A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 13., vasárnap
Hírek

Legnagyobb riválisát sérülés miatt elvesztette, nem hagyta ki a lehetőséget a 25 éves magyar motokrosszversenyző. Lemosta a mezőnyt a pályáról.

Zólyomi Andrea | 2017.07.18, 12:13:00 | Utolsó módosítás: 2017.07.18, 12:13:00

Cimkék:

Szvoboda Bence (25) dominált a cseh nemzetközi motokrossz bajnokság hétvégi versenyén. Petrovicében átgázolt a mezőnyön, minden edzést és futamot ő nyert. Előnye tetemes a pontvadászatban, 57 pont. 3 verseny van vissza a szezonból.
 
Petrovicében, a cseh-lengyel határnál rendezték meg a nyolc fordulós Buksa/Ados Motokrossz Bajnokság ötödik versenyét. Az MX2-es kategóriában élen álló magyar versenyző, Szvoboda Bence nagy elvárásokkal utazott el a helyszínre, mivel az eddigi 4 forduló 8 futamában 3 összetett elsőséget, és 5 futamgyőzelmet szerzett.
 
 
Legnagyobb riválisa, a francia Sulivan Jaulin - aki előtt 7 pont előnyt motorozott ki a pontvadászatban - lesérült, így mondhatni ellenfél nélkül maradt Szvoboda. Nem is bízott semmit a véletlenre, magabiztos motorozással minden penzumot megnyert Petrovicében. A magyar fiú idei statisztikája így egészen elképesztő. 5 fordulóban 4 összetett győzelem, és az eddigi 10 futamból 7 siker szerepel a neve mellett.
 
“Sajnálom, hogy elvesztette a bajnokság Sulivant, de az elmúlt években engem is hátráltattak sérülések, ami miatt nem tudtam megnyerni a címet. Viszont a sérülése előtt is én vezettem a bajnokságot, így nem szerencsének fogom fel ezt a lehetőséget, hanem egérútnak. 57 pont megnyugtató előnynek számít az előttünk álló 3 versenyre. Persze, ebben a sportban a sérülés veszélye mindig fenyeget, próbálok vigyázni magamra, hogy a végéig egészséges tudjak maradni, és 6 évnyi próbálkozás után végre én lehessek a cseh bajnok.” - összegezte gondolatait a bajnokság éllovasa.
 
 
A többi magyar krosszos is tisztességgel helytállt Petrovicében. Szvoboda kategóriájában Varga Imre a 12., Kiss Márk a 16. helyen zárt. A nagyobb hengerűrtartalmú MX1-es kategóriában Szőke Márk a 9., Hugyecz Erik a 10. lett.
 
A cseh sorozat szeptember 17-én zárul. Addig még Kaplice, Stribro és Vranov látja vendégül a mezőnyt.
 
Összetett végeredmény MX2, Petrovice:
1. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) – 50 pont
2. Milan Spicak (Csehország, Husqvarna) – 44 pont
3. Jonas Nedved (Csehország, KTM) – 34 pont
4. Dusan Drdaj (Csehország, Yamaha) – 34 pont
5. Denis Polas (Szlovákia, KTM) – 31 pont
 
Az MX2-es cseh bajnokság állása 5 forduló után:
1. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) – 237 pont
2. Sulivan Jaulin (Franciaország, KTM) – 180 pont
3. Patrik Liska (Csehország, Yamaha) – 151 pont
4. Dusan Drdaj (Csehország, Yamaha) – 150 pont
5. Richard Sikyna (Szlovákia, KTM) – 140 pont
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.