A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. augusztus 12., péntek
Gyorsasági Hírek
/ 135 oldal

TAKARÉKBANK Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa III. Forduló, Slovakiaring 2022.07.21

Zólyomi Andrea | 2022.07.26, 09:25:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.27, 14:37:00

Cimkék:

A MAMS Gyorsasági szakága által kiírt TAKARÉKBANK Magyar Bajnokság harmadik fordulóján újra 4 futamban állhattak rajthoz a sportolók. Open 600 és Open 1000 hivatalos magyar bajnoki fordulók mellett két Tehetségkutató betétfutamba is nevezhettek az amatőr versenyzők is! Az open kategóriák rajtrácsán gyakorlatilag szinte minden élvonalbeli, nemzetközi bajnokságokban is induló
versenyzőnk megjelent, ami óriási elismerés és büszkeség a Magyar Bajnokság szervezőinek. Az élmezőnyben végzett magyar versenyzők időeredményeikkel ismét maguk mögé utasították volna a nemzetközi top versenyzőket is, rendkívül büszkék vagyunk legjobbjainkra!


A TAKARÉKBANK támogatásával megrendezett bajnokság mezőnye az idei évre rengeteg fiatal tehetséggel bővült, akik szenzációs új energiákat hoztak a rajtrácsra. Aki végignézett az indulók névsorán, olyan versenyzők neveit olvashatta, akik garanciát jelentettek a körrekodokra. A Northern Talent Cup versenyeiről érkezett Varga Tibi, az olasz bajnokságban edződött Kecskés Bence, a FIM 24 órás világbajnokságon szereplő Kovács Bálint, az egyik leggyorsabb magyar motorversenyző Molnár Geri, a 2021-es magyar bajnok Gyutai Adrián vagy a nagy visszatérő, többszörös magyar bajnok, Chrobák János mellett az 1000-es kategóriában, új belépőként rajthoz állt Győrfi Alen, Alpok-Adria és Európa Bajnok is! Micsoda versenyzők! Óriási büszkeség számunkra, hogy leggyorsabbjaink nemzetközi szereplésük mellett is megtisztelték rajthoz-állásukkal a magyar bajnokságot.

 

 

A rendkívül meleg időjárás miatt rengeteg technikai nehézséggel küzdöttek a versenyzők. A 600-as futamon Molnár Geri ismét, zsinórban harmadszor ért elsőként a célba! Az egész élmezőny konstans 2.09-es köröket futott, ami nagyon erős színvonalat jelent a 600-as motorokkal! A verseny legjobb körét Varga Tibi futotta meg, 2:08:947 ezreddel! A versenyek szorosságáról a legtöbbet az
árul el, ha megnézzük Molnár Geri 2:08:948-as idejét, a két pilóta top ideje között csupán egy ezred volt a különbség! Chrobak János 3. helyen ért célba. Jani a nagyobb köbcentis Triumphot sújtó plusz súly hátrány mellett is rendkívüli tempót diktált a fiatalok között! Le a kalappal az eredménye előtt! Kecskés Bence technikai problémákkal küzdött, de így is behozta a yamahát a 4. helyre.
Az 1000-ek között Gyutai Adrián és Kovács Bálint csatájára lehetett számítani, mivel ezen a futamon a két leggyorsabb pilóta egy "istálóba" került, mindketten az MW Performance ducatijával indulhattak a versenyen. Bálint igencsak hamar megszokta az új, olasz motort és tőle megszokott stabil versenyzéssel megnyerte a futamot! Adrián hiába futotta meg a verseny legjobb körét, a
2.05:916-os "best time" ellenére, technikai problémákkal küzdve, visszaszorult most a második helyre. Györfi Alen a közel gyári suzuki edzőmotorját behozza a 3. helyre, míg a bajnokság külföldi indulója, Senekovic Ales kaparintja meg a 4 pozíciót!


A Magyar Kupa mezőnyében is egyre jobban kiélesednek a küzdelmek. A 600-as kategória végeredménye ismét egy új győztest, Vakán Leventét üdvözli! Kerényi Ádám és ifj. Lengyel Ákos áll még a dobogóra. Az ezresek között Majsa Gergő ugyan dominál és nyer, de itt is egy új dobogóst köszönthetünk szorosan a "bajnok" mögött, hiszen Ashly Jones az eddigi futamok balszerencséi után, most nagyon szép versenyzéssel, a második helyre hozza a kawasakit. Szarka Gábor végez a Magyar Kupa 1000-es kategóriájának 3. helyén.


