A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.07.07, 09:33:00 | Utolsó módosítás: 2017.07.07, 09:33:00

Cimkék:

Július 2-án a Kakucsringen rendezték a Cseh-szlovák-magyar Utánpótlás Bajnokság második fordulóját, ahol Máté a Mini GP 140-es kategória mindkét versenyét megnyerte. Így maximális pontszámmal vezeti a bajnokság tabelláját.
 
A szombati napon előbb az esővel, majd kisebb technikai problémával (a karburátor rakoncátlankodott) küzdött a Förch Junior Team versenyzője. Ezeket áthidalva a hazai pálya előnyét kihasználva már nem kellett Máténak a beállításokkal foglalkozni, csak a köridőre és versenytársaira koncentrálhatott.
 
A szombati időmérő edzésen 44.09-es időt motorozva, kategóriája leggyorsabbja volt. Az összevonások miatt, ez a második rajtkockát jelentette a nemzetközi mezőnyben. Előtte azonban kizárólag egy magasabb kategóriában (Mini GP Pro) versenyző társa állt 0.088-as előnnyel.
 
A versenyen cél a Mini GP 140-es kategória elsőségének megőrzése és 43-as köridő teljesítése volt. Máté mindkét „feladatot” sikerrel teljesítette, hiszen kategóriáját mindvégig meggyőző előnnyel vezetve az első helyen ért célba. A második futamon a magasabb géposztályú Pro motort lerajtolva néhány körig az összevont mezőny élére állt, azonban a hátsó egyenes végén megelőzte versenytársa a majd kétszer erősebb motorjával, akit Máté a futam végéig szorosan üldözött. Máté leggyorsabb köre 43.73 volt, a 12 lóerős géppel.
 
 
Számadó Máté: „Jó volt hazai pályán versenyezni, így a családom, és a barátaim a helyszínen szurkolhattak, aminek nagyon örültem. Fontos volt a futamgyőzelem, mert szeretném év végén megszerezni a bajnoki címet.”
Máté következőre az olaszországi Laghi-ban versenyez július kilencedikén, az Olasz Kupa IV. fordulóján. A hazai sorozat pedig a csehországi Most-ban folytatódik július 23-án.
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.