A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

A Hungarian Racing Engineering Team (HRE Team) vasárnap lezárta a felkészülési időszakot és a hét közepén utazik a németországi Oscherslebenbe az első versenyükre.

Zólyomi Andrea | 2021.05.20, 09:52:00 | Utolsó módosítás: 2021.05.20, 09:52:00

Cimkék:

 


„Hivatalosan már április végén lett volna egy versenyünk, szintén Németországban, de a járványhelyzet miatt azt törölték, így csak most, május közepén fogjuk tudni összemérni magunkat a mezőnnyel” – mesélte Lévay Károly, a HRE Team csapatfőnöke. „Nem kérdés, hogy kihívás négy olyan, utánpótláskorú versenyzővel nekivágni egy bajnokságnak, akik közül háromnak ez lesz az első teljes nemzetközi szezonja, de azt gondolom, hogy ők is és a csapat is kellően felkészült. A fiúk egyedülálló fizikai és szellemi felkészítést kaptak, a csapatunk pedig a motorok téli felkészítése után a teszteken begyakorolta, hogy hogyan kell igazi csapatként működni. Egyaránt jártunk ismerős és ismeretlen pályán, Magyarországon és külföldön is. Büszke vagyok arra a teljesítményre, amit ezek a tesztek mutatnak és büszke leszek a csapatra, ha ugyanezt a szintet tudja nyújtani versenyhelyzetben is.”
 
A HRE Team négy versenyzővel, Kardos Gergővel, Oláh Barnabással, Surányi Balázzsal és Számadó Mátéval indul az IDM-ben, akik a mezőny legfiatalabb versenyzői lesznek, hiszen mindössze 15 éves versenyzőkről van szó. A csapat a máriapócsi RabócsiRingen kezdte meg az idei aszfaltos felkészülést, de mint már korábban elmesélték télen folyamatos cross edzésekkel készültek a versenyszezonra. A RabócsiRing mellett jártak már az Euroringen, a Szlovákiaringen, a Red Bull Ringen (ahol később versenyük is lesz) és most a PannóniaRingen zárták a felkészülést.
 
„Elérkeztünk a verseny hétre, és az utóbbi teszt napokon bebizonyosodott, hogy a versenyzőink felkészülése jól sikerült, kiválóan bírják a szellemi és fizikális terhelést is, így minden fókuszt a vezetésre tudnak irányítani.” - foglalta össze Máriás Bence, a fiúk erőnléti edzője és egészségfejlesztője. – „A hétvégi teljesítményüket nem helyezésben fogjuk mérni, hanem az elvégzett munkájuk alapján. Ezért én azt várom tőlük, hogy mindent beleadjanak és hozzák ki magukból a lehető legtöbbet. Ez sokszor a legnehezebb feladat.”
 
A csapat adatelemzője Fekete Bálint, aki a Győri Széchenyi István Egyetem versenymérnök hallgatójaként került kapcsolatba a csapattal és azóta már a Supersport világbajnokságon is dolgozott Sebestyén Péter mellett. „A versenyzőkön látszik, hogy fizikálisan és mentálisan egy új szintre léptek idén. Így sokkal egyszerűbb dolgom van nekem is, mert több mindenre oda tudnak figyelni és rendezettebben végzik a feladatukat. Nagy előny, hogy négy egykorú versenyző ülhet egy csapaton belül ugyanazon a technikán, így egy-egy pályára való beállítás gyorsabban történik és a pályát is gyorsabban tanulják így meg. A leghasznosabb segítség jelenleg minden bizonnyal a versenyzők adatainak összehasonlítása, hogy meglássuk, melyik stílus a leggyorsabb az adott szakaszon.” – mondta el Fekete.
 
Oscherslebenben szeles, esős versenyhétvége várható, melynek során három szabadedzés és két időmérő edzést követően két versenyen is rajthoz állnak a HRE Team fiatal versenyzői, SSP300 kategóriában, Kawasaki Ninja 400-asok nyergében.
A csapatnak és a versenyzőknek is sok sikert kívánunk!
 
forrás: HRE Média
 
 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.