A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.08.07, 10:38:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.07, 10:42:00

Cimkék:

Július utolsó hétvégéjét a Chrobák Team három versenyzője a csehországi Mostban töltötte. Ez a hétvége ugyan nem számított bele a magyar-szlovák-cseh bajnokság pontállásába, ők azért kipróbálták magukat ezen a pályán is.
 
A versenyhétvége előtti csütörtök és péntek elég hűvösen telt, eső is esett, ennek ellenére szerencsére tudtak gyakorolni a gyerekek. Ismeretlen volt a pálya mindenkinek, de a magyaroknak sikerült elég hamar elsajátítani a pálya tulajdonságait.
 
Cseh bajnoki futamon volt az elsődleges cél elindulni, viszont emellett Európa bajnokság futama is megrendezésre került, ezért úgy döntöttünk, ott is indulnak a Mini GP Stock kategória versenyzői.
 
Nagy Attila Mini GP PRO géposztályban állt rajthoz 140 köbcentis motorjával. Ebben a kategóriában 150 köbcentis motorok is mehetnek, így Attilának az erősebb motorok között kellett helyt állnia. Attila a szombati futamon egy jól elkapott rajt után stabil, magabiztos motorozását sajnos egy szerencsétlen elcsúszás követte, aminek következtében elhajlott a fékkar védő és nem lehetett rendesen fordítani a kormányt, így nem tudta folytatni a versenyt. Sajnáltuk, hiszen ismeretlen pályán gyönyörűen motorozott Attila, de szerencsére nem volt komolyabb sérülés. A Mini GP PRO kategóriának nem volt az Európa Bajnokságban futama, ezért csapatunk legidősebb versenyzőjének -a maga 11 évével- már csak vasárnap következett a második verseny. Reggel a warm-up után kezdődött a vasárnapi futam rajtja. Attila ismét jó rajtot követően szépen tartotta a helyét. Három körrel a vége előtt, viszont valami történt a motor elejével és Attila sajnos elcsúszott. Nem tudott felállni, térdét fájlalta, piros zászlóval véget is ért a futam. Attilát elszállították egy közeli klinikára, ahol megröntgenezték, megvizsgálták, majd bekötötték a térdét. Hála istennek nem tört el, viszont pihentetnie kell 1-2 hétig. Most egy nyaralással egybekötött felépülés vár Attilára.
 
 
Farkas Kevin Mini GP Stock versenyzőnknek is sikerült hamar kiismerni a cseh pályát. Honda NSF100-as motorjával az Európa bajnokság keretein belül is rajthoz tudott állni. Szombaton két időmérőt és három futamot teljesített Kevin. Az EB keretein belül két futam is volt, ahol az elsőn sikerült neki negyedik helyen célba érni, a másodikon pedig az ötödik helyen haladt át a célvonalon. A cseh bajnokság szombati futamán pedig szintén az ötödik helyért járó 11 pontot gyűjtötte be. Vasárnap a bemelegítő edzések után egy EB és egy cseh bajnoki futam maradt hátra, ahol EB mezőnyben ismét az ötödik lett. A cseh bajnoki futamon sajnos motorhiba miatt a bokszutcába kellett jönnie, ami után ugyan tudta folytatni a versenyt, de így a hetedik helyre esett vissza.
 
 
Vincze Martin szintén Mini GP Stock kategóriában képviselte a csapatot. A szombati napon Martin csak a cseh bajnokság futamán állt rajthoz, ahol harmadik helyről rajtolva, pozícióját megtartva harmadikként is ért célba. Másnap nála is a megszokott warm up-pal kezdődött a nap. Mint ahogy Kevinnek, Martinnak is egy EB és egy cseh bajnoki futama maradt erre a napra. Az EB mezőnyben Martinnak nem úgy jött ki a lépés, ahogy eltervezte és a hatodik helyen végzett. Ezután következett a cseh bajnoki futam, ahol felszívta magát és egy jó rajtot követően vezette a versenyt. Majd a második helyért harcolva, végül ismét a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
 
 
Chrobák János: Színvonalas rendezvényen vehettünk részt, a gyerekeknek nagyon tetszett az új Most-i kispálya. Parádésan szerepelt csapatom három versenyzője, bebizonyították, hogy külföldi mezőnyben igenis van helyük. Amit kértem tőlük, teljesítették, úgyhogy elégedett vagyok az eredményekkel. Következő verseny szintén Csehországban, Vysoke Myto-ban lesz az augusztus 20-i hétvégén, bízom benne, hogy hasonló, vagy még jobb eredményeket tudunk elérni. Ott már több versenyző fog rajthoz állni a csapatból. Lesz PW50 kategória, Ohvale, így teljes lesz a létszám. Azt a pályát a gyerekek többsége már ismeri, azonban közülük is sokan kategóriaváltáson vannak túl, így lesz mit tanulni ismét. Sajnálom, hogy a szlovák és magyar szövetség kiszedte a bajnokságból ezt a Most-i hétvégét, de így is előnyükre válik a kiutazott fiataloknak az új pályán futott edzés és versenykilométer.
 

Chrobák Team

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.