A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 19., kedd
Hírek

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka az Alpok-Adria idénynyitóján is bizonyítani akar

Zólyomi Andrea | 2017.05.25, 11:39:00 | Utolsó módosítás: 2017.05.25, 11:39:00

Cimkék:

A német nemzeti bajnokság, az IDM szezonnyitóján remekül mutatkozott be a Supersport kategóriában Györfi Alen. A csapat korábbi Európa-bajnoka ugyanis dobogóra állhatott a Nürburgringen, így ragyogóan kezdte idei szereplését. Hasonló folytatásban bízik Alen, ugyanis a hétvégén tesztjelleggel rajthoz áll az Alpok-Adria sorozat 2017-es első versenyén, és ha már ott lesz Poznanban, akkor mindenképpen szeretne maradandót alkotni.
 
Györfi Alen a legjobb napjait idézte az IDM 2017-es idénynyitóján, ahol sikeresen debütált új kategóriájában, a Supersport 600-ban. Kellemes meglepetésre ugyanis a korábbi Európa-bajnok élete első Supersport futamán azonnal dobogóra állhatott – harmadik lett –, így minden esélye megvan arra, ha megőrzi remek formáját, akkor a hétvégi, Poznanban rendezendő Alpok-Adria szezonnyitón is hasonlóan szerepeljen. Persze azt tudni kell, hogy kizárólag azért áll rajthoz a lengyel versenyen, hogy kipróbáljon pár alkatrészt, illetve a Dunlop új abroncsait, ám teszt ide vagy oda, a 220 Volt H-Moto Team motorosa így sem szeretne a vert mezőnyben végezni.
 
 
„Nem titok, kizárólag tesztelés céljából indulok el a poznani versenyen, ugyanis a Nürburgringen előjött néhány apróság, amit mindenképpen szeretnénk a második IDM futamig orvosolni, illetve néhány új gumikeveréket is kipróbálok a hétvégén. Nagyon régen köröztem már a lengyel pályán, de természetesen nem ismeretlen a számomra. Egy biztos, a legjobb edzés a verseny, így bízom abban, hogy sikerül átmentenem a formámat, és a Supersport kategóriában újra képes leszek letenni a névjegyem ebben a kemény sorozatban. Noha most nem annyira fontos az eredmény, ám természetesen a legjobbak között szeretnék végezni, ugyanakkor az itt elvégzett munkát majd július elején, Zolderben kell kamatoztatni” – jelentette ki Györfi Alen.
 
 
Sajnos a csapatot ezen a hétvégén egyedül Alen képviseli majd a versenypályán, hiszen Kecskés Bence karjára gipsz került – az orvosok szerint minimum három hétig még rajta is lesz –, így a fiatal tehetség az első futamon elért bravúros negyedik helye után kénytelen kihagyni a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokság Pre Mini GP kategóriájának hétvégi, második fordulóját.
 
 
Fotó: Molnár Ádám
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.