A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

Kakuszi Ádám eddigi legjobb helyezését érte el az ADAC Junior Cup németországi versenyhétvégéjén, míg az utánpótlás reménységei két kategóriában is a legjobbnak bizonyultak Kakucson

Zólyomi Andrea | 2017.07.04, 12:25:00 | Utolsó módosítás: 2017.07.04, 12:25:00

Cimkék:


Beváltották a hozzájuk fűzött reményt az elmúlt hétvégén a 220 Volt H-Moto Team ifjú motorosai. A MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságában a Kecskés-testvérek dupláztak – Bence a Mini GP Stock, míg öccse, Tamás a PW50-es kategóriában –, Varga Tibi kétszer lett második a Mini GP Open-ben, a külön orvosi engedéllyel rajthoz álló Kovács Zoli a Mini GP Stock-ban állt kétszer dobogóra, míg a PW50-ben vitézkedő Szilágyi-fivérek közül Krisztián egy 3. és egy 4., Milán pedig 5. és 7. helyen végzett. Kakuszi Ádám és Somosi Alexander a hétvégén folytatta szereplését az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban, és a sachsenringi pályán előbbi a nyolcadik, míg utóbbi kilencedikként zárt.
 
 
 
A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei ezúttal két helyszínen, a németországi Sachsenringen és Kakucson gurultak pályára, hogy folytassák idei szereplésüket. Kakuszi Ádám és Somosi Alexander az idei ADAC Junior Cup sorozatának harmadik állmosásán, a németországi Sachsenringen a világ legjobb motorosai, a Moto GP menői előtt bizonyíthatták tehetségüket.  Mindkét ifjú motoros helyt állt, hiszen Alexnek továbbra sem szakadt meg a jó sorozata, és a negyedik futamon is a legjobb tíz között végzett, ezúttal a 9. helyen zárt.
 
 
„Annak ellenére, hogy ismét sikerült a legjobb tízbe bekerülnöm, nem vagyok elégedett a mostani teljesítményemmel. Vizes pályán rajtoltunk el, így sajnos óvatosabban kellett motoroznom, ezért nem tudtam valóra váltani az előzetes tervemet, hogy a dobogóért küzdjek. Fontos pontokat szereztem az összetett szempontjából, és azt remélem, hogy augusztusban Brno-ban végre összejön az, hogy a legjobbakkal harcolhassak” – jelentette ki Somosi Alexander.
 
 
Csapattársa, Kakuszi Ádám viszont nagyon jól szerepelt, hiszen mind az időmérőn, mind pedig a futamon legyőzte csapattársát, és eddigi legjobb eredményét elérve a nyolcadik helyen végzett.
 
„Életem első vizes pályás versenyét teljesítettem, ennek ellenére mindent megtettem a jó szereplésért. Ahogy teltek a körök, úgy lettem egyre magabiztosabb, előztem is, így nagyon elégedett vagyok a nyolcadik helyemmel. Külön öröm a számomra, hogy a verseny első köreihez képest a végén már tíz másodperccel jobb köridőket teljesítettem, azaz fokozatosan gyorsultam” –mondta Kakuszi Ádám.
 
 
A két fiatal edzője, Kispataki Viktor szerint a körülmények rendesen átírták az előzetes várakozásokat, ám ennek ellenére mindkét fiatalnak sikerült a legjobb tíz között végeznie, ami nagyon bíztató a jövőre nézve.
 
Az időjárás jelentősen befolyásolta Ádám és Alex teljesítményét. Miután az időmérő nem sikerült túl jól, hiszen a huszonkettedik és a huszonötödik helyről vágtak neki a versenynek, ám így is mindketten a legjobb tízben végeztek a saját értékelésükben. Ádám minden dicséretet megérdemel, hiszen nagy pályán most versenyzett először vizes aszfalton, ennek ellenére folyamatosan gyorsult, szép előzéseket mutatott be” – állította az egykori vb-motoros.
 
 
A 220 Volt H-Moto Team legifjabb versenyzői számára Kakucson folytatódott az idei bajnoki szezon, mégpedig hatalmas sikert hozva. A PW50-sek mezőnyében Kecskés Tomi az előző versenyhétvégéhez hasonlóan ismét duplázott, míg a Szilágyi-testvérek közül Krisztián is felállhatott egyszer a dobogóra – harmadik lett –, míg a második futamban negyedikként intették le, testvére, Milán pedig egy 5., és egy 7. hellyel zárta a hétvégét. Sajnos Szilárd Zalánt az első futam felvezető körében kilökték a motorjával együtt, és az eséstől végül kisebb agyrázkódást szenvedett. Beszállították egy kórházi kivizsgálásra, de szerencsére nem állapítottak meg komoly bajt.
 
 
 
 
A Mini GP Stock kategóriában testvéréhez hasonlóan Kecskés Bence sem talált legyőzőre, mindkét futamot megnyerte, míg a külön orvosi engedéllyel rajtoló Kovács Zoli szintén mindkétszer dobogóra állhatott: az első futamon a második helyen intették le, míg a második versenyen harmadikként zárt, ami nagyon szép teljesítmény ahhoz képest, hogy a keze egész múlt héten még gipszben volt. Sajnos, ami Zoli kezéről lekerült, az Bencéére rá-, illetve visszakerült, ugyanis az Olasz Utánpótlás Bajnokságban is induló motoros egy esés következtében ismét eltörte a bal keze kézközépcsontját – pár hete ugyanitt volt hasonló sérülése –, így négy hétig biztosan nem ülhet motorra, azaz a hétvégi olasz futamot is kénytelen kihagyni.
 
 
A Mini GP Open kategóriában Varga Tibi is remekelt, hiszen mindkét futamon a második helyen zárt. Az ifjú tehetség hamar megszokta új kategóriáját, így akár a kategória bajnoki címért is harcban lehet.
 
 
 
Fotó: Háfra Zsolt, H-Moto Team

 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.