A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2019. február 20., szerda
Gyorsasági Hírek
/ 79 oldal

Zólyomi Andrea | 2019.02.07, 14:50:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.07, 14:50:00

Cimkék:

Két hét telt el az előző verseny óta, és ismét pályára gurulhat Kovács Bálint a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600-asok mezőnyében. A H-Moto Team 17 éves motorosa fizikailag a topon van, így nem tartja kizártnak, hogy akár a dobogóra is felálljon Dohában, és összetettben tovább erősítse a negyedik helyét.
 
 
A negyedik versenyhétvégével folytatódik a Katari Nemzetközi Bajnokság, ahol a Superstock 600-asok mezőnyében ismét az indulók között lesz Kovács Bálint. A H-Moto Team 17 éves motorosa – aki a szezonnyitó hétvégén azonnal dobogóra állhatott, majd ötször negyedik lett – úgy véli, ezúttal nem telt el annyi idő a két verseny között, hogy kiessen a ritmusból. Egyértelműen az a célja, hogy a szabadedzések alkalmával nemcsak a megfelelő tempót találja meg, hanem a megfelelő beállításokra is legyen elég ideje odafigyelni. Bálint nem titkolja, fizikailag a topon van, így nem tartja kizártnak, hogy sikerül megismételnie az első futamon nyújtott teljesítményét, és újra felállhat a dobogóra.
 
 
„Ezen a hétvégén már a negyedik megmérettetés jön a katari bajnokságban. Ezúttal szerencsémre nem telt el olyan sok idő, hiszen a majd két hét alatt sikerült olyan szinten tartanom magam, amire építkezhetek majd a mostani fordulóban. A legfontosabb, hogy a szabadedzéseken minél hamarabb rátaláljak a megfelelő tempóra, illetve az a célom, hogy az időmérőre már a beállítások terén is előrébb lépjünk. Ezúttal is a Fit 4 Race edzésekkel készültem a hétvégére, így fizikailag a topon érzem magam. Bízom abban, hogy sikerül jól teljesítenem, és esélyem lesz a dobogós helyekért harcolnom” – mondta Kovács Bálint.
 
 
A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje
 
1.forduló – 3. és 4. hely
2.forduló – 4. és 4. hely
3.forduló – 4. és 4. hely
4.forduló – 2019. február 8-9.
5.forduló – 2019. március 29-30.
 
fotó: Ahmed Feisal
 


Zólyomi Andrea | 2019.02.05, 09:19:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.05, 09:19:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén végre pontot tehettünk a 2018-as szezon végére. Ám a Chrobák Motorsport Egyesület a pontot felkiáltójelre is cserélheti, hiszen a nemzetközi bajnokságban hat kategóriából hatban a dobogón szerepeltek az egyesület fiataljai és ebből 4 géposztályban ez a bajnoki címet jelenti.
 
Február első hétvégéjén került megrendezésre a nemzetközi utánpótlás bajnokság évzáró rendezvénye. A három ország (Szlovákia – Csehország és Magyarország) közös rendezésű díjátadójának ebben az esztendőben Magyarország, pontosabban Üllő városa adott otthont.
 
Minden kategória első három helyezettje lett meginvitálva a rendezvényre, illetve egyéb különdíjak is kiosztásra kerültek az este folyamán.
 
 
A legkisebb kategóriában a PW50-es géposztályban Kolarovszki Mór gyűjtötte a legtöbb pontot az évben, így a bajnoki címért járó díjat ő emelhette a magasba a dobogó legmagasabb fokán. Mór második évét teljesítette ebben a kategóriában, de a következő szezonban már lép is feljebb és újabb kihívások elé áll. 2019-ben Honda NSF100-as motorjával lép a MiniGP Stock kategóriába, amivel tervezetten a német ADAC bajnokságban is megméretteti magát.
 
 
Másodjára a MiniGP Stock kategória versenyzőit szólították a pódiumra, ahol Vincze Martin neve hangzott el utoljára mikor az első helyezettet hívták a dobogóra. Martin fiatal kora ellenére második szezonját teljesítette ebben a géposztályban és címvédőként másodszorra is megszerezte a bajnoki címet. Emellett két héttel ezelőtt Csehországban volt jelenése, ahol a cseh bajnokság bajnoki címéért járó díjat is átvette.
 
Ezen a hétvégén Martin a bajnoki díj mellett még kézbe kapott két különdíjat is. Egyik a FIM Europe különdíja volt, amit Nagy Attila gyorsasági szakágvezető adott át neki az Európa bajnokságon elért első helyéért. A szakágvezető a dobogó tetején marasztalta Martint még egy díj átadásának erejéig, ami pedig a gyorsasági szakág junior különdíja volt Martin tavalyi teljesítményéért. Martin a 2019-es szezonban a Német ADAC sorozat NSF100-as kategóriájában fog versenyezni, ahol tavaly év végén már bemutatkozott és jelezte, hogy számoljanak vele a dobogón.
 