A versenyzők köridejei, a sportolói magatartás, példaértékű volt! Óriási dicséret illeti a nevezőket!


Nagyon szép eredmények születtek a Slovakiaringen! A bajnokság harmadik fordulója egyértelműen bebizonyította, hogy a TAKARÉKBANK és a MAMS Gyorsasági Szakágának együttműködése egy új szintre emelte a magyar bajnokságot. A szakág ismét nagyon komoly nevezőszámmal büszkélkedhet. Több, mint 145 motorversenyző állt a rajtrácson 21-én a Slovakiaringen!

 

 

díjakat Sebestyén Péter, a 600-as gyorsasági motoros világbajnokság magyar résztvevője és a MAMS Gyorsasági Szakágának képviseletében Kelemen Krisztián, gyorsasági szakági tanács tag adta át, ami külön megtiszteltetés volt mind a szervezők, mind a díjazottak számára! Köszönjük!


Végeredmények:


Magyar Bajnokság Open 1000
1. Hely - Kovács Bálint
2. Hely - Gyutai Adrián
3. Hely - Győrfi Alen


Magyar Kupa Open 1000
1. Hely - Majsa Gergely
2. Hely - Ashley Jones
3. Hely - Szarka Gábor


Magyar Bajnokság Open 600
1. Hely - Molnár Gergő
2. Hely - Varga Tibor
3. Hely - Chrobák János


Magyar Kupa Open 600
1. Hely - Vakán Levente
2. Hely - Kerényi Ádám
3. Hely - Ifj. Lengyel Ákos


Valamennyi eredménylista letölthető a palyamotorozas.hu oldal letöltések menüpontja alatt:
https://palyamotorozas.hu/letoltesek/


A beszámolóban szereplő fényképekért köszönet illeti Izsó Krisztiánt!


További fényképeket találhattok Nagy Gábor, illetve a Vrumm Klikk oldalain!


Az esemény létrejöttét A TAKARÉKBANK támogatása, MAMS Gyorsasági Szakága, valamint a palyamotorozas.hu szervezése biztosította!


#fim #hungary #motorversenyző #mamsgyorsasági #MAMS #hajramagyarok #palyamotorozas
#takarekbank #MotoGP

 

 

 

 

 

A H-Moto Team 20 éves versenyzője a Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa III. fordulójában, a Slovakiaringen, Open 1000-es kategóriában szerezte meg az első helyet.

Zólyomi Andrea | 2022.07.25, 10:01:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.25, 10:01:00

Cimkék:

Lassan szinte mindegy lesz, milyen motorra kell felülnie Kovács Bálintnak: a fiatal versenyző bármilyen márkán versenyképesnek bizonyul az ezres kategóriában. Nyert már nemzetközi bajnokságot egy Suzuki nyergében (IDM Suzuki Cup), volt már vb-5. egy Yamahával (Endurance-világbajnokság, Spa), míg most egy Ducatira felülve győzött a legutóbbi magyar bajnokin. A H-Moto Team ifjú pilótája – aki egy ideje a HUMDA Academy támogatott versenyzője – ugyanis a világbajnoki szereplés mellett (EWC) szerződést kötött 2022-re az MW Performance gárdájával, amely a hazai bajnokság mellett az Alpok Adria Bajnokság futamaira biztosít számára egy Ducatit.
 
 
Bálint abszolút nem jött zavarba az újabb váltás miatt, és a debütáló versenye előtt a Pannóniaringen és a Slovakiaringen is tesztelte új motorját.
 
 
„Igencsak eredményes gyakorlásokat teljesítettem mindkét pályán, hiszen ha nem is azonnal, de a tesztnapok második felére már versenyképes köridőkre voltam képes a Ducatival. Sikerült megtalálnunk a motor optimális beállításait, és én is hamar hozzászoktam az új versenygépemhez. Már ekkor megtapasztaltam, milyen remek munka folyik a csapatnál” – állította a tesztek után Bálint.
Aztán a sikeres főpróbákat egy még sikeresebb premier követett – immár versenykörülmények között. A H-Moto Team 20 éves versenyzője a Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa III. fordulójában, a Slovakiaringen, Open 1000-es kategóriában, első helyezést ért el.
 
