A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Az Olasz Kupa III. fordulóján Számadó Máté ismét megjavította legjobb eredményét, sőt már a dobogós helyért harcoló bolyban motorozott, amikor fellökték.

Zólyomi Andrea | 2017.06.19, 09:29:00 | Utolsó módosítás: 2017.06.19, 09:29:00

Cimkék:

Június 11-én az ottobianoi pálya adott otthont a versenynek, ahol nem csak go-kart, de motocross pálya is található. Máté az év eleji teszten már járt itt, így a csapat rögtön a köridőkre, a beállításokra tudott koncentrálni. A szabadedzések során Máté bukott egyet, azonban ez nem vetette vissza a további fejlődéstől, az időmérő edzésen megszerezte a hetedik rajtkockát. Lemaradása a negyedik helyezettől mindössze négy tized, a harmadik helyezettől egy másodperc volt a 22 fős mezőnyben.
 
 
Az első futamon a rajtot követően már a hatodik helyen motorozott, szorosan Bosello Mattia mögött. A teljes versenytávot végigharcolták a fiúk. Máté az utolsó körben még visszaelőzte ellenfelét, így az ötödik helyen végzett, tovább javítva saját legjobb eredményét.
 
A második futamon, az ötödik helyen motorozott, utolérve a harmadik-negyedik helyért csatázókat, mikor piros zászlóval leintették a futamot. Az új rajtot követően Máté sajnos egy kört sem tett meg, mivel a harmadik kanyarban hátulról fellökték.
 
 
„Nagyon sajnálom, hogy nem fejezte be Máté a második futamot, már a piros zászló előtt úgy láttam, esélyes arra, hogy dobogóra álljon. A mezőny egyetlen magyar versenyzőjeként büszke vagyok a teljesítményére. Az első futamon izgalmas csatát vívott, ha nem tudott belülről előzni, a következő körben kívülről próbálkozott. Nagyon fontosak ezek a tapasztalatok, hogy a későbbiekben nemzetközi szinten jó pilóta váljon belőle.” összegezte Szabó János Bregyó a versenyhétvégét.
 
A Förch Junior Team következő megmérettetése a Nyílt Magyar Bajnokság első fordulója, mely a cseh és szlovák mezőnnyel összevonva a nagyszombati pályán kerül megrendezésre.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.