A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. augusztus 05., csütörtök
Hírek

Kétszer is szólt a Himnusz a HTS Team legjobb junior versenyzőinek.

Zólyomi Andrea | 2017.03.22, 14:09:00 | Utolsó módosítás: 2017.03.22, 14:09:00

Cimkék:

Az ország két legjobb junior motokrosszosa újra bizonyította gyorsaságát. Jakob Kristóf (14) az osztrák bajnokság nyitóversenyét, Kovács Ádám Zsolt (13) a görögországi EB-selejtezőjét nyerte meg.

Remekül kezdődött a szezon a magyar bajnokcsapat, a HTS Team ifjú tehetségei számára. Jakob Kristóf és Kovács Ádám Zsolt a tél során komoly munkát végzett, hogy fizikailag, mentálisan és technikailag is felkészülten vágjanak neki a 2017-es versenyszezonnak. Az eredmények pedig azt bizonyítják, hogy a házi feladatot hibátlanul elvégezték a 85 köbcentis kategória legjobb magyarjai.

EB selejtező, Görögország

A juniorok több fordulós selejtezősorozat útján vívhatják ki az EB-döntőben való részvétel jogát. A tavaly novemberben szuperkrossz Európa-bajnoki címet nyerő Kovács Ádám Zsolt most a motokrossz szakágban szeretne felérni Európa csúcsára. Ehhez az első lépcsőfok, hogy a Nemzetközi  Motorkerékpáros Szövetség által meghatározott dél-keleti zónában (ide tartozik Magyarország) a legjobb tízben zárjon a selejtezősorozat végén.

 A Görögországban megrendezett első fordulóban látottak alapján nem kell mitől tartania Kovács Ádám Zsoltnak. A Yamaha gyári támogatását élvező versenyző megnyugtató előnnyel motorozott ellenfelei előtt, így egy pillanatra sem volt kérdéses a győztes személye. Ádám maximális pontszámmal várhatja a következő összecsapást, ami a bulgáriai Sevlievóban kerül sorra.

„Nagyon örülök, hogy új márkámmal, a Yamahával is győzhettem már. A tél sajnos nem volt egyszerű számomra, mert a spanyolországi edzőtáborban eltörtem a kezem. Szerencsére ma már ez nem hátráltat a motorozásban, és nagyon motivált vagyok, hogy a magyar csapatomnak, az új motormárkámnak és Magyarországnak jó eredményeket hozhassak ebben az évben” – értékelt a 13 éves Kovács Ádám Zsolt.
Magyar himnusz: https://www.facebook.com/adamzsolt.kovacs.1/videos/vb.100005192410127/708717669311307/?type=3&theater

A selejtezősorozatnak magyarországi állomása is lesz, július 9-én Kiskunlacháza ad otthon a záró versenynek.

Végeredmény:
1. Kovács Ádám Zsolt (Magyarország), Yamaha
2. Nikolaj Malinov (Bulgária), KTM
3. Antonis Sagmalis (Görögország), KTM
4. Kristian Ivanov (Bulgária), KTM
5. Nikolaj TImus (Montenegró), Husqvarna

Osztrák bajnokság, Langenlois

Jakob Kristóf - az érvényben lévő korlimitnek köszönhetően - nem vehet részt a 85 köbcentisek EB küzdelmeiben, így ő a cseh, a német és az osztrák bajnoki sorozatokra koncentrál idén. A HTS Team téli igazolása Langenloisban bizonyította, hogy megérdemelt helye van Magyarország legeredményesebb csapatában.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a sógorok bajnoki nyitányát, de ez egy pillanatra sem zavarta meg Jakobot. Nem akadt ellenfele a dagonyában, magabiztosan nyerte az edzéseket és a futamokat is. Egy szépséghiba azért belecsúszott a versenyébe: a bírák szerint sárga zászlónál előzött a második futamban, emiatt 15 másodperces időbüntetéssel sújtották, így a második futamban csak a második helyen értékelték, hiába nyerte meg azt is.
 


A két futam összesítése alapján kihirdetett végeredményt azonban nem befolyásolta ez a büntetés, Jakob Kristóf állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.
 
„Számomra nagy megtiszteltetés, hogy a HTS Team-ben versenyezhetek. Jó eredményekkel szeretném meghálálni a belém vetett bizalmat. Jó formában érzem magam, a technika is kiváló, így már csak rajtam múlik, hogy tudom-e így folytatni az évet. Nagy terveim vannak 2017-re.” – bizakodott a 85 köbcentisek hazai bajnoka.

Végeredmény:
1. Jakob Kristóf (Magyarország), KTM
2. Florian Dieminger (Ausztria), KTM
3. Luca Harms (Németország), KTM
4. Gabriel Schütz (Ausztria), Husqvarna
5. Matyas Chlum (Csehország), KTM
 
szöveg és fotó: HTS Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.