 
„Nagyon jó erőfelmérő volt ez a verseny, hiszen rövidebb távon rendezik a futamot, és igazi versenykörülmények között mutathattam meg, milyen párost alkotok a Ducatival. A közel hatvan fokos aszfalton igazán jó köridőkre voltam képes a viadalon, és ahogy megnéztem az ugyanitt rendezett Alpok Adria élmezőnyének eredményeit, már most sikerült ugyanazokat elérnem a Slovakiaringen. Mindezt annak ellenére, hogy még az út elején járunk. A célom, hogy tovább fejlődjek, éppen ezért újabb tesztek következnek a magyar bajnokság és az Alpok Adria újabb versenyei előtt” – fogalmazott Bálint.
 
 
szöveg: H-Moto Team
fotó: Izsó Krisztián

Zólyomi Andrea | 2022.07.19, 09:56:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.19, 09:56:00

Cimkék:

Július 21-én kerül megrendezésre a Takarékbank Gyorsasági OB + Kupa harmadik fordulója a Szlovákiaringen, ahol természetesen több kategóriában is képviselteti magát az NTR.
 
 
A csapatból az Open 600 kategóriában méretteti meg magát Ádám Róbert és Kecskés Bence. Utóbbi a Humda Academy támogatottja lett a 2022-es szezonra. A Stock 600-ban Ernszt Norbert vitézkedik majd. Míg a betétfutamként szereplő SSP 300-ban Kun Csaba száll majd harcba az elsőségért. Borsándi Botond indulása ezen a fordulón még egyelőre kérdéses.
 
Az összes versenyzőre igaz, hogy már jól ismerik a pálya nyomvonalát és szeretik is, így nagyon várják már ezt a fordulót. Szeretnék kihozni magukból a legtöbbet és remélik, hogy az időjárás kegyes lesz hozzájuk.
 
 
szöveg: New Times Racing Sajtó
fotó: VRUMM klikk

Zólyomi Andrea | 2022.06.27, 09:40:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.27, 09:40:00

Cimkék:

Miután Maxwell Toth Mugellóban versenyzett és aratott kettős győzelmet a hétvégén, addig az NTR további három pilótája a Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa pannóniaringi fordulóján állt rajthoz hétfőn.
 
A 600 Open kategóriában Kecskés Bence a kvalifikáción megszerezte a második rajtkockát, a futamon pedig egy jó rajtot követően próbálta tartani a tempót az élen álló versenytársával, előzni azonban nem sikerült neki. Végül a dobogó második fokára állhatott fel, és később az is kiderült, hogy egy apróbb, de annál kellemetlenebb technikai probléma zavarta őt a versenyzésben. Utóbbit sikerrel detektáltak és a következő slovakiaringi fordulóra orvosolni fogják.
 
 
Ezen a hétvégén Ádám Róbertet is elérte a technika démona, az egyik délelőtti edzésen a műszaki hibából kifolyólag elesett, megütötte a lábát így a versenyen nem is tudott indulni. Öröm az ürömben, hogy a versenyző szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet, így a következő fordulón már ott lehet a rajtrácson.
 
 
A tehetségkutató SSP300-as mezőnyében Borsándi Botond képviselte a csapatot. Botond korábban még sosem ment a Pannónia Ringen, így csak a délelőtti szabadedzések alkalmával tudott releváns tapasztalatokat szerezni az ideális ívekről és féktávokról. Ennek ellenére hamar elkapta a fonalat, és a nap végére már csaknem tíz másodpercet javított a reggeli első köridőkön. A versenyen elsősorban a tapasztalatszerzés volt a célja, és nagyon élvezte a futamot, hiszen azt számos érdekes szituáció és csata tarkította.
 
 
fotók : VRUMM klikk
szöveg: New Times Racing sajtó

Nemzetközi szinten is kiemelkedő köridők a Pannónia-Ringen, a TAKARÉKBANK Magyar Bajnokságon!

Zólyomi Andrea | 2022.06.24, 10:14:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.24, 10:14:00

Cimkék:

 

A MAMS Gyorsasági szakága által kiírt TAKARÉKBANK Magyar Bajnokság második fordulóján újra 4 futamban állhattak rajthoz a gyorsasági motorsport legjobb magyar versenyzői. Open 600 és Open 1000 hivatalos magyar bajnoki fordulók mellett két Tehetségkutató betétfutamba is nevezhettek az amatőr versenyzők is! Az open kategóriák olyan színvonalas versenyeket hoztak, ami egyedülállóan új szintre emelte a Magyar Bajnokságot. Az élmezőnyben végzett magyar versenyzők időeredményeikkel akár a nemzetközi versenyeken is a top10-es szintre kvalifikálhatták volna magukat.
 
