A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 16., szerda
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.08.23, 14:38:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.23, 14:38:00

Cimkék:

Máté a csehországi Vysoké Mytoban versenyzett a Cseh-szlovák-magyar Bajnokság harmadik fordulóján. Kategóriája leggyorsabbjaként megőrizte vezető pozícióját a bajnokságban, bár egy technikai hiba is hátráltatta.
 
Egyéni köridejét jócskán megjavítva, Máté már a kvalifikációs edzések során uralta a mezőnyt. Az Olasz Kupa jótékony hatása mind a stílusán, mind köridején meglátszik. Maximális pontszámmal érkezett a versenyre, ahol reális cél volt a jó sorozat folytatása. Az első futamon sajnos ez nem így alakult: Máté a verseny második körében kiállni kényszerült gyújtás hiba miatt. A gyári alkatrész már korábban is cserére szorult, sajnos most 25 pont volt az „ára”az incidensnek, hiszen vezető pozícióból kényszerült kiállni.
 
 
A második futamra a csapat kicserélte az alkatrészt. Máté a rajtot követően kategóriája élére állt, s elsőségét a leintésig megőrizte. Gyorsaságát jól tükrözi, hogy majdnem az egész mezőnyt lekőrözte, holott a pontgyűjtés miatt óvatosságra intette edzője Szabó János Bregyó.
 
A hétvége összevont eredménye így a negyedik pozíció. Az év végi értékelésbe futamonként gyűjtik a fiatalok a pontokat. Máté a technikai probléma ellenétre továbbra is tartja vezető pozícióját a bajnokságban, melynek következő fordulója Szlovákiában lesz. Azt megelőzően az adriai pályán versenyez a 12 éves tehetség. Az Olasz Kupa legutóbbi futamán sikerült a bravúr, dobogóra állt a népes nemzetközi mezőnyben. Az ősz közeledtével megkezdődik a következő szezon előkésztése is, reméljük a felmutatott fejlődés új kapukat nyithat meg Máté előtt.
 
Számadó Máté: „Csalódott voltam, hogy fel kellett adnom az első futamot, hiszen így pontokat sem szereztem és a pályán is kevesebb időt tölthettem. A második futamon végrehajtottam a csapat utasítását, kockázat vállalás nélkül motoroztam és nyertem. Annak örülök, hogy a korábbi győzelmeknek köszönhetően továbbra is vezetem a bajnokságot.”
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.