A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2019. augusztus 19., hétfő
Gyorsasági Hírek
/ 92 oldal

A H-Moto Team 17 éves tehetsége mindkét futamot megnyerte az IDM Suzuki Cup utcai versenyén, és már 31 ponttal vezet összetettben

Zólyomi Andrea | 2019.07.29, 15:34:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.29, 15:34:00

Cimkék:

A H-Moto Team ifjú tehetsége ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki Cup sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, és mindkét futamon őt intették le elsőként. Bálint ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31pontra nőtt vetélytársa előtt.

 

 

 
Úgy tűnik, minden esélye megvan arra Kovács Bálintnak, hogy megnyerje az első komoly nemzetközi sorozatát Európában, ráadásul idei teljesítményével egyértelműen igazolta eddig, hogy a gyorsasági motoros sportág egyik legnagyobb hazai ígérete. A H-Moto Team 17 éves versenyzője ezúttal az IDM Suzuki Cup sorozatában ült motorra, és Schleizben – ahol tavaly mindkét futamon másodikként intették le – Bálint mindent vitt: megnyerte mindkét versenyt, ő indult a pole pozícióból és ő futotta a versenyek leggyorsabb körét. A fiatal motoros idén minden tekintetben előrébb lépett a tavalyi szerepléséhez képest, és nemcsak megőrizte vezető helyét az összetett pontversenyben, hanem immár 31 ponttal előzi meg a vetélytársát.
 
 
„A Suzuki Cup sorozat talán legnehezebb pályája a schleizi, és az itteni jó szerepléshez nemcsak tudás, hanem bizony szerencse is kell. Nagyon elégedett vagyok az egész hétvégével, amit a csapattal együtt remekül építettünk fel. Szabadedzéseken különböző beállításokat próbálgattunk annak érdekében, hogy ráleljünk a legjobb gumikímélő beállításra. Ezen azonban van még mit csiszolnunk, ugyanis mindkét futam végén meggyűlt a bajom az abroncsok tapadásával. Hogy nem volt egyszerű ezen az utcai pályán versenyezni, jól mutatja, hogy mindkét futamot meg kellett szakítani piros zászlóval. Nem tagadom, nagyon jól éreztem magam a motoron, hiszen a két versenyen összesen egy körig és pár kanyarig nem én vezettem. Ez a duplázás a bajnokság szempontjából nagyon fontos volt, hiszen immár 31 pontra növeltem az előnyömet összetettben. A következő futamra két hét múlva, augusztus 9-11-e között azon a mosti pályán kerül majd sor, ahol már teszteltünk idén, azaz teljesen felkészülten várhatom a folytatást. Köszönöm a csapatnak a munkáját” – mondta Kovács Bálint, akinek 107 pontja van, míg riválisa 76 ponttal áll mögötte az összetettben.
 
 
 
A H-Moto Team az elmúlt hétvégén Kakuszi Ádám személyében a Magyar Bajnokság pannóniaringi fordulójában is képviseltette magát, ahol az ifjú versenyző a 3. helyen ért célba a Supersport 300-as kategóriában.
 
 
Fotó: JK Sportsfoto

A H-Moto Team 18 éves tehetsége tavaly élete első utcai versenyein mindkétszer a második helyen zárt az IDM Suzuki Cup sorozatában, míg 2019-ben az összetett bajnoki cím reményében minden szinten előrébb lépne

Zólyomi Andrea | 2019.07.26, 09:17:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.26, 09:17:00

Cimkék:

A H-Moto Team ifjú tehetsége ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki Cup sorozatában áll rajthoz, hogy folytassa idei remeklését. Kovács Bálint az előző futamon parádés teljesítményt nyújtott a belgiumi Zolderben, ahol a futamgyőzelem mellett övé lett a pole pozíció és a versenyben futott leggyorsabb köridő is, amivel átvette a vezetést összetettben is. Ezen a hétvégén ezt szeretné megismételni Schleizben.
 
