A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.07.18, 12:20:00 | Utolsó módosítás: 2017.07.18, 12:20:00

Cimkék:

Negyedik fordulójához érkezett az Olasz Kupa sorozata. Máté versenyről versenyre előrébb végzett a 22 fős mezőnyben, Laghiban a dobogó harmadik fokára állt, kivívva a helyiek elismerését.
 
A Budapesttől 1200 km-re fekvő pályán még nem járt a Förch Junior Team versenyzője, azonban hamar ráérzett az ízére. Az olaszok már másképp tekintenek a piros versenymotorra, hiszen fordulóról fordulóra előrébb végez, a harmadik fordulón már látszott, elcsíphető egy dobogós helyezés.
 
Laghi-ban az időmérő edzésen Máté a hetedik helyezést szerezte meg, lemaradása a harmadik helyezettől mindössze 3 tized volt. A sorozat hozza az év eleji elvárásokat: Máté ezen a hétvégén tíz társával motorozott egy másodpercen belül a kvalifikáción! Ez kiváló felkészülési lehetőség a magasabb géposztályú versenyekre, hiszen pl. egy Moto3-as versenyen is hasonló körülmények között kell versenyezni.
 
 
Az időeredmények alapján tudható volt, hogy szoros verseny vár Mátéra, aki az első futamon jó rajtot véve hatodikként kezdte meg az első kört. Folyamatosan előzte meg az előtte haladókat, sőt a harmadik helyet megszerezve előnyre tett szert a mögötte motorozókkal szemben. Hatalmas örömmel várta a csapat a második futamot, hiszen ez eddigi legjobb eredménye a sorozatban.
 
A második futamon Máté sokáig az ötödik helyen motorozott, kicsit fennakadva a 38-as rajtszámú ellenfelén. „Az olasz srác motorja annyival gyorsabb volt, hogy Máténak csak kanyarban volt lehetősége előzni. Néhány kör alatt felmérte a helyzetet, hogy a korábban használt előzési pont helyett a kanyarkombinációban kívülről kell megelőznie. Az ilyen tapasztalatok megszerzéséért vagyunk itt. A harmadik helyen motorozó Andrea Vitali az első futamon nem ért célba, így a megbeszéltek szerint Máté nem kockáztatta összetett dobogós helyezését.” – összegezte a futamot Szabó János „Bregyó”, Máté edzője.
 
 
Máté tehát egy harmadik és a negyedik helyezéssel az összetett harmadik helyen végzett, dobogóra állva egyetlen magyar indulóként, és újoncként a sorozatban. A szezonnak még közel nincs vége, Máté következőre Mostban versenyez a Junior International Motorcycle Championship, azaz a Cseh-szlovák és magyar versenyzőket tömörítő bajnokságban, ahol a MiniGP 140-es kategóriában pillanatnyilag maximális pontszámmal a tabella élén áll.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.