 
Az eredményhirdetés a MiniGP O (Ohvale) kategóriával folytatódott, ahol a harmadik helyre szólították Bagdány Mátét. Máté a technikai sport áldozata lett ebben az évben és sajnos ennek köszönhetően csúszott le a dobogó harmadik fokára. Ettől függetlenül mivel Máté első évét teljesítette a váltós kategóriában, gyönyörű teljesítmény ez tőle. Következő szezonban ismét ez a kategória a cél, ahol a dobogó legmagasabb fokára szeretne állni minél többször, az év végi díjátadót is beleértve.

 
Negyedik kategória a sorrendben a MiniGP Open géposztály volt. Ebben a kategóriában a Chrobák csapat egyik legrutinosabb versenyzője, Nagy Attila versenyzett idén. Nem is akárhogy, hiszen a bajnoki cím az övé lett. Attilát a dobogó legfelső fokára szólították és ott faggatták jövő évi terveiről, ahol elmondta, hogy nagy fába vágja a fejszéjét. Új motorral, új kategóriába lép, mégpedig egy KTM 390-es motorral a Supersport 300-as géposztályban fog versenyezni. Ez egyben azt is jelenti, hogy az utánpótlás bajnokságból a felnőtt bajnokságba lép és a nagypályákkal is meg kell birkóznia. Attila az est folyamán még egyszer a dobogóra lett szólítva, mégpedig a Minimotard kategóriában, ahol a harmadik helyet szerezte meg az év végi értékelésben.

Attila két héttel ezelőtt szintén díjátadón járt a cseheknél, ahol a Cseh Nemzeti Bajnokság Open kategóriájában elért második helyért kapta meg a kupáját, illetve a Minimotard kategóriában az ötödik helyezést érte el.
 
Attila Minimotardos díjátvételét időrendben a PitBike Junior kategória díjkiosztója előzte meg, ahol a Chrobák Motorsport Egyesület egyetlen hölgy tagja, Kolarovszki Adél szintén a dobogó tetejére lett szólítva, hogy átvegye a bajnoki címért járó díját. Adél első versenyszezonját teljesítette ebben az évben, de innentől nincs megállás. 2019-re kategória váltás következik, mégpedig egy Yamaha R125 nyergében fogja megmérettetni magát a MAMI kupa sorozat keretein belül rendezett 125 4T kategóriában, a Magyar Bajnokságban. Sokkal nagyobb, nehezebb motor, így bőven lesz tanulni-és gyakorolnivalója a szezonban.

 
Chrobák János: Ezzel a díjátadóval teljesen lezárult a 2018-as év. A színvonalas díjátadót köszönjük a Motorsport Szövetségnek, kiemelve a versenyek és egyben a díjátadó szervezőjét, Oláh Imrét.

Számomra nagy öröm, hogy az összes kategóriában dobogós helyen végeztek a tanítványaim. Négy kategóriában a bajnoki címet szerezték meg és kettőben pedig harmadikok lettek. Emellett lett egy Európa bajnokunk is, szóval nagyon sikeres szezonon vagyunk túl, amit ezúton is köszönök az összes kis tanítványomnak. Természetesen ezeknek a 7-13 éves gyerekeknek a lelkesedése, tehetsége, szorgalma mit sem érne a szülői háttér nélkül, így a szülőket is nagy köszönet illeti. A szülők egyben a gépezet támogatói is, de abban nagyon hiszek és bízom benne, hogy egyszer csak a külföldi példákat követve külsős támogatókat is sikerül bevonzani ebbe a sportba, hogy az utánpótlás nevelés tovább tudjon folytatódni. Ezúton köszönet a HJC bukósisakok magyarországi forgalmazójának, mert év eleji ajánlatát tartva, két fiatal, akik első helyen végeztek 100%-os támogatást kaptak egy R-PHA11-es sisakra és két harmadik helyezett pedig 50 000 Ft-ot spórolhat a következő sisakjából.

Úgy gondolom, egyesületünk élen jár az alapok letételében, hiszen több nemzetközi bajnokkal büszkélkedhetünk évről évre. A számok magukért beszélnek, azonban hogy a munka ne vesszen kárba, a jelenlegi versenyzők útját tovább kell egyengetni, illetve az utánpótlást biztosítani kell.

2019-ben négy különböző bajnokságban, már 12 fiatal fog az egyesület színeiben versenyezni és emellett hat amatőr felnőtt versenyző is csatlakozik a csapat színeihez. Ezek úgy gondolom szép számok a jelenlegi hazai motorsportban, amit szeretnénk újra és újra eredményekkel is alátámasztani.