 
Úgy tűnik, lassan teljesen mindegy lesz Kovács Bálint számára, hogy ismerős vagy számára ismeretlen pályán versenyez, hiszen idei teljesítményével egyértelműen igazolta, hogy a gyorsasági motoros sportág egyik legnagyobb hazai ígérete. A H-Moto Team 18 éves versenyzője ezúttal az IDM Suzuki Cup sorozatában ül motorra, és Schleizben – ahol tavaly mindkét futamon másodikként intették le – a tapasztalataira építve szeretné megismételni az előző, zolderi futam mutatott remeklését, amikor is mindenben Bálint volt a legjobb: megnyerte a versenyt, ő indult a pole pozícióból és ő futtat a leggyorsabb kört. A fiatal motoros idén minden tekintetben szeretne előrébb lépni a tavalyi szerepléséhez képest, ugyanis mindenképpen szeretné megőrizni vezető helyét az összetett pontversenyben.
 
 
„A Suzuki Cup sorozat talán legnehezebb pályája következik, és az itteni jó szerepléshez nemcsak tudás, hanem bizony szerencse is kell. Ez egy félig meddig utcai pálya, amelyen ha nincs verseny, bizony közútként funkcionál, de például bukóterekkel van ellátva. A tavalyi évben egész jól sikerült itt a versenyhétvégém, mind a kétszer második lettem, annak ellenére, hogy akkor jártam a pályán először. Az idei évben már nem elégednék meg a dobogó második fokával, ugyanis ha a bajnoki címért szeretnék küzdeni, mindenképp a toppon kell lennem, és éppen ezért győzni megyek Schleizbe” – mondta Kovács Bálint.
 
 
 

Fotó: JK Sportsfoto

Zólyomi Andrea | 2019.07.26, 09:10:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.26, 09:10:00

Cimkék:

Az előttünk álló hétvégén tovább dübörög a CIV PreMoto3-as bajnokság. A mezőny ezúttal a olaszországi motorozás kultikus szentélyébe, Misanóba látogat, Kecskés Bence pedig a legutóbbi két remek hetedik helye után arra készül, hogy még jobban meglepje az érte szorítókat.
 
 
Bencét testvére, Kecskés Tamás is elkíséri, ugyanis a hétvége nem csupán a versenyzésről szól majd, bizonyos PR kötelezettségnek is eleget kell tennie a két pilótának. Az RXP - Simoncelli Squadra Corse Junior Team szakvezetése felettébb bizakodó a misanói versenyhétvége előtt, ami Kecskés Bence előző fordulókban mutatott teljesítménye alapján nem meglepetés.
 
Misano lényegében a csapat hazai versenye, ahol a stáb a szülőkkel karöltve kimondva arra kérte Bencét, lepje meg őket, természetesen a szó jó értelmében. A mezőny szoros, mindenki hozzászokott már a motorjához és felvette a maga tempóját - ebből a sorból talán csak Kecskés Bence lóg ki, természetesen pozitív értelemben.
 
A fiatal pilóta nagyon sokat dolgozik a jó eredményekért, és a kondíciója fejlesztéséért, így folyamatos felszálló ágban és fejlődésben van. Emellett minden lehetőséget megragad arra, hogy minél több időt töltsön a motorja nyergében. A misanói pálya a legtöbb bajnokságban szereplő aszfaltcsíkkal ellentétben nem ismeretlen számára: noha csupán csak esős tesztet és egy rövid felmenetelt tudhat maga mögött, az eddigi időeredményei igencsak bíztatóan alakultak.
 
 
A legutóbbi forduló óta Bence az Euróringen és a Hungaroringen is edzett, utóbbin ráadásul pályacsúcsot futott, tehát igencsak kirobbanó formában várja az olasz PreMoto3-as bajnokság Misanóban rendezett csúcsversenyét.
 
Aki szeretné élőben követni a fiatal magyar futamait, az friss információkért és az élő közvetítés linkjéért péntektől figyelje Kecskés Bence hivatalos Facebook oldalát.
 
