztelni a hétvégi verseny helyszínére, hogy a pályaismerettel ne legyen gondja.
 
 
„Nem egyszerű a pálya vonalvezetése, de nagyon élvezetem a motorozást rajta. A bajnokságnak a sok kihagyás miatt igazából nincs már különösebb tétje a számomra, éppen ezért semmilyen eredménykényszer nem lesz rajtam, ezért csak jól szeretném érezni magam, és amennyiben sikerül, minél előbb végezni” – árulta el Vincze Hanna.
 
A Mini GP Stock kategóriában ezúttal nem lesz versenyzője a csapatnak, mivel Kecskés Bence új olasz csapata, a Pasini Racing Team edzésein eltörte a felkarcsontját a múlt hétvégén, míg a Vysoke Myto-ban megsérült Kovács Zoli kezéről csak a tegnapi nap folyamán került le a gipsz.
 
220 Volt H-Moto Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.