A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 14., hétfő
Hírek

Somosi Alexander és Kakuszi Ádám ezúttal az oscherslebeni ringen gurul pályára az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban

Zólyomi Andrea | 2017.05.19, 09:10:00 | Utolsó módosítás: 2017.05.19, 09:10:00

Cimkék:

A 220 Volt H-Moto Team két ifjú motorosa, Kakuszi Ádám és Somosi Alexander a hétvégén folytatja szereplését az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban. Ezúttal Oschersleben ad otthont a viadalnak – az Endurance-vb betétfutama –, ahol mind Alex, mind pedig Ádám az asseni bravúros szereplést követően újabb pontszerzéssel szeretné zárni a második versenyhétvégét.  
 
A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei ezúttal az oscherslebeni ringen gurulnak pályára – az Endurance-vb betétfutama –, hogy folytassák szereplésüket az idei ADAC Junior Cup sorozatban. Az asseni idénynyitón egyaránt pontszerzőként záró Kakuszi Ádám és Somosi Alexander – utóbbi a 8., míg előbbi a 12. helyen végzett – a hétvégén újfent olyan pályán motorozik, ahol eddig még nem versenyzett, sőt, Ádám még sosem motorozott itt. Alex ugyanis az elmúlt héten tesztelt a német ringen, így némi előnyben várhatja csapattársához képest a versenyhétvégét. Kicsit könnyíti a helyzetüket, hogy ezúttal az asseni versennyel ellentétben legalább lesz lehetőségük megismerni a német aszfaltcsíkot a pénteki szabadedzés során. Mindkét fiatal jó formában várja az újabb megmérettetést – ráadásul két futamot is teljesítenek majd –, és abban bíznak, Assen után Oscherslebenből is fontos pontokkal távoznak.
 
 
"Mivel eddig még sosem mentem ezen a pályán, úgy döntöttünk a múlt héten, hogy részt veszünk egy pályanapon, hogy legalább megismerjem a következő versenyem helyszínét. A teszt annak ellenére hasznosnak bizonyult, hogy mindössze háromszor tudtam a pályára felmenni, de így legalább annyi pályaismerettel már rendelkezem, hogy a pénteki edzésen a beállításokkal is tudunk majd foglalkozni. Bízom abban, hogy ezúttal előrébb tudok mindkét versenyen végezni, mint az asseni szezonnyitón, és ezzel előrébb léphetek majd az összetettben” – jelentette ki Somosi Alexander.
 
Csapattársa, Kakuszi Ádám is tesztelhetett – igaz, ő itthon –, ráadásul örül annak, hogy ezúttal két versenyt rendeznek a hétvégén, amire a motorozás mellett fizikai edzésekkel készült.
 
 
„Még nem mentem ezen a pályán, de számtalan videót megnéztem német ringről, és a belső kamerás felvételek alapján próbáltam meg memorizálni a kanyarok sorrendjét. A videózás mellett kemény erőnléti edzésekkel is készültem a hétvégére. A tervek alapján az első szabadedzésen megpróbálom megismerni a lehető legjobban a pályát, míg utána szeretnék folyamatosan gyorsulni. Mindenképpen szeretnék előrébb végezni az asseni helyezésemnél, a célom egyértelműen a legjobb tíz közé kerülés. Annak örülök, hogy két futamon is rajthoz állhatunk, hiszen így lesz lehetőségem a maximumot kihozni magamból” –mondta Kakuszi Ádám.
 
 
Fotó: Nico Schneider, H-Moto Team
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.