A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.09.26, 09:26:00 | Utolsó módosítás: 2019.09.26, 09:26:00

Cimkék:

A H-Moto Team 18 éves tehetsége 3 pontos hátrányból nyerné meg Hockenheimben a Suzuki Cup összetett pontversenyét, ahol ezúttal a Supersport 300-ban induló Kakuszi Ádám is ott lesz a rajtrácson
 
A H-Moto Team két ifjú tehetsége a hockenheimi pályán zárja szereplését az IDM idei bajnoki szezonjában. Kovács Bálint a Suzuki Cup sorozatában a bajnoki címért indul csatába, és bízik abban, hogy vasárnap délutánra a hárompontos hátrányából is képes lesz megnyerni az összetett pontversenyt, míg csapattársa, Kakuszi Ádám a Supersport 300 kategóriában zárna a pontszerzők között.
 
 
Ezen a hétvégén Hockenheimben fejeződik be az IDM bajnoki sorozat, amelyben ezúttal ismét két versenyzővel lesz ott a rajtrácson a H-Moto Team. A figyelem ezúttal mindenképpen Kovács Bálint teljesítménye felé fordul, hiszen az erős nemzetközi mezőnyben a 18 éves motoros felérhet eddigi pályafutása csúcsára, és megszerezheti a bajnoki címet. A H-Moto Team versenyzője eddig remekül teljesít az idényben, hiszen mind az öt alkalommal megszerezte a pole pozíciót, több futamgyőzelmet aratott, és mindössze 3 pont a hátránya a Suzuki Cup kategória összetett pontversenyében. Nem is lehet más a célja, mint olyan eredményt elérni, amivel nemcsak ledolgozza a hátrányát, hanem valóra váltja az álmát, és megszerzi első felnőtt nemzetközi bajnoki címét. Bálint úgy vág neki ennek a hétvégének, hogy mindent vinni szeretne: rajtelsőség, futamgyőzelem és bajnoki cím.
 
 
„Egy jól ismert helyszín következik, ugyanis Hockenheimben többször voltam már ezres motorral is. A tét nem kisebb, mint a bajnoki cím, ami nagyon feldob, és akárcsak ebben a szezonban mindig, a maximumot fogom nyújtani egész hétvégén. Egyértelmű célom, hogy megnyerjem az összetettet, és feltegyem a koronát az idei évemre. Ehhez nem kell mást tennem, meg kell mindkét futamot nyernem, hogy ne kelljen matekozni. Keményen készültem, hiszen két remek hetet tudhatok magam mögött, és az egyéb fizikális és mentális felkészülés mellett sokat motoroztam is. Tavalyról nincsenek szép emlékeim, itt buktam el az összetettbeli második helyet, de idén egy arany elfeledtetné az egy évvel ezelőtt történteket” – mondta Kovács Bálint.
 
 
Bálint ezúttal nem egyedüli magyarként lesz ott az IDM mezőnyében, ugyanis csapattársa, a magyar bajnoki futamokon többször is dobogóra álló Kakuszi Ádám szintén rajthoz áll Hockenheimben, igaz, ő a Supersport 300 kategóriában. A 16 éves motoros a lausitzringi szezonnyitón mindkétszer a 13. helyen zárt, azaz 6 bajnoki ponttal zárta pályafutása első IDM-es versenyhétvégéjét, míg a csehországi Mostban éppen, hogy lemaradt a pontszerzésről, így Hockenheimben már harmadszor vesz részt a német bajnoki futamon.
 
 
„Nagyon készültem erre a hétvégére, többször is motoroztam itthon. A pályát nem ismerem, hiszen eddig még sosem versenyeztem a hockenheimi ringen, ennek ellenére úgy érzem, odaérhetek egy olyan mezőnyben a pontszerzők közé, amelyikben több vb-szereplő is rajthoz áll. Videókból és pályarajzból ismerkedtem azért a legendás aszfaltcsíkkal, és abban bízom, hogy minden egyes felmenetelkor képes leszek gyorsulni. Mentálisan is sikerült felkészülnöm a hétvégére, nagyon bizakodó vagyok” – jelentette ki Kakuszi Ádám.
 
 
 
Fotók: JK Sportsfoto, H-Moto Team
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.