A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.08.23, 11:20:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.23, 11:20:00

Cimkék:

A hungaroringi első helyet bezsebelve óriási motivációval, összeállt technikai háttérrel érkezett meg a magyar csapat az ünnepi augusztus 20-ai hétvégére Németországban, Lausitzring-re, ahol a Superbike Világbajnokság Supersport kategóriájának nyáriszünet utáni első versenyhétvégéje volt. Sebestyén Peti számára ez a hétvége a koncentrációról szólt, és ahogy az a technikai sportoknál lenni szokott, ez a futam is tartogatott számos fordulatot az alakulatnak.  
 
 
“A nyáriszünetben hatalmas erőket fektettünk abba, hogy a szezon második felére a csapat és a versenyzőnk a nagy gyári csapatok profizmusával álljon fel a rajtrácsra és ennek jegyében folytassuk az idényt.  A technikai sportokban azonban mindig vannak fordulatok, velünk is így történt. Volt itt minden, ami ilyenkor csak jöhet - blokkot kellet cserélni, az első villaszár elgörbült így azt is cserélni kellett. Ezek miatt sajnos volt olyan edzés, ahol Peti mindössze csak egy kört tudott megtenni és értékes  edzés időt vesztettünk, de nem adtuk fel. Főleg Peti nem, a versenyre pedig már sikerült egy jól beállított motorral rajthoz állnia. A szerelők és az új csapattagunk, a futómű mérnökünk csodát tettek a motorral, és Peti olyan versenyt produkált, hogy öröm volt nézni. A verseny 15. körében futotta meg leggyorsabb körét, ami önmagáért beszél. Megmutatva, hogy ha már az időmérőn összeáll a technika és mérnökeivel közösen sikerül jól beállítaniuk Kawasakiját, akkor  mind a pontszerzés, mind az élbolyban versenyzés adott lesz. A mostani hétvégén 12 helyet jött előre és, ha nincs piros zászló még előrébb harcolja magát, de mi is tudjuk jól, hogy nincs “ha”. "- foglalta össze röviden Európa egyetlen női csapatfönőke, Várnai Andrea az SSP Hungary by Pedercini Racing team managere a hétvége eseményeit. - “Érzéseink kavarognak, de az egész csapat lelkes és ennek nagyon örülök. Nem vagyunk nagy gyári csapat, de mindent megteszünk, hogy felvegyük a versenyt velük. A munkát még csak idén kezdtük, sok teendő áll még előttünk, de a rövidtávú céljainkhoz mind egyre közelebb kerülünk.” - tette hozzá Andrea, aki az idén 10 éves világbajnoki cím jubileumát ünneplő Talmácsi Gábor, és Stefano Favaro mellett kezdte karrierjét. Így pontosan tudja, milyen utat kell megtenni a versenyzőnek, a csapatának ahhoz, hogy bajnokok legyenek!
 
 
Sebestyén Peti nagy menetelését a Superbike Világbajnokság Supersport kategóriájában a Spíler TV -n a nézők Szabó Róbert és Mezei Dániel kommentálásában nézhették végig.
 
“Meglehet, hogy kívülről nem tűnik annyira eredményesnek ez a hétvége, de nagyon sokat léptünk előre. Ennyire jól beállított és vezethető még nem volt a motorom, így végre nem csak küzdöttem vele, hanem élveztem is a motorozást. A 29.helyről indulva tudtam, hogy minél gyorsabban át kell magam verekedni a lassabb versenyzőkön, hogy ne nyúljon el nagyon az eleje és legyen még esélyem utolérni őket. Körről körre éreztem, hogy tudom tartani a diktált tempót. Kizártam minden zavaró tényezőt magam körül és csak a feladatra koncentráltam. Így utólag sajnálom, hogy a piros zászló “megállított” és idő előtt véget ért a küzdelem, de nagyon bízom benne, hogy a következő versenyen innen tudjuk folytatni, ahol most abbahagytuk. Tudom, hogy a csapat mindent meg fog tenni egy eredményes futamért, ahogy én is és már alig várom Portugáliát - nyilatkozta a fiatal versenyző, Sebestyén Peti.
 
 

Fotocredit: Sport&Events Management 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.