A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. augusztus 08., hétfő
Hírek
/ 220 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.08.06, 11:16:00 | Utolsó módosítás: 2022.08.06, 11:16:00

Cimkék:

Ha nyár, akkor Balaton, és ha Balaton, akkor tandemtúra a látássérültekért. Sok más híresség mellett Horváth Lajos terepmotoros is újból részt vesz a már hagyománnyá vált túrán, amelynek célja a figyelemfelhívás és az ösztönzés.
 
 
Felhívni a figyelmét a látóknak, hogy segítsék hátrányos helyzetben lévő társaikat, és ösztönözni a látássérülteket, hogy a nehézségeik ellenére is képesek teljes életet élni! Ezt a nemes küldetést szolgálja a rendezvény örökös fővédnökként Horváth Lajos, aki a szép szavak mellet rendszerint a tettek mezejére is lép:
 
„Mióta ismerem ezeket a srácokat, azóta tudom, hogy mennyire könnyű az életem. Egészségesen el sem tudjuk képzelni, nap mint nap mekkora plusz fizikai, mentális, szociális kihívással kell megküzdeni egy látássérültnek. Hosszú évek óta vagyok a fővédnöke ennek az eseménynek, de igazából csak most értettem meg, mi is az igazi cél. Ha bármelyikünk megy az utcán, és meglát egy fogyatékkal élőt, akkor elfordítja a fejét, mert nem szeretnénk, hogy lássák vagy érezzék rajtunk, hogy sajnáljuk őket, vagy csak szimplán félünk tőlük. A tandemtúra azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet: ne tekintsünk rájuk másként a fogyatékkal élőkre, mert egyrészt ezt ők sem akarnák, másrészt pedig nyissunk feléjük, és segítsünk nekik beintegrálódni. Egy szó mint száz: kezeljük egyenrangú EMBERKÉNT őket, mert ők a hátrányos helyzetük ellenére azok!
 
 
Ezek a srácok minden nyilvánvaló problémájuk ellenére mosolyognak, kedvesek, sokunk számára példaértékűek. A sajtótájékoztatón egy kerekasztal beszélgetés során fél órára bekötötték a szemünket, de már ez a rövid idő is komoly nehézségeket okozott a számomra. Úgy gondoltam, nem fog leküzdhetetlen kihívást támasztani ez velem szemben, de rövid idő elteltével már nem találtam a helyem, izzadtam, megborult minden érzékem, hiába vagyok tereprali pilótaként hozzászokva az extrém kihívásokhoz… Minden tiszteletem azoké az embertársaimé, akik valamilyen fogyatékkal élik a mindennapjaikat, és a magam módján igyekszem segíteni abban, hogy a látók és látássérültek közelebb kerüljenek egymáshoz.” - nyilatkozta Horváth Lajos.
 
 
A Tandemtúra a látássérültekért utolsó kanyarjához Horváth Lajos „Laller” is csatlakozik, előtte azonban komoly kihívás vár a versenyzőre: érkezik az év legnagyobb hazai terepralis megmérettetése, a HunGarian Baja, majd közvetlen utána a Dinaric Rally Horvátországban.
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
 
Fotók: Juhász Melinda

Zólyomi Andrea | 2022.08.06, 10:58:00 | Utolsó módosítás: 2022.08.06, 10:58:00

Cimkék:

A csehországi forduló vasárnapi futamát négy körrel a vége előtt piros zászlóval intették le. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a 15. helyről startolva a 11. helyen ért célba.
 
 
Szombathoz képest teljesen száraz körülmények és sokkal melegebb nap fogadta a versenyzőket. A reggeli warm up már bíztatóan alakult hiszen a magyar pilóta csupán 5 tizedre maradt el az elejétől. A versenyen aztán végig a TOP10 körüli helyeken csatázott, végül a 11. helyen sikerült célba érnie.
 
 
„Azt gondolom sikerült egyet előre lépnünk, ma sokat tudtam csatázni. Sajnos a 15. helyről indulva nehéz rizikó nélkül gyorsan előre keveredni és én mindenképpen fontosnak tartottam befejezni a versenyt, mert a sérülések és esések miatt idén nem volt idáig a legjobb a versenytempóm. A mai nap után levontuk a következtetéseket és keményen készülünk, hogy a szünet után még erősebben térjünk vissza."- mondta el a HUMDA pilótája.
 
 
A Supersport-világbajnokság mezőnyére most egy 5 hetes pihenő vár, legközelebb szeptember 9-én Franciaországban rendeznek futamot.
 
forrás: PS56 Team

Zólyomi Andrea | 2022.07.29, 11:36:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.29, 11:39:00

Cimkék:

A június elején, Spa-ban a világbajnoki versenyen elért 5. helyezését követően az elmúlt időszak fordulatokban és élményekben gazdag volt Bálint számára. ????????
 
 
Az egyik legtehetségesebb motorversenyzőnket felvették a HUMDA tehetségkutató programjába, ami komoly támogatást jelent szakmai képzésben és versenyzési lehetőségekben, továbbá szerződést kötött az MW Performance csapatával, akik a szakmai tudásuk mellett, biztosítják számára az új motort, ami egy Ducati Panigale V4. ????
 
