A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.08.22, 10:12:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.22, 10:12:00

Cimkék:

A nemzetközi utánpótlás bajnokság soron következő fordulójának Csehország adott otthont. A Vysoke Myto-ban megrendezett hétvégére a Chrobák Team nem hiába utazott ki. A cseheknél a jól megszokott babérkoszorúk nagyját a Paksi AMSE-be igazolt Chrobák Team pilótái hozták el.
 

Minden versenyhétvége minden kategóriának két futamból áll ebben a bajnokságban. A csapat mérlege három arany, három ezüst, három bronz, valamint negyedik, ötödik, hatodik, nyolcadik és tizedik helyezések.
 
 
 
 
 

Hét versenyzőnk a dupla versenyek összesített értékelésében öt babérkoszorúval gazdagodott a hétvége folyamán.
Legkisebb kategóriánkban a PW50-ben Kolarovszki Mór #81 képviselte a csapat színeit. Mór hét éves kora ellenére jól felvette a ritmust a számára új pályán. Már a pénteki napon látszódott, hogy van esélye a dobogós helyezésre, amit a szombati időmérő harmadik helyével bizonyított is. Vasárnap még tovább tudta fokozni a köridejét a versenyen és mindkét futamát sikerült a harmadik helyen befejezni, így büszkén viselte a nyakába akasztott babérkoszorút az eredményhirdetésen.
 
 
Következő géposztály a MiniGP Automata volt amelyben fiaink érdekeltek voltak. Bagdány Máté #91 és Várkonyi Tamás #69 automata Ohvale 110 ccm-es motorjaikkal versenyeztek.

Máté életében először járt a pályán, amitől annyira nem szeppent meg, nagyon gyorsan alkalmazkodott. Az időmérőkön a nála idősebb versenyzők között a negyedik helyet sikerült megcsípnie, így az első sorból várhatta a rajtot. Első futamon az első körben elestek előtte az egyik kanyarban, Máté pedig hogy ne menjen neki az előtte elesőnek, hirtelen fékezett, ami egy kicsit erősre sikerült és ő is elesett. Azonnal felállt és már ment is a mezőny után és végül az ötödik helyen ért célba. Második versenyen a rajt nem úgy sikerült, ahogy tervezte, így visszaesett az első kanyarban a hatodik helyre. Nem akart leszakadni az élbolytól, ezért hamar túl akart lenni az előzésen és sajnos az egyik kanyarban kicsúszott a motor hátulja. Máté szerencsésen megúszta az esést, de a motor nem volt alkalmas a további versenyzésre.
 

Tomi részben ismerte a pályát, hiszen egy éve PW kategóriában versenyzett már rajta, csak akkor kicsit más nyomvonalon. Ohvale motorjával gyorsan rátalált erre az ívre is és már az időmérőkön megszerezte a harmadik rajtpozíciót. Első versenyen az egyik kanyarban hátulról nekiment Tomi kerekének az a srác, aki miatt Máté el is esett, így Tomi is megcsúszott kicsit. Tomi erről nem is tudott, csak azt hitte valami van ott a pályán, azért csúszik. Innentől kicsit óvatosabb motorozással a harmadik helyen végzett. Következő futamon már tudta, hogy miért is csúszott meg, így bátran húzta a gázt, aminek egy második helyezés lett az eredménye, így összetettben is a második helyért járó ezüst koszorút akasztották a nyakába.
 
 
Harmadik kategória, amiben érdekelt a csapat a MiniGP Stock géposztály. Széria Honda NSF 100-as motorokkal versenyez mindenki ebben a futamban. A hétvége legnépesebb kategóriája volt, ahol 7-15 éves versenyzők állhatnak rajthoz. Ezen a hétvégén az ADAC német bajnokságból, az olasz bajnokságból és az európa bajnokság mezőnyéből is többen jelen voltak. Ebben a kategóriában csapatunkat három versenyző is képviselte, Czepó Donát #88, Farkas Kevin #28 és Vincze Martin #10 személyében.

