A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 13., vasárnap
Hírek

Kakuszi Ádám és Somosi Alexander az ADAC Junior Cup-ban, míg Kecskés Bence a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokságban kezdi meg idei szereplését

Zólyomi Andrea | 2017.04.27, 14:39:00 | Utolsó módosítás: 2017.04.27, 14:39:00

Cimkék:

A 220 Volt H-Moto Team fiatalabb korosztálya a hétvégén megkezdi szereplését a különböző nemzetközi bajnokságokban. Amíg Kakuszi Ádám és Somosi Alexander az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban áll rajthoz Assenben a Superbike-vb betétfutamaként, addig Kecskés Bence a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokság első versenyén, Varanóban kezdi meg idei szereplését. Természetesen a többi ifjú tehetség sem ül a babérjain: Szilárd Zalán a május 1-i Nagy Futamon képviseli a csapatot, míg a többiek – Kovács Zoltán, Szilágyi Krisztián és Milán, Varga Tibi és a szlovák Misko Bém Nagyszombaton vesznek részt egy meghívásos versenyen.
 
A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei a hosszú hétvégén megkezdik idei szereplésüket Európa különböző pályáin. A MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság különböző kategóriájában induló fiatalok számára egy meghívásos versenyt rendeznek Nagyszombaton, ahol Kovács Zoltán, Szilágyi Krisztián és Milán, Varga Tibi és a szlovák Misko Bém pattan motorra. A május 1-én rendezendő Nagy Futamról sem hiányozhat a 220 Volt H-Moto Team, ugyanis a belváros utcáin Szilárd Zalán képviseli majd a csapatot.
 
Az idei ADAC KTM Cup sorozatban Kakuszi Ádám és Somosi Alexander képviseli a magyar motorsportot. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye ezen a hétvégén kezdi meg a szezont, mégpedig a Superbike-világbajnokság betétfutamaként Assenben. Nem lesz könnyű a két fiatal helyzete, hiszen egyikük sem motorozott még a legendás aszfaltcsíkon, ráadásul túl sok lehetőségük nem lesz az ismerkedésre, hiszen mindössze két időmérőn és magán a futamon gurulhatnak a pályára. Ennek ellenére mindketten bizakodva várják az idénynyitó versenyt. Alexander a várható nehézségek ellenére bízik a jó szereplésben, és azt sem tartja kizártnak, hogy némi szerencsével a dobogóra is felállhat majd vasárnap.
 
"Miután azonnal az időmérővel kezdünk Assenben, így már otthon, videókról próbáltam meg minél jobban megismerkedni az aszfaltcsíkkal. Természetesen a fizikális felkészülésre is rengeteg időt fordítottam. A misanói teszt után úgy érzem, készen állok a nagy feladatra. Megpróbálom már az első időmérőn felvenni a ritmust, hiszen titkon abban reménykedem, hogy a futamon sikerül a legjobbakkal küzdenem, és bízom abban, esélyem lesz a dobogóért harcolni” – jelentette ki Somosi Alexander.
 
 
Csapattársa, Kakuszi Ádám is nagyon várja már azt a pillanatot, amikor kigurulhat az asseni pályára. Úgy véli, mindent megtett a felkészülése során a jó szereplés érdekében.
 
„Természetesen én sem motoroztam még Assenben, de nagyon motivált vagyok, főleg, hogy igazi világklasszisok mellett szerepelhetünk. A héten még sikerült edzenem Kakucson, míg Assenre X-box segítségével készültem, úgy érzem, sikerült nagyjából megismernem a pályát. Persze tudom, minden más lesz élőben, így valószínűleg az első időmérőt beáldozzuk majd a pályaismeret és a minél jobb beállítások érdekében. Mindenképpen szeretnék a legjobb tízben végezni, és ezért mindent meg is teszek" – mondta Kakuszi Ádám.
 
 
A két ifjú tehetséget elkíséri Kispataki Viktor is. A korábbi vb-motoros nem tartja kizártnak, hogy mindkét versenyző komoly eredményt ér el az ADAC Junior Cup sorozat asseni szezonnyitóján.
 
„Mivel az összes pálya ismeretlen lesz a számukra, így az edzéseknek óriási szerepük lesz, ám Assenben éppen ebből lesz a legkevesebb. Ennek ellenére azt mondom, ha minden összeáll, és Alex képes lesz a tudásának megfelelően versenyezni, akkor a dobogóra is esélyes lesz a futamon, míg Ádám, látva a fejlődését, mindenképpen alkalmas arra, hogy a TOP tízben végezzen” – állította Kispataki Viktor.
 
A csapat egyik új reménysége, Kecskés Bence az olaszországi Varano felé veszi az irányt, hogy megkezdje a szereplését a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokság Pre Mini GP kategóriában. Bencének nem lesz ismeretlen a helyszín, ugyanis két héttel ezelőtt éppen itt tesztelt, ráadásul az őt elkísérő Bódis Ricsitől – aki idén az IDM-ben áll rajthoz a Superbike kategóriában – rengeteg jó tanácsot kapott.
 
 
„Sikerült mind fizikálisan, mind pedig mentálisan felkészülnöm a szezonra, ráadásul Ricsi segítségével sikerült a varanói pályát is megismernem, feltérképeznem. Mindannyian, akik idén a Pre Mini GP kategóriában indulunk, a versenyhétvége kezdete előtt, a helyszínen kapjuk meg a motorjainkat, amiket a szombati két szabadedzésen lesz alkalmunk kiismerni és a lehető legjobban beállítani. Bízom abban, hogy a vasárnapi időmérőn és a futamon már képes leszek kihozni magamból a maximumot. Az alapcél az, hogy a középmezőnyben végezzek, ami reális eredmény lehet életem első olasz bajnokiján” – fogalmazott Kecskés Bence, aki mostani szezonnyitóval együtt hat hétvégén mutathatja meg a motorversenyzés egyik hazájában, milyen a magyar virtus.
 
 
Fotó: 220 Volt H-Moto Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.