A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 16., szerda
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.06.21, 09:31:00 | Utolsó módosítás: 2017.06.21, 09:31:00

Cimkék:

Számadó Máté a szlovákiai Dlhában versenyzett, ahol a cseh-szlovák-magyar bajnokság első fordulóját rendezték. Máté idén az Olasz Kupa versenyein is részt vesz, ahol rengeteget fejlődött és gyorsult. Mindkét bajnokságban a Mini GP 140-es kategóriában indul, Szlovákiában ez a géposztály a magasabb, Mini GP PRO versenymotorokkal együtt versenyzett.
 
A csapat csütörtökön és pénteken a szeles-esős időjárás miatt nem tudott érdemben motorozni és tesztelni, holott Máté nem járt még ezen a pályán. Szombaton az időmérőn megszerezte a második rajtkockát, ami a kategória elsőségét jelentette, a Warm Upon még tovább tudott gyorsulni, ahogy egyre jobban ráérzett a pályára és a beállítások is a helyükre kerültek.
 
 
Az első futamon kiválóan rajtolva rögtön az élre állt. Az egyenesekben egyértelműen látszott a PRO motorok ereje, azonban a kanyarokban egyre nagyobb előnyt szerezve magabiztosan tartotta pozícióját a verseny végéig.
 
Mivel a csapat célja a Mini GP 140-es kategória elsőségének megszerzése, az edzői kérés az volt Máté felé, hogy a második futamon, egy szoros harcban – a másik kategória versenyzőjével - ezt ne kockáztassa. A rajtot követően másodikként érkezett motororjával, vezetve kategóriáját. Ezt a pozícióját a leintésig könnyedén megtartotta. A Förch Junior Team így a kategória maximális pontszámát bezsebelve várja a július 2-i hétvégét, amikor a hazai Kakucsringen méretnek meg a fiatalok.
 
 
Szabó János „Bregyó” értékelése: „Az olaszországi versenyeken tanultakat Máté kiválóan alkalmazta a hétvégén. Hamar elsajátította a pályát, gyors köridőt motorozott és a megmérettetéstől a gyorsabb motorokkal sem riadt vissza. Szívem szerint a második futamon is az összetett győzelmet kértem volna Tőle, azonban szeretnénk, hogy az idei évben megszerezze a Mini GP 140 bajnoki címét, amihez most higgadt motorozásra volt szükség.”
 
A Nemzetközi Ifjúsági Motoros Bajnokság kakucsringi fordulóján Máté ismét szeretne az élen végezni. A versenyhétvégét a nézői belépés ingyenes, gyere el Te is.
 
 
 
Förch Junior Team
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.