 
A TAKARÉKBANK támogatásával megrendezett bajnokság mezőnye az idei évre rengeteg fiatal tehetséggel bővült, akik szenzációs új energiákat hoztak a rajtrácsra. Aki végignézett az indulók névsorán, olyan versenyzők neveit olvashatta, akik garanciát jelentettek a körrekodokra. A Northern Talent Cup versenyeiről érkezett Varga Tibi, az olasz bajnokságban edződött Kecskés Bence, a FIM 24 órás világbajnokságon szereplő Kovács Bálint, az egyik leggyorsabb magyar motorversenyző Molnár Geri, a 2021-es magyar bajnok Gyutai Adrián vagy a nagy visszatérő, többszörös magyar bajnok, Chrobák János. Micsoda versenyzők! Óriási büszkeség számunkra, hogy leggyorsabbjaink nemzetközi szereplésük mellett is megtisztelték rajthoz-állásukkal a magyar bajnokságot.
 
 
És bizony a „tűzijáték” nem maradt el! Molnár Geri stock körrekorddal, 1:55.534-es idővel nyerte meg az open 600-as futamot úgy, hogy további 4!!! pilóta is 1:57-es időket motorozott a versenyen! Chrobák Jani 4 év kihagyás után egy teljesen új és ismeretlen motoron 1.56.471-es köridőt futott. Kecskés Bence és Varga Tibi 1:57 mezsgyéjén szintén! Az 1000-ek között Gyutai Adrián és Kovács Bálint hozza a kötelezőt. Adrián nyer, míg Bálint a kölcsön BMW-vel is megszerzi a második helyet.
 
 
Az igazi meglepetés azonban nem is az „élsportolóink” táborából születik. Három olyan versenyzőt szeretnénk kiemelni, akik nemzetközi versenyeken még nem kiemelkedően szereplő sportolók. A magyar bajnokság, a magyar kupa „növendékei”. Szinte rájuk vagyunk a legbüszkébbek! Füleki Ádám, Majsa Gergely és Érsek Dani olyan csodálatosan szépen motorozott ezen a fordulón, ami mindhárom fiút egyértelműen a magyar élmezőnybe, az élsportolók közé emelte. A köridők, a versengésetek, a sportolói magatartásotok, példaértékű volt! Óriási dicséret nektek srácok! Meghökkentő eredmények!
 
 
A bajnokság második fordulója egyértelműen bebizonyította, hogy a TAKARÉKBANK és a MAMS Gyorsasági Szakágának együttműködése egy új szintre emelte a magyar bajnokságot. A szakág abszolút egyedülálló nevezőszámmal büszkélkedhet. Több, mint 180 motorversenyző állt a rajtrácson 20-án a Pannónia-Ringen
 
 
Köszönjük valamennyi nevezőnek, hogy velünk motoroztatok. Nélkületek nem sikerült volna, nagyon büszkék vagyunk minden versenyzőnkre a tehetségkutató, kezdő gyorsaságisoktól egészen a nemzetközi porondon is jeleskedő profi riderekig!
 
 
Végeredmények:
Magyar Bajnokság Open 1000
1. Hely - Gyutai Adrián
2. Hely - Kovács Bálint
3. Hely - Majsa Gergely
 
Magyar Kupa Open 1000
1. Hely - Majsa Gergely
2. Hely - Szarka Gábor
3. Hely - Papp Tamás
 
Magyar Bajnokság Open 600
1. Hely - Molnár Gergő
2. Hely - Kecskés Bence
3. Hely - Füleki Ádám
 
Magyar Kupa Open 600
1. Hely - Ifj. Lengyel Ákos
2. Hely - Pósa Balázs
3. Hely - Kerényi Ádám
 
 
Valamennyi eredménylista letölthető a palyamotorozas.hu oldal letöltések menüpontja alatt:
 
 
A beszámolóban szereplő fényképekért köszönet illeti Izsó Krisztiánt!
 
 
További fényképeket találhattok Nagy Gábor, Lehoczky Istvánt vagy a sportmotor.hu, illetve a Vrumm Klikk oldalain!
 
Az esemény létrejöttét A TAKARÉKBANK támogatása, MAMS Gyorsasági Szakága, valamint a palyamotorozas.hu szervezése biztosította!
 
 
Következő forduló:
2022.JÚL.21. - Slovakiaring
 
Örömmel várunk benneteket újra a rajtrácson!
/ 135 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.