Zólyomi Andrea | 2019.02.04, 09:14:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.04, 09:14:00

Cimkék:

A H-Moto Team fiatal motorversenyzője kemény edzőtáboron van túl, hiszen négy napon keresztül kizárólag a fizikai felkészülésen volt a fő hangsúly Tiszakécskén. Az edzéseket vezető Lécz Gergő szerint Ádám szeme előtt a napi három edzésen kizárólag az elérendő cél lebegett.
 
 
Nem unatkozik a H-Moto Team gyorsasági motorversenyzője Kakuszi Ádám, igaz, ő egyelőre nem a versenypályákon száguldozik, mint csapattársa, a Katarban vitézkedő Kovács Bálint. A 15 éves motoros az elmúlt héten az idei év első edzőtáborában készült a 2019-es szezon feladataira. Nem volt egyszerű dolga, hiszen négy napon keresztül Tiszakécskén a korábbi MotoCross-versenyző, Lécz Gergő irányításával naponta háromszor edzett: reggel futás szerepelt a programban, ezt követte az úszás, majd zárásként tornatermi erősítés. Persze kell is a fizikális alap, hiszen Ádám ebben az évben már nem az ADAC Junior Cup utánpótlás sorozatban fog rajthoz állni, hanem a felnőttek között a Supersport 300-as kategóriában.
 
 
„Nagyon kemény napokon vagyok túl, de nem tagadom, élveztem az edzőtábor minden pillanatát. Az időjárás nem fogadott minket a kegyeibe, és bizony nem volt egyszerű a mínuszokban a jeges úton, földön lefutni az előírt távokat. Idén komoly változás lesz a pályafutásomban, hiszen már a felnőtt mezőnyben a Supersport 300-as kategóriában fogok versenyezni. Az már biztos, hogy a magyar bajnokságban rajthoz állok, de arról még zajlanak a tárgyalások, hogy a nemzetközi mezőnyben végül hol indulok. Vélhetően egy új modellel állok majd rajthoz, de erről ennél többet nem mondhatok”– árulta el Kakuszi Ádám.
 
 
Az edzőtábort vezető Lécz Gergő nagyon elégedett volt Ádám hozzáállásával.
 
 
„Nagyon szorgalmas volt az első pillanattól kezdve, látszódott rajta, kizárólag az általa megfogalmazott cél elérése lebeg a szeme előtt. Szó nélkül végigcsinálta a felkészülést, és ami még ennél is fontosabb, végig is bírta mind fizikailag, mind pedig mentálisan. Kifejezetten a motorozáshoz való felkészülést végeztünk, így bízom abban, hogy Ádám idei eredményeihez sikerült ezzel a táborral hozzájárulnom” – tette hozzá a korábbi MotoCross-versenyző.
 
fotó: Nico Schneider
 

Zólyomi Andrea | 2019.01.31, 10:12:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.03, 20:55:00

Cimkék:

Sikeresen zárta története első évét a 2018-ban alakult Forty Racing. A csapatvezető, Györfi Alen vezetésével idén már a második szezonjukat kezdik el azok a fiatal versenyzők – Varga Tibi, Kecskés Bence és Tomi –, akik a különböző nemzetközi és hazai utánpótlás bajnokságokban öregbítik majd a magyar motorsport hírét. A korábbi Európa-bajnok úgy véli, a tehetséges ifjak mind a spanyol, mind pedig az olasz bajnokságban megállják majd a helyüket.
 
 
Alaposan belehúzott az idei felkészülésbe a tavaly alakult Forty Racing csapata, ugyanis a fiatal tehetségek a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen irányításával éppen Spanyolországban edzőtáboroznak. A csapat összetétele némileg módosult, mindössze három fiatal maradt, Varga Tibi és a Kecskés-fivérek, Bence és Tomi. A kemény edzésekre szüksége is van a fiataloknak illetve a csapatfőnöküknek, hiszen nem akármilyen szezon vár rájuk. Mind Alen, mind pedig a gyerekek néhány hazai bajnoki futamon is rajthoz állnak, míg Kovács Zoli a spanyol utánpótlás bajnokságban, míg a két Kecskés-fiú az olasz utánpótlás bajnokságban áll majd rajthoz.
 
Varga Tibi versenyző (Moto5 kategória):A tavalyi esztendőben már megismertem mind a kinti pályákat, mind pedig a motoromat, így idén már merészebb álmokat szövögethetek. Szeretnék valamennyi spanyol futamon a legjobb tízben végezni, sőt, a dobogóra is felállnék. Mindeközben már próbálgatni fogom az új pre moto4 motoromat, amivel minél többet szeretnék nagypályán edzeni. Izgatottan várom a szezont, és a sikeres szereplésért mindent megteszek.”
 
