A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2019.09.09, 11:23:00 | Utolsó módosítás: 2019.09.09, 11:23:00

Cimkék:

Az RXP - Simoncelli Squadra Corse PreMoto3-as magyar pilótájára újabb megmérettetés vár: hamarosan Európa legjobb utánpótlás versenyzőivel fog farkasszemet nézni, a cél pedig nem más, mint szerepelni a világhírű MotoGP bajnokság betétfutamain!
 
 
Kecskés Bence mögött ott áll az egész olasz csapata, és a közeg sem lesz számára teljesen ismeretlen, hiszen az indulók közt több PreMoto3-as versenyző is megtalálható. Bence mellett két honfitársa, Görbe Soma és Oláh Barnabás is meghívást kapott.
 
Mint minden évben, ezúttal is kimondottan erős mezőny gyűlik majd össze október 15-17 között. Kecskés Bence felkészülten érkezik, ám annak ellenére sem lesz könnyű dolga, hogy az egész szezonban intenzív fejlődést mutatott, és jól alkalmazkodott a számára még ismeretlen körülményekhez.
 
 
A Rookies Cup nívóját jól mutatja, hogy számos pilótát adott már a gyorsasági motoros világbajnokságnak. A tét tehát nem kicsi, ennek megfelelően az októberi selejtező résztvevőit is alaposan megválogatták. A több mint száz jelentkezőnek részletes összegzést kellett készítenie a szakmai előremeneteléről, a médiamegjelenéseiről és a felkészülésének menetéről. A bírák ezeket összegezve adtak esélyt annak, akiben a legnagyobb lehetőséget látták.
 
A Rookies Cup résztvevői mindannyian egyforma specifikációjú, alapbeállítású motorokkal mennek - ergo kidomborodik a versenyzők tudásbeli különbsége. Ha Kecskés Bence sikeresen teljesíti a többfordulós válogatót, akkor bejut abba a bajnokságba, melynek versenyzői a MotoGP több helyszínére is ellátogatnak, és közvetlenül a Moto3 sorozat futamai előtt gurulnak pályára. Itt aztán árgus szemekkel figyelik őket a komoly csapatok képviselői, akik a jövő szupersztárjait keresik.
 
Amíg Bence ízlelgeti azt, hogy milyen kihívás előtt áll, addig testvére, Kecskés Tamás már hétfőn Misanóba utazik, ahol egy edzőtáborban fog részt venni. Az olasz szervezők nyitnak a magyarok felé, így idén Tamás mellett Ernszt Norbert, Surányi Balázs és Richter Patrik is részt vesz azon az egy hetes foglalkozáson, ahol motoros edzések, oktatások, paddock látogatás, és több MotoGP-hez köthető program is várja a pilótákat.
 
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP - Sic58 Magyarország
 
Fotó: RXP – Race for Passion
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.