A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

TAKARÉKBANK Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa III. Forduló, Slovakiaring 2022.07.21

Zólyomi Andrea | 2022.07.26, 09:25:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.27, 14:37:00

Cimkék:

A MAMS Gyorsasági szakága által kiírt TAKARÉKBANK Magyar Bajnokság harmadik fordulóján újra 4 futamban állhattak rajthoz a sportolók. Open 600 és Open 1000 hivatalos magyar bajnoki fordulók mellett két Tehetségkutató betétfutamba is nevezhettek az amatőr versenyzők is! Az open kategóriák rajtrácsán gyakorlatilag szinte minden élvonalbeli, nemzetközi bajnokságokban is induló
versenyzőnk megjelent, ami óriási elismerés és büszkeség a Magyar Bajnokság szervezőinek. Az élmezőnyben végzett magyar versenyzők időeredményeikkel ismét maguk mögé utasították volna a nemzetközi top versenyzőket is, rendkívül büszkék vagyunk legjobbjainkra!


A TAKARÉKBANK támogatásával megrendezett bajnokság mezőnye az idei évre rengeteg fiatal tehetséggel bővült, akik szenzációs új energiákat hoztak a rajtrácsra. Aki végignézett az indulók névsorán, olyan versenyzők neveit olvashatta, akik garanciát jelentettek a körrekodokra. A Northern Talent Cup versenyeiről érkezett Varga Tibi, az olasz bajnokságban edződött Kecskés Bence, a FIM 24 órás világbajnokságon szereplő Kovács Bálint, az egyik leggyorsabb magyar motorversenyző Molnár Geri, a 2021-es magyar bajnok Gyutai Adrián vagy a nagy visszatérő, többszörös magyar bajnok, Chrobák János mellett az 1000-es kategóriában, új belépőként rajthoz állt Győrfi Alen, Alpok-Adria és Európa Bajnok is! Micsoda versenyzők! Óriási büszkeség számunkra, hogy leggyorsabbjaink nemzetközi szereplésük mellett is megtisztelték rajthoz-állásukkal a magyar bajnokságot.

 

 

A rendkívül meleg időjárás miatt rengeteg technikai nehézséggel küzdöttek a versenyzők. A 600-as futamon Molnár Geri ismét, zsinórban harmadszor ért elsőként a célba! Az egész élmezőny konstans 2.09-es köröket futott, ami nagyon erős színvonalat jelent a 600-as motorokkal! A verseny legjobb körét Varga Tibi futotta meg, 2:08:947 ezreddel! A versenyek szorosságáról a legtöbbet az
árul el, ha megnézzük Molnár Geri 2:08:948-as idejét, a két pilóta top ideje között csupán egy ezred volt a különbség! Chrobak János 3. helyen ért célba. Jani a nagyobb köbcentis Triumphot sújtó plusz súly hátrány mellett is rendkívüli tempót diktált a fiatalok között! Le a kalappal az eredménye előtt! Kecskés Bence technikai problémákkal küzdött, de így is behozta a yamahát a 4. helyre.
Az 1000-ek között Gyutai Adrián és Kovács Bálint csatájára lehetett számítani, mivel ezen a futamon a két leggyorsabb pilóta egy "istálóba" került, mindketten az MW Performance ducatijával indulhattak a versenyen. Bálint igencsak hamar megszokta az új, olasz motort és tőle megszokott stabil versenyzéssel megnyerte a futamot! Adrián hiába futotta meg a verseny legjobb körét, a
2.05:916-os "best time" ellenére, technikai problémákkal küzdve, visszaszorult most a második helyre. Györfi Alen a közel gyári suzuki edzőmotorját behozza a 3. helyre, míg a bajnokság külföldi indulója, Senekovic Ales kaparintja meg a 4 pozíciót!


A Magyar Kupa mezőnyében is egyre jobban kiélesednek a küzdelmek. A 600-as kategória végeredménye ismét egy új győztest, Vakán Leventét üdvözli! Kerényi Ádám és ifj. Lengyel Ákos áll még a dobogóra. Az ezresek között Majsa Gergő ugyan dominál és nyer, de itt is egy új dobogóst köszönthetünk szorosan a "bajnok" mögött, hiszen Ashly Jones az eddigi futamok balszerencséi után, most nagyon szép versenyzéssel, a második helyre hozza a kawasakit. Szarka Gábor végez a Magyar Kupa 1000-es kategóriájának 3. helyén.


A versenyzők köridejei, a sportolói magatartás, példaértékű volt! Óriási dicséret illeti a nevezőket!


Nagyon szép eredmények születtek a Slovakiaringen! A bajnokság harmadik fordulója egyértelműen bebizonyította, hogy a TAKARÉKBANK és a MAMS Gyorsasági Szakágának együttműködése egy új szintre emelte a magyar bajnokságot. A szakág ismét nagyon komoly nevezőszámmal büszkélkedhet. Több, mint 145 motorversenyző állt a rajtrácson 21-én a Slovakiaringen!

 

 

díjakat Sebestyén Péter, a 600-as gyorsasági motoros világbajnokság magyar résztvevője és a MAMS Gyorsasági Szakágának képviseletében Kelemen Krisztián, gyorsasági szakági tanács tag adta át, ami külön megtiszteltetés volt mind a szervezők, mind a díjazottak számára! Köszönjük!


Végeredmények:


Magyar Bajnokság Open 1000
1. Hely - Kovács Bálint
2. Hely - Gyutai Adrián
3. Hely - Győrfi Alen


Magyar Kupa Open 1000
1. Hely - Majsa Gergely
2. Hely - Ashley Jones
3. Hely - Szarka Gábor


Magyar Bajnokság Open 600
1. Hely - Molnár Gergő
2. Hely - Varga Tibor
3. Hely - Chrobák János


Magyar Kupa Open 600
1. Hely - Vakán Levente
2. Hely - Kerényi Ádám
3. Hely - Ifj. Lengyel Ákos


Valamennyi eredménylista letölthető a palyamotorozas.hu oldal letöltések menüpontja alatt:
https://palyamotorozas.hu/letoltesek/


A beszámolóban szereplő fényképekért köszönet illeti Izsó Krisztiánt!


További fényképeket találhattok Nagy Gábor, illetve a Vrumm Klikk oldalain!


Az esemény létrejöttét A TAKARÉKBANK támogatása, MAMS Gyorsasági Szakága, valamint a palyamotorozas.hu szervezése biztosította!


#fim #hungary #motorversenyző #mamsgyorsasági #MAMS #hajramagyarok #palyamotorozas
#takarekbank #MotoGP

 

 

 

 

 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.