A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 18., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.06.21, 09:27:00 | Utolsó módosítás: 2017.06.21, 09:27:00

Cimkék:

A 2017-es év első utánpótlás versenye Trnavaban került megrendezésre. Chrobák János csapata az idei első versenyen hat gyerekkel állt rajthoz. Voltak köztük olyanok is, akiknek első versenyük volt, voltak, akik kategóriaváltáson vannak túl, és nagyobb motorral indultak. Az eredmények önmagukért beszélnek, nagyon jól szerepeltek a gyerekek.

Kolarovszki Mór 7 évesen a csapat legfiatalabb tagjaként PW50 géposztályban élte át élete első versenyét. Mór még csak augusztusban kezdett el motorozni, de első métereit már Chrobák Jani kezei alatt tette meg, ami a helyezésből ki is derül, hiszen dobogóra állhatott a fiatal versenyző. A szombati időmérőn harmadik helyre kvalifikálta magát, így vasárnap mind a két versenyen ebből a pozícióból rajtolt. Előzésekkel, csatával tűzdelt futamokon, mind kétszer bezsebelte a harmadik helyet. Az eredményért járó kupát, hatalmas büszkeséggel vette át a díjátadón.

A Mini GP Stock (NSF100) kategóriában a team két versenyzővel készült Farkas Kevin és Vincze Martin személyében.
Kevin rutinosabb pilótaként állt a rajtrácsra, hiszen tavaly már belekóstolt ebbe a géposztályba. Az időmérő után, a 11. rajtkockából várta, hogy elaludjon a négy piros lámpa. Az hétvége folyamán a küzdelmének és kitartásának köszönhetően edzésről edzésre gyorsult, köridői folyamatosan javultak, majd a versenyeken gyönyörű előzéseket követően a 10. majd 7. helyen hozta be motorját, amivel a hétvége értékelésében a 9. helyet szerezte meg.
 

Vincze Martin tavaly még PW50-es motorjával versenyzett, idén viszont nagyobb gépre ült. A rengeteg edzésnek meglett a gyümölcse, ugyanis mindkét versenyen 2. helyen végzett a tőle jóval rutinosabb versenyzők között. Gyönyörű, magabiztos motorozással harcolta ki magának a pozíciót és a kétszer 20 pont bezsebelésével a második helyért járó kupát vehette át.

A Mini GP Automata osztályban Ohvale típusú motorral Várkonyi Tamás és Bagdány Máté képviselték a motoros iskolát.
Várkonyi Tomi is idén felfelé lépett egy kategóriát. A PW után kicsit lassabban szokott hozzá a nagyobb motorhoz, és az új pálya sem nőtt még a szívéhez, hiszen nem volt sok lehetőségünk edzeni rajta. De Tomi hősiesen helyt állt, az utolsó futamra rengeteget javult a körideje. Kategóriájában egyszer a 7. majd a 6. helyen ért célba, így az összesített értékelésben a hatodik helyen sikerült végeznie. Egy kis önbizalomgyűjtés és gyakorlás után egyre feljebb tudunk majd lépkedni.

Bagdány Máté a másik versenyzőnk ebben a kategóriában. Máténak az első versenyszezonja kezdődött a hétvégi versenyekkel. Régóta motorozik ugyan, de most döntött úgy a csapat, hogy Máté megérett arra, hogy megmérettesse magát Ohvale motorjával. Nem is akármilyen eredménnyel zárta a hétvégét, 5. illetve 4. helyet szerezte meg. Nagyon sokat gyorsult a napokban, sikerült összebarátkozniuk a nagyobb géppel, hiszen Máté is még csak 7 éves. Remek teljesítmény ez szezonkezdésnek.
 


Nagy Attila, a legidősebb pilóta a maga 11 évével. Mini GP140-es kategóriára váltva kezdte meg a szezont. Attila sokaknak meglepetést okozva remekelt a hétvégén. Az időmérőn elért ideje alapján a 4. rajtkockából indult, ami kategóriájában a harmadik helyet jelentette. Egy jól elkapott rajtot követően tartotta pozícióját, amikor sajnos a nagy sietségben elcsúszott motorjának eleje. Felállt, továbbment, és amikor a dobogós helyért küzdött ismételten, sajnos a leintés előtt újból a poros ívre sodródott és kicsúszott a motor alóla. Ismét felállt és behozta motorját a hatodik helyen. A történtekből sokat tanulva, a második verseny már szerencsésebben alakult számára. Stabil motorozással a harmadik pozícióban ért célba, így összesítettben a negyedik helyen zárta a hétvégét.

"Rettenetesen büszke vagyok a versenyzőimre, egytől egyig mindenkire. Az összes gyerek megcsinálta, amit kértem tőle, nagyon elégedett vagyok. Tökéletes szezonkezdés volt, s innentől csak előre. Következik a hazai verseny a Kakucsringen, ahol sokat edzenek a gyerekek, így bízom ismét a jó eredményekben.

Mellékesen megjegyzem, hogy ezen a hétvégén volt nekem is versenyem, ahol a Carcover Racing Team versenyzői szintén szép eredményeket értek el. Én sajnos nem tudtam ott lenni az időpontegyezés miatt, de gratulálok a csapattársaimnak, engem meg mindenért kárpótoltak a gyerekek.”
 
 
Chrobák Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.