A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. július 25., vasárnap
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.07.28, 09:06:00 | Utolsó módosítás: 2017.07.28, 09:06:00

Cimkék:

Nehezen indult, mégis jó véget ért Csányi Gergő oscherslebeni versenyhétvégéje. A fiatal motoros egy hatodik és egy harmadik helyezéssel távozott a német pályáról, a Triumph Challenge pontvadászatában pedig már a negyedik pozícióban tanyázik! 
 
Gergő tavaly mutatkozott be a rangos német bajnokságban, idén pedig az akkori tapasztalatokkal felvértezve tért vissza, abban a reményben, hogy még jobb eredményekkel folytatja versenyzői fejlődését. Legutóbb Oscherslebenben bizonyíthatott, ahol a nehéz kezdés után fontos pontokat szerzett, és megerősítette helyét a legjobb öt között. 
 
 
„Nagyon nehezen indult ez a forduló, pedig komoly reményekkel vágtam neki a hétvégének” – kezdte beszámolóját. „Pénteken rengeteg beállítást próbáltunk ki, hogy minél hamarabb vissza tudjak találni a tavalyi formámhoz. Az endurance-versenyen is elindultunk, és a nap végére sikerült is rátalálnunk a helyes útra. Szombaton három időmérőt rendeztek, de mivel egész éjjel esett az eső, mi csak a másodikra mentünk ki, ami félig száraz, félig vizes pályán zajlott” – folytatta. 
 
„Az utolsó edzésre szerencsére teljesen felszáradt az aszfalt, és sikerült megszereznem a hatodik rajtkockát. Ennek annyira nem örültem, hiszen tavaly negyedik voltam a versenyen, szerettem volna tehát egy kicsit jobb helyről indulni. A versenyen aztán egészen jól sikerült a rajtom, de sajnos nem tudtam lépést tartani az élmezőnnyel, így csak hatodikként intettek le. A vasárnapi viadal viszont sokkal jobban sikerült, ahogyan maga a rajt is!” – mesélte büszkén. 
 
„Az indulás után végig a dobogós helyezésekért csatáztunk, és csak az utolsó előtti körben dőlt el az eredmény. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hiszen sikerült megszereznem a harmadik helyet, ezzel pedig az összetettben már a negyediken állok. Még négy forduló van hátra, a szezon végén pedig szeretnék ott lenni a legjobb három között! Mindent meg fogok tenni azért, hogy ezt a célt megvalósítsam. A bajnokság két hét múlva, a Lausitzringen folytatódik. Várom a helyszínt, hiszen tavaly az első futamon ott tudtam lenni a legjobb öt között. Végül szeretnék köszönetet mondani édesapámnak, valamint Magda Attilának és Asztalos Lászlónak. Sokat segítettek” – zárta gondolatát.
 
Írta:Végh Miklós
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.