A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 13., vasárnap
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.07.04, 14:49:00 | Utolsó módosítás: 2017.07.05, 09:11:00

Cimkék:

A Chrobák Team kiválóan szerepelt az elmúlt hétvégén, a Kakucs ringen megrendezett nemzetközi utánpótlás bajnokságon! Hat versenyzővel álltunk rajthoz öt kategóriában, úgyhogy nem unatkozott senki. Aki éppen nem a pályán rótta a köreit, az a csapattársainak szurkolt a lelátóról. A vasárnapi program elég sűrűre sikeredett, egy napon volt a gyerekeknek egy szabadedzés, az időmérő, valamint a két verseny is aznap került megrendezésre. Nap végére a gyerekek kellemesen elfáradtak, főleg, hogy volt aki két kategóriában is versenyzett.

Legkisebb géposztályban Kolarovszki Mór képviselte a csapatot, nem is akármilyen eredménnyel. Az időmérő edzésen harmadik helyre kvalifikálta magát. Az első versenyen sikeres rajtot követően negyedik helyen fordult a célegyenes végén és onnan sajnos nem tudta visszaszerezni rajtpozícióját, így negyedik helyen is zárta a futamot. Második versenyen viszont nagyon szép motorozásának meglett a gyümölcse harmadik helyen haladt át a célvonalon, így a két futam összesítése alapján a dobogó harmadik fokán vehette át a jól megérdemelt kupáját.
 


Következő kategória a Mini GP Stock, ahol Vincze Martin motorozott a csapat színeiben. Martin kedvelt pályája a kakucs-ring, így elég nagy elvárása volt saját magával szemben. Az időmérőn néhány kör alatt megfutotta a második helyre elegendő időt, ezért úgy döntöttünk, inkább készüljön fel a futamokra, nem kell tovább motorozni az időmérőn. Elkövetkezett a várva várt rajt, ahol sajnos Martin a rajtkockán ragadt és csak a mezőny után tudott elindulni. A harmadik kanyarban már a mezőnyt utol is érte, de a nagy sietségben az első előzése közben elcsúszott. A motor úgy sérült, hogy nem tudta folytatni a versenyt, így nem maradt más, mint készülni a következő futamra. A második futamon másodiknak rajtolt, de a második kör első féktávján már át is vette a vezetést. Folyamatosan növelte az előnyét, miközben megfutotta a verseny leggyorsabb köridejét, 44,121-et. Az utolsó körben az utolért két lekörözött versenyzőből az egyik figyelmen kívül hagyta több kanyaron keresztül a kék zászlós jelzést és Martin nem tudta megelőzni. A többség és a csapat szemében ezt a futamot Martin nyerte meg.
 

A csapat másik MiniGP Stock kategóriás versenyzője Farkas Kevin sajnos nem tudott részt venni ezen a rendezvényen, de remélhetőleg a következő futamon már újra a rajtrácson láthatjuk.
 
Mini GP Automata / Ohvale kategóriában Várkonyi Tamás és Bagdány Máté nevezett a hétvégére. Máté motorja sajnos már szombaton is technikai problémákkal küzdött, amit vasárnapra sem sikerült kijavítani, így nagy bánatunkra nem tudott a hétvégén elindulni a versenyeken. Tomi viszont folyamatosan gyorsuló tendenciát mutatva a második futamon megfutotta saját legjobb köridejét, amivel a két verseny összetett értékelésében az ötödik helyet szerezte meg és értékes 22 pontot szerzett.
 

Tomi két kategóriában teljesített a hétvégén, hiszen rajthoz állt a betétfutamként megrendezett IMR90-es kategóriában is. Ez azzal járt, hogy ahogy leszállt a MiniGP Automata motorjáról, már a járó motor várta a rajt előkészítőben a következő kategória futamához. Kitartásból Tomi jelesre vizsgázott a hétvégén, mindenki elégedett volt a teljesítményével.
 
Az IMR90-es kategóriában másik versenyzőnk Czepó Donát élete első versenyhétvégéjén van túl. Izgalommal vágott neki a hétvégének, amit fejlődő motorozással végig is csinált. Donát a két verseny összetett értékelésében a hetedik helyet szerezte meg.
Nagy Attila csapatunkban a legerősebb motoron ülve a Mini GP140-es kategóriában indult. A már rutinosnak mondható pilótától kiegyensúlyozott, magabiztos motorozást láthattunk, aminek az eredményeképpen az első futam végére harmadik helyre hozta be motorját. A második futamon, Attila ismételten okosan, megfontoltan motorozott, ahogy kértük tőle. Az utolsó körben a nagy csatában sajnos megelőzte a lengyel Mateusz, így negyedikként ért célba. Összesített értékelésben a keresztbe verés miatt a második futam eredménye döntött, így Attila nem állhatott a dobogóra, de a harmadik és negyedik helyért járó összesen 29 pontot ugyanúgy megszerezte.
 
 


„Chrobák János: A két héttel ezelőtti versenyhez hasonlóan, csak ismételni tudom önmagam. Elmondhatatlanul büszke vagyok a versenyzőimre, hiszen mindenki nagyon szépen fejlődik és a verseny szituációkban is jól teljesítenek. Nagyon jó érzés látni, hogy a rengeteg munkának kézzelfogható eredménye is van. A legnagyobb siker, amikor a gyerekek arcán mosolyt látok, amikor lejönnek a pályáról, ez az igazi elismerés számomra. Sajnos nem volt a legszerencsésebb hétvége ez számunkra, hiszen Máté motorja egész hétvégén bosszúságot okozott és végül a hazai pályán nem tudta megmutatni mit tud. Attila a keresztbe verés miatt leszorult a dobogóról. Martin pedig egy külföldi versenyző szabály be nem tartása miatt vesztette el úgy az első helyet, hogy pálya elhagyással előzték őt meg. Donát és Tomi viszont javuló tendenciát mutatva folyamatosan fejlődött a hétvégén. Szóval összességében nagyon boldogok vagyunk és bízunk benne legközelebb jobban mellénk áll a szerencse is.”
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.