Forrás: Tóth Krisztián / Háfra Zsolt – RXP – Sic58 Magyarország
Fotó: RXP Race for Passion

Zólyomi Andrea | 2019.07.25, 09:13:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.25, 09:13:00

Cimkék:

Kecskés Tamás az elmúlt hétvégén Rietiben versenyzett. Azaz, csak versenyzett volna, mivel a kaotikus körülmények és az elmaradt teszt miatt a szakvezetés jobbnak látta, ha csupán az edzéseken vesz részt a fiatal motoros.
 
Tamás a futamot megelőzően nem tudott tesztelni a számára ismeretlen pályán, így gyakorlatilag teljesen vakon ment neki a CIV MiniMoto bajnokság soros fordulójának. A Rietiben található aszfaltcsík a teljes versenynaptárat is figyelembe véve is talán a legnehezebb helyszín, dinamikus vonalvezetésével és rengeteg kanyarjával még a pályát jól ismerők számára is sokszor megoldhatatlan feladatot jelent.
 
 
Ennek megfelelően nagyon sok baleset történt a hétvégén, nem egy, nem két versenyzőt kellett súlyos sérüléssel kórházba szállítani ütközések vagy bukás miatt. Pénteken komoly esőzéssel zárult az első edzésnap, szombaton pedig hőhullám csapott le Rieti tartományra, így a különleges karakterisztika mellett a hőség is alaposan megnehezítette a résztvevők dolgát, többek között ennek is betudható a szokatlanul magas számú baleset.
 
Kecskés Tomi egészen a kvalifikációs edzésekig a mezőnyben motorozott, és ott a pályaismeret teljes hiányában is remek időket teljesített: összehasonlításképpen a cseh bajnokságot vezető MiniMoto-s versenyző csupán két (!!) tizeddel volt csupán gyorsabb nála. A bíztató eredmények ellenére, a hétvége eseményei alapján a szakvezetés úgy döntött, hogy a kevés teszt és a pályaismeret hiányában nem indítják el a versenyzőjüket a futamon.
 
 
„Az RXP - Simoncelli Squadra Corse Junior Team szakmai stábjánál tudják és értik a dolgukat, számos MotoGP versenyző - példának okáért Valentino Rossi és a néhai Marco Simoncelli - karrierjét alapozták meg és indították el, így természetesen abszolút tiszteletben tartjuk a stáb döntését. A történésekből okulva és a rengeteg balesetet látva felesleges kockázatvállalás lett volna versenyezni. Örülünk, mert látjuk a fejlődés ívét Tominál, pályától függetlenül már csak tized-ezredmásodperceket keresünk. Ez is bizonyítja, hogy abszolút jó az a felvett, amerre tartunk!” - nyilatkozta lapunknak Eszter, Tamás édesanyja.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP - Sic58 Magyarország
 
 

Zólyomi Andrea | 2019.07.15, 13:20:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.15, 13:20:00

Cimkék:

Ismételten nagyon jól szerepeltek a Bester Capital Dubai Junior Team versenyzői. Dupla versenyhétvégén vannak túl a fiatal tehetségek, hiszen CEV Repsol European Talent Cup forulót rendeztek Aragóniában és CIV Ohvale GP-0 versenyt  az olaszországi Magionéban.
 
 
 Görbe Soma ismételten sikeresen kvalifikálta magát szombaton 59 résztvevő között az ETC fő futamaira. A Motorland Aragón nem tartozik a legegyszerűbb pályák közé, ráadásul 38 fokos hőséggel és félig száraz, félig esős pályával kellett megküzdeniük a pilótáknak. A 36. helyről indulva az első versenyen a 28., a másodikon a 27. pozícióig menetelt Görbe Soma. Összességében rengeteget tanulva, magabiztosan áll hozzá a szezon második feléhez:
 “Egészen jól kezdődött a hétvége, jók voltak a köridők. Az időmérőt eléggé elrontottam, épphogy sikerült bekerülnöm a fő futamokra, de nagyon boldog vagyok, hogy így lett. Az első versenyen kicsit szenvedtem, mert elromlott a gyors váltom, a délutáni versenyen viszont már sokkal jobb tempót sikerült motoroznom és közelebb kerülnöm a középmezőnyhöz. Nagyon sokat tanultam, Sebestyén Peti is sokat segített a hétvége folyamán, és a nyári szünetben is keményen fogok edzeni, hogy szeptemberben még erősebben térjek vissza és előrébb tudjunk lépni.”
 
