A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Az egyik legtehetségesebb magyar utánpótlás versenyző mentora, Gyutai Adrián nagyon elégedett az ifjú motoros csehországi szereplésével

Zólyomi Andrea | 2017.06.08, 13:44:00 | Utolsó módosítás: 2017.06.08, 13:44:00

Cimkék:

Ragyogóan kezdte meg idei szezonját Oláh Barnabás, akit a magyar gyorsasági motorsport egyik legnagyobb ígéretének tartanak. A 11 éves versenyző – akinek Gyutai Adrián a mentora – a cseh bajnokság Pisekben rendezett idénynyitóján mindkét futamban dobogós helyen végzett a 14-15 éves ellenfelek ellenében előbb a második, majd a harmadik helyen végzett.
 
Nem véletlenül tartják a szakemberek Oláh Barnabást az egyik legnagyobb ígéretnek a gyorsasági motorosok között. A 11 éves versenyző tavaly már a MiniGp Pro kategóriában indult egy Honda NSR 150-es motorral, és nyolc futamgyőzelmének köszönhetően megnyerte a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságot, illetve a Közép-Európa Kupasorozatot, míg a Cseh Nemzeti Bajnokságban az összetett 3. helyen zárt. A szakmai munkáját az év második felétől segítő Gyutai Adrián vezetésével komoly felkészülésen vett részt, amit több betegség – vírusos mandulagyulladás – és egy sérülés – kisebb agyrázkódás – is nehezített, így messze nem tudott annyit motorozni a szezon előtt, mint amit előzetesen elterveztek. Ennek ellenére az elmúlt hétvégén remekül kezdte meg a cseh bajnokság Mini GP Pro kategóriájában a szereplését, hiszen a 14-15 éves ellenfelekkel szemben abszolút nem vallott szégyent. Barnus a piseki pályán – ahol ezt megelőzően még sosem motorozott – már a szabadedzések alatt is folyamatosan gyorsult, míg az időmérőn a harmadik pozíciót szerezte meg. A vasárnapi két versenyen aztán hatalmasat küzdött, miután mindkét rajtját elrontotta, és mindkétszer sikerült dobogós helyen végeznie: az első versenyen a második, míg a következő futamon harmadikként intették le, mindkét esetben kizárólag helyi, cseh versenyzők tudtak előtte végezni.
 
 
„Az első versenyhétvégén a csehországi Pisekben álltam rajthoz. Mivel a felkészülésem messze nem úgy sikerült, ahogy azt mentorommal, Gyutai Adriánnal elterveztük, így igencsak kiéhezve vártam a 2017-es szezon első futamait. Noha teljesen ismeretlen volt a cseh pálya, már a pénteki napon sikerült végigsétálva kielemezni a különböző kanyarjait, kigyorsítási pontjait. A szombati három szabadedzésen sikerült beállítanunk az áttételeket, délután az időmérőn pedig a kategória harmadik helyét szereztem meg. Vasárnap aztán leesett az eső, így alaposan meg kellett gondolni, milyen gumival vágjak neki a futamnak. Sajnos a gyorsan felszáradó pályán nagyon elrontottam a rajtot, ám egy kör után sikerült felvennem a kellő tempót, így nagyot csatázva végül második lettem. Délután aztán lemásoltam az első verseny rajtját, de ekkor is sikerült végül harmadikként célba érnem. Ezzel a két eredményemmel összetettben a harmadik helyen állok, és a lemaradásom minimális az élen állóhoz képest. Köszönöm Gyutai Adriánnak a versenyre való felkészítést, a jó tanácsokat és a Themik Plusz Kft-nek a támogatását” – elevenítette fel a hétvége történéseit Oláh Barnabás.
 
 
A 11 éves motoros mentora elmondta, a cseh bajnoki fordulót egy edzőversenynek szánták, hogy minél felkészültebben álljanak rajthoz a jövő hétvégén kezdődő MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság szlovákiai idénynyitóján.
 
„Barnus remekül teljesített egy olyan mezőnyben, ahol nála több évvel idősebb versenyzők álltak rajthoz, és az elrontott rajtok ellenére a dobogóra is felállhatott mindkétszer. Remek kezdés, így nagyon bizakodva és felkészülten állhatunk rajthoz jövő héten Dluha-ban. A tavaszi szezonban ugyan aránylag sokat motoroztunk együtt, és napról napra látható volt a fejlődése, de mindkettőnk betegségei miatt sokat kihagytunk mindketten. Ennek ellenére Barnus Piskén két dobogóval bizonyította a tehetségét, így idén is harcba szállunk a legjobb helyezésekért, és ami a legfontosabb, hogy fokozatosan előrébb lépjünk és fejlődjünk, hiszen nagyon komoly terveket szövögetünk a jövőt illetően” – jelentette ki Gyutai Adrián.
 
 
Oláh Barnabás Kommunikáció
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.