A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 18., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.10.07, 11:15:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.07, 11:15:00

Cimkék:


Györfi Alen ugyan idén már négy futamot teljesített a Supersport-világbajnokságon, ám a Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka nagy váltásra készül. Feladta világbajnoki szereplését azért, hogy pályafutását az Egyesült Államokban folytassa. Az első futamra két hét múlva kerül sor Daytonában.
 
 
A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban. A magyar motoros március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet a remek 13. pozícióban zárt. Az itteni remeklését nem felejtették el, és most jött el az ideje, hogy Alen – aki azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon versenyzett –, visszatérjen, és valóra váltsa az amerikai álmot.
 
 
Pedig már négy világbajnoki versenyhétvége van a háta mögött idén, és futamról futamra javult a teljesítménye, és legutóbb, Portimaóban a versenyen a 20. helyen intette le a kockás zászló. Azonban szeptember 27-29-én, Magny-Coursban rendezett futamon már nem vett részt, ugyanis mint kiderült, a pályafutásában jelentős változás következik, és az Egyesült Államokban fog versenyezni. Az első futamra éppen Daytonában kerül majd sor nem egészen két hét múlva.
 
 
Györfi Alen motorversenyző: A világbajnoki szereplés véget ért számomra, de csak azért hoztam meg ezt a súlyos döntést, mert megkaptam azt a lehetőséget, amire régóta vágytam. Innentől kezdve kizárólag az amerikai karrieremre fogok koncentrálni, és az Egyesült Államokban fogok versenyezni. Az utolsó vb-futamot is azért hagytam ki, mert nagy hangsúlyt fektessek az amerikai felkészülésemre, mivel a fő célom, hogy jövőre az első ötben végezzek a Daytona 200-on. Október közepén lesz az első amerikai versenyem, egy sprintfutam a daytonai pályán, és abban bízom, hogy a lehető legjobbat sikerül kihoznom magamból. Remek csapattal dolgozom együtt, és biztos vagyok benne, sikerül valóra váltanom az álmomat.”
 
 
fotó: Forty Racing

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.