A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Világsztárokkal lesz egy csapatban a H-Moto Team motorosa a legendás 24 órás futamon

Zólyomi Andrea | 2021.06.10, 10:44:00 | Utolsó módosítás: 2021.06.10, 10:44:00

Cimkék:

Teljesül a H-Moto Team 19 éves motorosának álma, hiszen a hétvégén rajthoz állhat a legendás 24 órás vb-futamon, Le Mans-ban. Kovács Bálint ráadásul az Endurance-világbajnokság legutóbbi szezonjában negyedik helyen végző Wojcik Racing Team versenyzőjeként olyan világsztároknak lesz a csapattársa, mint a kétszeres Superstock 1000 FIM-kupa győztese, Sylvian Barrier, illetve a Supersport-világbajnokság 2017-es szezonjában futamot nyerő, összetettben a 4. helyen végző Sheridan Morais.
 
 
Élete nagy lehetősége előtt áll Kovács Bálint, aki egyre többször bizonyítja a tehetségét a legerősebb nemzetközi sorozatokban. A H-Moto Team 19 éves motorosa idén a Spanyol Superbike Bajnokságban versenyez, ahol két versenyhétvégét követően összetettben az első helyen áll az Open 1000-es kategóriában. Ám most visszatér az Endurance-világbajnokság mezőnyébe, és a hétvégén rajthoz állhat álmai versenyén, a Le Mans-i 24 órás viadalon egy Yamaha YZF-R1 nyergében.
És nemcsak rajthoz áll, de akár egy fantasztikus eredményt is elérhet, hiszen egy remek csapatban, világsztárok csapattársaként húzhatja majd a gázt. A lengyel Wojcik Racing Team a legutóbbi vb-szezonban (2019/2020) a negyedik helyen végzett összetettben, második lett a Bol dOr-ban rendezett EWC-futamon, míg harmadikként zárt a 12 órás estorili viadalon.
 
 
A csapattársak sem akárkik lesznek, így Bálint egy eredményes hétvége mellett sokat tanulhat ezektől a világsztároktól. Például attól a francia Sylvian Barriertől, aki kétszer nyerte meg Superstock 1000-ben a FIM-kupát, vagy éppen Sheridan Morais-tól, aki futamot nyert a Supersport-világbajnokságon, és 2017-ben összetettben a 4. helyen végzett. A lengyel Artur Wielebski-t pedig ismeri Bálint, hiszen az elmúlt héten mindketten teszteltek Mostban, ahol a magyar motoros 1.820 másodperccel jobb köridőt ment, mint Wielebski.
 
 
„Ezért az esélyért dolgoztunk keményen! Sokan vagyunk, akik Bálint mögött azért dolgozunk, hogy ő sikeres legyen, és ez a lehetőség bizonyíték a számunkra, hogy van értelme a munkánknak. Mindenkinek köszönöm, aki segített az eddigiekben, hogy idáig eljussunk! Szakmailag óriási előrelépés mindez Bálintnak, és teljesen nyugodt vagyok, mert tudom, hogy felkészült erre a feladatra is” – jelentette ki Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonos-csapatfőnöke.
 
 
Kovács Bálintnak egyébként lesz ideje megismerkedni a legendás aszfaltcsíkkal, hisz csütörtökön délután 17.30-tól húsz percen keresztül, majd pénteken előbb 11.50-től 12.10-ig, míg éjszaka 21.30-tól 23 óráig tréningezhet a mezőny. Aztán szombaton pedig kezdődik a „tánc”, a 24 órás őrület.
 
 
„Ahogy mondani szokták, a nagy lehetőségek úgy jönnek hirtelen, mint a derült égből a villámcsapás. Mostban teszteltünk, amikor Michael Filla odajött hozzám, és szólt, hogy az EWC-ben szereplő csapatának kell majd egy ember a későbbiekben. Megnéztük a versenynaptáram, és a szeptember 18-19-én Bol dOr-ban rendezendő futamon rajthoz tudok állni. Majd másnap rám írt, hogy már Le Mans-ban is szükség lenne rám, ráadásul a Superbike kategóriában. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen eredményes istálló, mint a Wojcik Racing Team számít rám, és olyan versenyzők csapattársa lehetek, mint Barrier vagy éppen Morais. Nagyon várom már a hétvégét, hiszen tavaly nem jött össze az indulás, most a sors kárpótol mindenért. Egyelőre csak erre a versenyre koncentrálok, ám a hosszabb távú együttműködés sincs kizárva” – fogalmazott Kovács Bálint, aki hozzátette, ha sikerül megállapodniuk a lengyel csapattal, akkor Bol dOr-ban vélhetően újra rajthoz állhat az Endurance-világbajnokságon.
 
fotó: H-Moto Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.