A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.09.25, 14:19:00 | Utolsó módosítás: 2019.09.25, 14:19:00

Cimkék:

Kecskés Bence nagy tervekkel és reményekkel érkezett Mugellóba, ahol a mögöttünk hagyott hétvégén rendezték a CIV PreMoto3-as bajnokság utolsó előtti versenyeit. A fiatal motoros ezúttal is komoly fejlődésen ment keresztül, a forduló azonban egy bukás miatt a vártnál korábban fejeződött be számára.
 
 
Egy bukás és/vagy sérülés soha nem jön jól egy élsportoló életében, kiváltképp akkor nem, ha az ember fia az óriási téttel bíró Red Bull Rookies Cup-ra készül. Mugellóban már a csütörtöki nap sem alakult zökkenőmentesen, ugyanis a szabadedzéseken az egyik pilóta motorja üzem közben „elengedte” az olajat, amivel szemben a mögötte tempót motorozó boly természetesen már teljesen esélytelen volt. Többen elestek, beleértve Bencét is, akit ez az eset szerencsére nem viselt meg, és a nehézségek ellenére is folyamatosan gyorsulni tudott.
 
Következhetett az időmérő edzés, ahol a mi fiunk a 14. pozíciót szerezte meg. A versenyen elképesztő rajtot véve, és irgalmatlan erős iramot diktálva már az első kanyarok után felzárkózott a 7. helyre, de ekkor megtörtént a baj: egyik kigyorsítása során az előző versenyeken pályára hordott kavicsra hajtott, és minden igyekezete ellenére sem sikerült megfognia a motorját. Bence így nagy sebességnél könyökkel az aszfaltra esett, komoly riadalmat okozva ezzel a szüleinek és a csapatának.
 
 
Öröm az ürömben, hogy a motorosruha gyors eltávolítása utáni pályaröntgen nem mutatott ki törést, a hétfői MRI vizsgálat pedig kizárta a szalagsérülést is, így a tehetséges tini egy fájdalmas zúzódással megúszta ezt a kalandot.
 
Kecskés Bencének a következő hetekben passzív rehabilitáló mozgást kell végeznie, majd két hét múlva már újra versenyezhet, így semmi nem gátolhatja meg abban, hogy az októberi Red Bull Rookies Cup-on a MotoGP-s szereplésért (a selejtezők alatt kiválasztott pilóták a világbajnoksággal egy mezőnyben mutathatják meg magukat az európai futamokon) húzza a gázt.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP - Sic58 Magyarország
Fotó: RXP – Race for Passion
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.