 
Ezzel a motorral állt rajthoz Bálint 2022.07.21-én, a 2022-es TAKARÉKBANK Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa 3. fordulóján, ahol az Open 1000 kategóriában győzelmet aratott!
 
 
A fényképeket Izsó Krisztián készítette.
 
A MAMS Gyorsasági Szakága gratulál a kiemelkedő eredményhez!
 
Hajrá Bálint, hajrá Magyarok, hajrá Magyar Bajnokság! ????

 

2022.07.21-én 3. fordulójához érjkezett a 2022-es TAKARÉKBANK Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa!

Zólyomi Andrea | 2022.07.29, 11:25:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.29, 11:25:00

Cimkék:

 

Molnár Gergő a ponttáblázat éllovasaként vágott neki a rendkívüli nyári, meleg körülmények között az embertpróbáló versenynek a több mint 6 kilóméteres aszfaltcsíkon!
 
 
Geri az Alpok Adria győzelem után tért vissza a pályára, friss emlékekkel kezdhette meg a napot. Egész délelőtt a mezőny elején motorozott és az első rajtkockából várhatta a piros lámpák kialvását.
 
A HUMDA Academy versenyzője szokásos jó rajttal tudott indulni, megtarva az első pozíciót egészen a verseny végéig és egy rajt cél győzelmet aratott.
 
Ezzel tovább növelve a pont előnyét és az első helyét a bajnokságban.
Geri #48:” Az Alpok Adria győzelmem után csupán 2 hét elteltével érkeztem vissza a Slovakia Ringre, így friss érzéssel gurultam pályára. Ez egy kicsit meg is tréfált, hiszen az Alpok Adria hétvégéjén óriási szél fújt, ezzel ellentétben most szélcsend volt. Tehát újra kellet tanulnom a fékvtávokat, egy két helyen ért is meglepetés????, de ez az első etapban letisztult és jó tempóban tudtam körözni. A versenyen brutál körülményekkel kellet megküzdenünk a 30 fok feletti melegben a kb. 56 fokos aszfalton????. A gumik tapadása nagyjából 3 körig volt tűrhető, onnantól jött a korcsolya. Kétszer majdnem sikerült elesnem, egyszer az eleje csúszott úgy 3-4 métert odébb és könyökkel toltam fel magam, majd utána pedig hátulról jött a katapultálás. Nagyon örülök, hogy ilyen helyzetben is tudtam tovább javítani a köridőmön, ami 2:08.948 -at jelent. Hungaroringen folytatjuk a támadást. Köszönöm mindenkinek a szurkolást!????????"
 
Köszönöm a HUMDA Academy programnak, hogy támogatásuknak köszönhetően újra bizonyíthatom tehetségemet a versenypályákon!
Minden szurkolónak és segítőnek köszönjük, hogy mellettünk vagytok! ????
 
A képeket Izso Krisztián készítette.

Zólyomi Andrea | 2022.07.29, 10:41:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.29, 10:41:00

Cimkék:

Péntektől Mostban gurul pályára a Superbike-világbajnokság mezőnye. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti kisebb agyrászkódásból felépülve tér vissza.
 
 
A magyar pilóta az angliai forduló szombati napján bukott és bár vasárnap még rajthoz állt, a hétvége utáni vizsgálatokon kisebb agyrászkódást állapítottak meg nála. Néhány nap kényszerpihenő után azonban Peti készen áll, hogy a nyári szünet előtti hétvégét végre jó eredményekkel zárhassa.
 
 
„Az elmúlt időszak nem volt egyszerű, az angliai forduló jól indult, de aztán a szombati bukás beárnyékolta az egész hétvégémet. Szeretnék egy jó eredménnyel elmenni az 5 hetes szünetre, mert a csapat és én is megérdemeljük, hogy végre megtérüljön a befektetett munka.” – mondta el a HUMDA pilótája.
 
 
Peti mellett a hétvégén a Northern Talent Cupban versenyző fiatal magyar tehetségeknek is szurkolhatunk majd, ugyanis Farkas Kevin, Rossi Moor, Vincze Martin, Lörinc László és Varga Tibor is pályára lép majd az utánpótlás betétfutamokon.
 
 
A hétvége akciója a péntek délelőtti szabadedzésekkel indul, a futamokat és a Superpole-t az Arena4 TV egész hétvégén élőben közvetíti.
 
Hétvégi menetrend és közvetítések:
Péntek:
  1. Szabadedzés: 11:25 – 12:10
  2. Szabadedzés: 16:00 -16:45
Live Timing: www.worldsbk.com
 
Szombat:
Időmérő edzés: 10:25 – 10:45   Aréna4.hu    ARENA 4 TV! ÉLŐ
 
I. Futam 15:15   Aréna4.hu    ARENA 4 TV! ÉLŐ 
 
Vasárnap:
II. Futam 12:30     Aréna4.hu    ARENA 4 TV! ÉLŐ
/ 220 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.