 
Kecskés Bence versenyző (Premoto3 kategória): „Sajnos már a szezonkezdet sem indult számomra túl jól, ugyanis még decemberben, Bariban egy edzésen kézközépcsont-törést szenvedtem. Ez hátráltatott az eddigi felkészülésemben, ám mostantól kemény fizikai és mentális felkészülésen veszek részt, amivel szeretném a lemaradásomat pótolni. A Premoto3 kategória nagy kihívás lesz a számomra, és mivel most megyek először itt, a futamokon és az összesítésben is szeretnék a középmezőnyben végezni, természetesen minél előkelőbb helyen.”
 
 
Kecskés Tomi versenyző (Minimoto kategória): „Nagyon boldog vagyok, hogy a testvéremmel együtt, egy csapatban versenyezhetek az olasz bajnokságban. Nekem még a körülményeket is szoknom kell majd, amit megkönnyít, hogy mindig is az egyik kedvencem volt a Minimoto. Nagyon várom a szezonkezdetet, és az a célom, hogy idén sokat fejlődve az összetettben a középmezőnybe végezzek.”
 
 
Györfi Alen csapatfőnök: Nagyon örülök annak, hogy összeállt a csapat, hiszen második évünkben már nagy tervekkel vágunk neki a 2019-es szezonnak. Büszke vagyok a fiatalokra, akik már tavaly is szépen helyt álltak a különböző bajnokságokban, és úgy érzem, idén akár kiugró eredményeket is elérhetünk. Tibike nagyon motivált, bizonyítani akar a spanyol Cuna de Campeones bajnokságban, ahol akár dobogóra is felállhat a képességei alapján. Bence es Tomi előtt is hatalmas lehetőségek vannak, hiszen olyan csapattal dolgozunk együtt Olaszországban, akiknek a segítségével egy nagyon komoly bajnokságban versenyezhetnek. A mostani edzőtáborral a lehető legjobb alapot szeretnénk a fiatalok számára biztosítani, hogy a szezonkezdetre a legjobb formába lendüljenek.
 
 
fotó: Forty Racing Média

A H-Moto Team 17 éves versenyzője mindkét futamon a negyedik helyet szerezte meg a Katari Nemzetközi Bajnokság 3. fordulójában

Zólyomi Andrea | 2019.01.29, 08:33:00 | Utolsó módosítás: 2019.01.29, 08:33:00

Cimkék:

Kovács Bálint az elmúlt hétvégén újfent bizonyította tehetségét Dohában: a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600-as kategóriájában rendezett dupla futamon egyaránt a negyedik helyen végzett a 17 éves motoros. A H-Moto Team fiatalja a most szerzett 26 pontjával megtartotta összetettbeli negyedik pozícióját.
 
 
A harmadik versenyhétvégével folytatódott Katarban a Losail Ázsia Bajnokság, amelyen ismét remek teljesítményt nyújtott a Superstock 600-ban vitézkedő Kovács Bálint. A H-Moto Team 17 éves motorosa – aki a szezonnyitó hétvégén azonnal dobogóra állhatott, majd háromszor negyedik lett – ezúttal a negyedik rajtkockát szerezte meg az időmérőn, majd mindkét futamon meg is tartotta ezt az előkelő helyezését. A két versenyen szerzett 26 pontjának köszönhetően Bálint elérte az előre kitűzött célját, hiszen sikerült összetettben is megtartania a negyedik pozícióját.
 
 
December óta most ültem először motoron, így kellett pár kör, amíg felvettem a ritmust. Folyamatosan állítottunk a motoron, így az edzések végére elértük az optimális beállítást, aminek köszönhetően a negyedik rajtkockát szereztem meg az időmérőn, azaz a második sor elejéről vághattam neki a két futamnak. Noha jól rajtoltam az első versenyen, sajnos rengeteg gondom akadt a hátsó gumival, de így is sikerült megtartanom a negyedik helyet. A második futamra sikerült orvosolni az abroncsproblémámat, és végig konstans köröket tudtam teljesíteni, sőt, csatázhattam is a dobogóért, ami ezúttal sajnos nem jött össze. Várom a két hét múlva esedékes folytatást, és bízom abban, hogy képes leszek tovább gyorsulni, hogy közelebb kerülhessek a vezető hármashoz”- mondta Kovács Bálint.
 
 
A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje
 
1.forduló – 3. és 4. hely
2.forduló – 4. és 4. hely
3.forduló – 4. és 4. hely
4.forduló – 2019. február 8-9.
5.forduló – 2019. március 29-30.
 
fotó: Erdélyi Gábor, Ahmed Feisal
 
/ 79 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.