Donát életében először járt a pályán és ráadásul élete első versenyét futotta NSF100-as motorjával is. A debütálás jól sikerült, hiszen folyamatosan gyorsult a hétvége folyamán. Stabilan motorozott és az összesített értékelésben is a kilencedik helyet szerezte meg az első futamon elért nyolcadik, majd a második futamon elért tizedik helyével.
 

Kevin a maga 10 évével nagyot küzdött egész hétvégén. Folyamatos gondjai voltak a motoron egy tömítéssel, de így is a hatodik helyről várhatta a vasárnapi futamokat. Első futamon a harmadik helyért csatázott végig, míg végül a hazai Kindermannak jött ki jobban egy lekörözés és Kevin a negyedik helyen ért célba. Második versenyen a motorja kicsit gyengélkedett a futam vége felé és végül a hatodik helyen fejezte be a versenyt.
 

Martin idén töltötte be a 8. életévét, így ennek a kategóriának egyik legfiatalabb indulója. Már az időmérőkön jól látszódott, hogy izgalmas futamok lesznek, hiszen kicsit több, mint kettő tizeddel maradt le a pole pozícióról és így harmadik helyről várhatta a startokat. Az első öt versenyző egy másodpercen belüli időkkel kvalifikált. Az első versenyben jól rajtolt, másodiknak fordult. Már a második körben átvette a vezetést és onnantól csak növelte előnyét a mezőnnyel szemben, majd megnyerte a futamot. A második futamban még összeszedettebb volt, egy még szorosabb rajt után ismét a második körben állt az élre és a többiekkel nem törődve megfutotta kategóriájának hétvégi legjobb köridejét és megnyugtató előnnyel nyerte meg a futamot a hazai versenyző előtt. Ezzel összetettben is az arany koszorút kapta meg a dobogó tetején állva.
 
 
Következett a MiniGP Open, MiniGP140 és MiniGP Pro kategória, ami egy futamban összevonva lett indítva. Open kategóriában Farkas Kevin #28 állt rajthoz az open motoroknál gyengébb stock motorjával. Az összetett rajtrácson az időmérők alapján a 12. helyről várta a rajtokat. Első futamon megküzdött egy erősebb kétütemű motorral, majd végül a negyedik helyen ért célba. Második futamon felszívta magát és szép motorozással a második helyre küzdötte fel magát az erősebb motorok között. Így a két futam összesített értékelésében a pódium második fokára állhatott és büszkén viselte az ezüstszínű koszorút.

Csapatunk legerősebb motorjával versenyző Nagy Attila #66 a MiniGP140-es géposztályban egy összeszedett hétvégén van túl. Pénteki nap délelőtt pályaismerkedéssel telt számára, hiszen Attila is először járt Vysoke Mytoban. Szombati időmérőkön kategóriája második helyét szerezte meg, ami az összevont rajtrácson az ötödik helyet jelentette. Első futamon jó rajtja után higgadt motorozással hiba nélkül az első helyen fejezte be a versenyt. Második futamra az első győzelem után még nagyobb biztonsággal ment fel és az utasításokat maradéktalanul betartva, nyugodtan behozta a motorját a második helyen. Ezzel az összetett értékelésben megszerezte az első helyet, és Ő is a csillogó aranyszínű koszorút vehette át a pódium tetején.
 
 
Chrobák János: „Nagyon sikeres hétvégén vagyunk túl. Ez köszönhető a rengeteg edzésnek, a gyerekek fegyelmezett magatartásának és a szülők kitartó háttérmunkájának. Nagyon örülök a futamgyőzelmeknek, a sok dobogós helyezésnek és a gyerekek mosollyal teli tekintetének. Nagy öröm látni, hogy a gyerekek folyamatosan fejlődnek, tanulnak. Akinek most nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, abból is tanulunk és erősödünk. Folytatjuk a munkát, hiszen egy újabb megerősítést kaptunk a hétvégén, hogy érdemes a megkezdett úton tovább haladni. Következő futamunk három hét múlva lesz, ahol bízom benne hasonló kitartó versenyzést mutatnak be a gyerekek és ennek az eredménye is meglesz.”
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.