A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

A 2017-es szezonnyitón mindent vitt a Mini GP Pro kategóriában a magyar utánpótlás motorsport egyik legtehetségesebb versenyzője

Zólyomi Andrea | 2017.06.22, 09:32:00 | Utolsó módosítás: 2017.06.22, 09:32:00

Cimkék:

Ragyogóan folytatta idei szezonját Oláh Barnabás, akit a magyar gyorsasági motorsport egyik legnagyobb ígéretének tartanak. A 11 éves versenyző – akinek Gyutai Adrián a mentora – a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságának szezonnyitóján – cseh, szlovák és magyar fiatalok versenyeznek – tarolt a Mini GP Pro kategóriában: megszerezte a pole pozíciót, mindkét futamgyőzelem is az övé lett, akárcsak a hétvége leggyorsabb körideje.
 
 
Nem véletlenül tartják a szakemberek Oláh Barnabást az egyik legnagyobb ígéretnek a gyorsasági motorosok között. A 11 éves versenyző tavaly már a MiniGp Pro kategóriában indult egy Honda NSR 150-es motorral, és nyolc futamgyőzelmének köszönhetően megnyerte a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságot, illetve a Közép-Európa Kupasorozatot, míg a Cseh Nemzeti Bajnokságban az összetett 3. helyen zárt. A szakmai munkáját az év második felétől segítő Gyutai Adrián vezetésével Barnus az elmúlt hétvégén szinte tökéletes versenyt teljesített a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság szezonnyitóján. A szlovákiai Felsőhosszúfaluban rendezett versenyen nemcsak az edzéseken bizonyult a Mini GP Pro kategóriában a leggyorsabbnak – övé lett a pole pozíció is –, de mindkét futamot nagy fölénnyel nyerte meg. A teljes tarolás csak azért nem jött össze, mert a Mini GP Pro és a Mini GP 140-es kategóriát együtt indították, és az első futamon a rosszul megválasztott áttét miatt végül összetettben a második helyen intették le, míg a másodikban a jól beállított motorral nemcsak fölényesen győzött, de megfutotta a hétvége legjobb köridejét is.
 
 
„A szlovák pálya egy újonnan épített, nagyon technikás ring, jó sok szűk kanyarral, éppen ezért jó lett volna, ha már pénteken motorozhattam volna rajta. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, az eső esett, a szél fújt, így a pályát csak rollerrel tudtuk bejárni. Szombaton a néha viharos szél ellenére már tudtunk edzeni, és az időmérőn megszereztem az összevont kategória pole pozícióját. Vasárnap két futam várt ránk verőfényes napsütésben. Első rajtot nagyon elrontottam, így kissé beragadtam, ám végig hatalmas tempót tartva a kategóriám első helyén hoztam be a motort. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy végig áttét problémákkal küzdöttem, ám így is körülbelül egy másodperccel maradtam le az abszolút győzelemről. A második futamra változtattunk az áttételen, és ennek meglett az eredménye. Ezúttal remekül kaptam el a rajtot, végig remek volt a tempóm, így több mint tíz másodperces előnnyel sikerült mind abszolútban, mind pedig a saját kategóriámban rajt-cél győzelmet aratnom, ugyanakkor megfutottam a hétvége leggyorsabb körét is. Elégedett vagyok az elért eredményemmel, és köszönöm a felkészítést mentoromnak, Gyutai Adriánnak” – elevenítette fel a hétvége történéseit Oláh Barnabás.
 
 
A 11 éves motoros mentora elmondta, ennél jobb teljesítményt nem is remélhetett tanítványától a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság szlovákiai idénynyitóján.
 
„Barnus ismét remekül teljesített, és amennyiben az első futam előtt sikerül megtalálni a legoptimálisabb beállítást, akkor ez a teljesítmény még jobb lehetett volna. Remekül kezdte a szezont, hiszen előzőleg nála évekkel idősebbek között állhatott dobogóra a cseh bajnokságban, míg most előbb az időmérőn, majd a két futamon is simán nyerte kategóriája küzdelmeit, ráadásul övé lett a hétvége leggyorsabb köre. Dolgozunk tovább, hogy fokozatosan előrébb lépjünk és fejlődjünk” – jelentette ki Gyutai Adrián.
 
Oláh Barnabás Kommunikáció
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.