A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Harmadik a bajnokságban a magyar motoros

Zólyomi Andrea | 2017.08.24, 09:40:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.24, 09:40:00

Cimkék:

Eredményesen alakult Csányi Gergő legutóbbi versenye a német Triumph Challenge-ben: a fiatal motoros tovább gyarapította dobogós helyezései számát, sőt az összetettben is sikerült felkapaszkodnia a legjobbak közé. Jelenleg harmadik a bajnokságban.

Gergő idén második szezonját teljesíti az erős mezőnyt felvonultató német szériában, ahol a szezon előtt a legjobb hármat vette célba, igaz, már akkor tisztában volt vele, nem lesz könnyű dolga a tapasztaltabb ellenfelekkel szemben. A Lausitzringen azonban nagy lépést tett az álom megvalósítása felé, újabb dobogós helyezésével ugyanis az összetettben is bekerült a legjobbak közé.

„Nehéz körülmények között vette kezdetét a hétvége, az edzésnapon ugyanis végig esett az eső és a szél is erős volt” – kezdte beszámolóját Gergő. „Úgy tűnik, idén mindenhová követ az eső. Mondjuk, most annyira nem bánom, hogy megérkezett, mert sikerült nagyon jó beállításokat találnunk, melyeknek köszönhetően remekül éreztem magam a motoron. A vizes edzéseken egész nap a második helyen álltan! Este aztán elállt, így másnapra végül felszáradt a pálya” – folytatja.

„Az időmérők már teljesen száraz körülmények között zajlottak. Örültem, viszont nem sikerült elsőre elkapni a fonalat. Nem tudtam azt a formát hozni, amiben tavaly befejeztem a hétvégét, pedig nagyon bíztam benne, hogy sikerülni fog. Az időmérőn tehát hetedik voltam, ez az eredmény pedig egy kicsit sem töltött el örömmel. Az első futamon aztán sikerült jól rajtolnom, így ötödikként fordulhattam, a 11 körös verseny azonban sajnos csak 4 körig tartott, mert piros zászlóval meg kellett szakítani a körözgetést. Sajnáltam, mert tudtam az élboly tempóját tartani” – kesergett.
 

„A szervezők úgy döntöttek, már nem indítják újra a futamot, hiszen kezdett sötétedni. A rajt szerencsére vasárnap is jól sikerült, hiszen egyből fel tudtam jönni a harmadik helyre. Az első öt körben tudtam az élboly tempóját is tartani, de később sajnos leszakadtam tőlük. Csalódott azonban így sem voltam, mert végig a harmadik helyen tudtam haladni. Ezen a helyen is értem célba, és így nagy lehetőséget kaptam az utolsó, mosti hétvégére, hiszen jelenleg harmadik vagyok a bajnokságban. Amiért törölték a futamot, Mostban három viadalt rendeznek majd, és ha mindegyik elöl tudok lenni, akkor nem lehetetlen, hogy év végén megszerezzem a második helyet!”

„Így az utolsó hétvége előtt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki egész évben szurkolt nekem, és mellettem állt a szezon eddigi részén. Külön köszönettel tartozom Magda Attilának, aki ezen a hétvégén is rengeteget segített. Vasárnap például hajnalban kelt, hogy átvariálja a futómű beállítását annak érdekében, hogy gyorsabbak legyünk a futamon” – zárta gondolatát.
 
Írta; Végh Miklós
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.