 
 Görbe Soma csapattársa Fermin Aldeguer is megszenvedett az időjárási körülményekkel, de végül a 15. helyről startolva 5.és 6. lett, ezzel továbbra is tartja második helyét az összetett bajnokságban! Olasz társuknak, Filippo Palazzinak nehéz hétvégéje volt, csak az ETC series 2 versenybe tudott bekerülni.
 
 Olaszországban eközben párhuzamosan zajlottak az események. Rossi Moor idén eddig minden hétvégén dobogóra állt, és ez most sem volt másképpen. Egy 4. és egy 3. hellyel összetettben a dobogó 3. fokára állhatott fel. Farkas Kevin, Rossi csapattársa pedig az első versenyen 6. lett, a második futamon viszont elérte eddigi legjobb olasz bajnoki helyezését: az 5. pozíciót!
 
 
 “Jó volt, hogy már pénteken is voltak szabadedzések, sokat tudtunk körözni. Sajnos az első verseny végén fék problémáim adódtak, ezért csak 4. lettem. Délután azonban sikerült megszereznem a 3. helyezést, így összetettben a pódiumon ünnepelhettem.”- mondta Rossi.
 
 “Boldog vagyok az 5. hellyel, ez volt az első alkalom, hogy ezen a pályán mentem. Nagyot csatáztam és másodszorra sikerült elérnem a célomat, az 5. pozíciót. Köszönöm a csapatnak és mindenkinek a sok segítséget!”- összegzett Rossi csapattársa Farkas Kevin.
 
 
 Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója így fogalmazott:
„Örülök a hétvégi eredményeknek. Sajnálom, hogy nem sikerült ott folytatni Somának, ahol  Barcelonában abbahagyta, de ezen a hétvégén jóval nehezebbek voltak a körülmények. Soma fejlődése még nem ért véget, keményen kell dolgoznia, hogy stabilan közelebb tudjon lenni az élmezőnyhöz. Ezen vagyunk folyamatosan, a nyár folyamán is sokat fog motorozni, edzeni. Mindenből tanul Soma és biztos vagyok benne, hogy az utolsó 3 versenyen majd kihozza  a maximumot magából. Fermin sajnos nem kvalifikálta  jól magát,  sajnálom, mert ő a bajnoki címért harcol, de még van 3 forduló  és 5 verseny harcolni az első helyért. Filippoban kicsit csalódtam, neki fejben kellene rendet tenni. Másrészről Olaszországban elég kiélezett a helyzet Rossi és Flavio Piccolo között. A legnagyobb hátrány  az, hogy 15 kg különbség van közöttük, és ez továbbra is nehézséget jelent egy ilyen kis motoron, mert nincs súlykiegyenlítés. Rossi a 4. és a 3. helyezéseket érte el, összetettben 3. lett, ami azt jelenti, hogy az 4 olasz versenyen eddig mindig pódiumra állt! Farkas Kevin is rendkívül gyorsan fejlődik, eddigi legjobb eredményét érte el. Nagyon tetszik, hogy mindre figyel, és mindent megcsinál, igazán bíztató a fejlődése!”
 
 Most az utánpótlás sorozatokban is kisebb szünet következik, szeptemberben folytatódnak majd a bajnokságok Jerezben és Francia Cortában! Addig is a fiatal pilóták ezerrel készülnek!
 
 
Görbe Soma versenyeit csütörtökön este vissza lehet nézni a Spíler1 TV műsorán!  Kivételesen Sebestyén Peti fogja kommentálni az adást, hiszen ezen a hétvégén ő volt Görbe Soma mellett a versenyen, így sok háttérinformációt megoszt majd a nézőkkel Európa legkeményebb utánpótlás bajnokságáról!
/ 92 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.